Köpråd: Seat ibiza cupra 2.0 1998

Hej! Tänkte höra om era åsikter, angående bil köp! Jag har spanat in följande: Audi a4 1.8t 1995-2001 Golf Vr6 1995-1998 Seat Ibiza Cupra 2.0 1998 Om ni har nån slags erfarenhet av nån av dom här bilarna så dela gärna med dig ! Jag är ute efter en bil med mycket körglädje m.m. Kom gärna med andra föslag i ungefär samma prisklass Tacksamm för svar! /Petai



Svar på inlägget: Köpråd: Seat ibiza cupra 2.0 1998



Skulle tro den lille spanjoren är roligast, men väger man in faktorer som kvalitet osv väger Audi tyngst, OM den har quattro. För fwd versionen är inget kul... Så en A4 1.8tq säger jag av dem! Ett förslag utöver dessa, kan vara en Bmw 323-328 E36 eller en Alfa 156 2.0ts. Båda dessa är betydligt roligare än ovastående, Bmwn med samma kvalitet som Audi. Alfa med något sämre (fast bra mycket bättreän ryktet och fullt godtagbar) kvalitet. I mina ögon vinner Bmwn på lite mer körglädje och bakhjulsdrift utöver Audin, dessutom är VAGs bilar lite dyrare att serva. Men oavsett vilken av de båda du väljer får du en kanonbil. Så Audi eller Bmw


Okej, rent prestanda mässigt så kommer seaten efter? eller? Ja jag har pengar till att köpa steg 1 - 2 Men jag vill inte ha en bil som slukar jätte mycket soppa heller.. Där rök nog golfen från min alternativ lista med sin 2.8 L v6. En polare som jobbar som meck säger att fyrhjulsdriften pajjar ofta, vet inte hur men han säger de ( vet inte om det stämmer ) och det kostar mycket, bakhjulsdrift är ingen ''viktig'' faktor för mig:) Vill ha en hyffsat bränsle snål bil med pigg motor och att bilen ska vara rolig att köra


Haha där kom BMW in i bilden igen, för fan han vill ju ha råd av dom 2 bilarna inte en sleten gammal e36 eller en skiten alfa


Jag hade valt den lille spanjoren. Kul bil med bra klipp i om den ej e slutkörd av ungdomar. Har själv en stylad sådan liten rackare. Har aldrig ägt en bil mer ärn max 2 år innan den. Ibizan har jag ägt 7 år nu. Tycker att det säger det mesta.


Aha Aaa 150 häst original, är det värt att chippa den köpa nytt avgassystem/luftfilter? Rakt fram får den vel smisk av dom flesta? men det är i kurvorna det gäller antar jag Hur är bensin förbrukningen? rost? bra motor? ( hållbarheten )


25 hk ger det om du chippar å byter avgassystem. Den får smisk av många bilar på rakan, men den hänger på bra på kurviga vägar. Blandad körning ligger på 0,8 l/mil. Rost bör kollas på bakre skärmkanter å bakluckan. Motorn e rätt stryktålig.


Han vill ju "för fan" visst ha förslag om andra bilar, och ska vi vara riktigt noggranna var det tre bilar (VR6, Cupra och A4) han bad om råd om. Läs ordentligt innan du skriver...


Cupran är en riktigt rolig bil, inte snabbast framåt men i kurvor som snutti sa så är det ruskigt roligt . väger lite, varvvillig motor om man vill gasa lite, sköna stolar och snyggt sportigt utseende även original, svårt att få tag i främre ljuddämpare original har jag märkt, men finns ju alltid sportsystem. riktigt nöjd med min, inget som helst krångel än så länge förutom dämparen. dock är ju a4 bra bil det med. annars finns ju alltid a3 1.8t, samma storlek som cupran fast med turbo.. bmw 325,328 roliga bilar, bra kvalitetskänsla mvh


Har själv en Audi 1.8 Tsq... Ska du välja Audin så säger jag som en annan att quattro eller inget. Brorsan ägde för ett par år sedan en Seat ibiza Cupra (eller GTI som den hette -97) och jag har inte åkt i en bil med sån körglädje. Ligger som en gokart på vägen. Kommer ändå rätt lång med de 150 orginal kamelerna som är i.






Tack för alla svar! Valet står nu mellan A3/4 1.8t eller Cupran ! A3an mot cupran? lättare å få mer effekt ur audin .. det är ju ett stort plus . A3an har vel också bra kurvegenskaper?


Jag hade inte tagit Seaten, mkt rost problem och så snabba är de inte. Jag hade hellre kikat på A3 eller A4


rost har då inte jag märkt nånting av än så länge, allt handlar ju om vad man är ute efter för sorts bil och vilken budget man har.


Jodå, men inte alls på det glada och busiga vis som Seaten har, Audin går fort i kurvorna men utan att göra en min. Den tycker väl rakt fram i lagom tempo hade varit lämpligare liksom, lite den känslan man får. Men jag tycker ändå du skall köpa en A4, mycket mer bil för pengarna. När du buskör är Seat roligare, men hur ofta buskör du? Hur ofta är där tillfälle/lämpligt att busköra? Betydligt oftare kommer du rulla i köer, rakt fram på tråkig väg med fartkameror på jämna avstånd etc. Och i de situationerna blir Seaten lite hetsig och jobbig, den är liten, lätt och pigg och vill bara busa. I högre farter är den inte heller lika stabil och tillbakalutad som Audin. Men när man buskör är inte Audin tråkig direkt, bra vägegenskaper och pigg motor gör den kul. Och vintertid (eller grusväg... ) kan man ha riktigt kul med quattro. Lite tråkigare när man busar, så mycket bättre i de andra 95% av körningen. Och om man krockar är Seat inte lika rolig... Anledningen att jag tycker A4 över A3 är mer utrymme, och så tycker jag man hittar fler A4 med quattro än man hittar A3.


seat är väll en extra plastig golf väll?


Hmm samma motor som golf va? Någon som har koll på vart man kan köpa chip/avgassytem till cupra? Tacksamm för svar:)


Finns en del rost att vara uppmärksam på när det gäller seaten. Har erfarenhet av det själv. Ska fixa bak skärmar samt baklucka till min Men riktigt rolig at köra!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka