Köpråd BMW 328 e36

Har hittat en till 328 som ser intressant ut men tycker de är på tok för högt pris, då den har gått cirkus 22 tusen mil. Är 22 tusen mil för mycket tycker ni, om den är välvårdad och regelbundet servad? Samt om de är någon som känner igen färgen på bilen, jag gör de då inte, är de originalfärg ens? Något annat man ska kolla eller tänka på vid en titt eller provkörning av bilen? Hur mycket ska man pruta ner den med anser ni, vad är en rimlig summa att ge? http://www.blocket.se/gotland/Bmw_328i_ . 11&w=3 Mvh/Kilin.



Svar på inlägget: Köpråd BMW 328 e36



Det ser ut som en orginalfärg, kommer inte ihåg vad den heter, kanske Arktissilver eller något sånt. Jag hade prutat ca 20.000 på begärt pris, känns som att det är köparens marknad. Se http://www.autopower.se/Guider/begagnatguiden/E36/


48.000 för en bil som är snart 15 år och inte är något unik och rullat över 20.000 mil är överpris så det stinker om det. Visst, 22.000 mil är inte mycket, en bil som rullat 22.000 kan vara i bättre skick än en som rullat 12.000, beror på hur väl bilen är omhändertagen. Dock så är Gotland är omringad av havssalt vilket ökar risken för mer rost på bilarna, så se upp med rost i bakskärmar, tankluckan, bagagelucka, dörrlister och sparklådor. Antingen väntar du tills han sänker och sänker priset vilket han kommer göra, till slut kommer den hamna på omkring 30.000 kr. Även detta är för mycket för bilen, max 28.000 kr hade jag betalat om jag var du.


Milen är väl inget att vara rädd för om bilen känns bra. Men E36-ägarna verkar tro att deras bilar är guld värda, hade aldrig betalt 48' för en -95'a!


22k är inte mycket om den är välskött, vi har kört både 30 och 40k mil med dessa bilarna/motorerna utan problem så de håller. Tycker bilen ser ok ut i annons men den är på tok för dyr, kolla gärna www.teknikensvarld.se/bilpriser för att få ut ett ca pris. I tider som dessa kan du dessutom pruta en bit även på det riktpriset


22000mil är ju ingenting på en sådan bil... skulle gissa på att du kan få den för 35-40k.


Däremot salta dem inte vägerna på vintern vilket nog gör mer skada än att vara omringad av salt ute i vattnet;)


Sant, och på den sidan räknas det väl mer som insjö än hav?


Det finns fler gamla rostfria bilar på just Gotland/Norrland än någon annan stans i Sverige eftersom dem inte salta vägerna.


Salt från havet(insjön) påverkar skadad lack. Norrland däremot är en ren myt, visst köper du en bil från Norrlands inland, där kan du hitta rostfria exemplar men från Haparanda ner till Gävle saltar dem friskt E4:an. Ska man söka en rostfri bil ska man kika i speciellt Jämtlands och Norrbottens inland.






Möjligt att salt från havet kan påverka en skadad lack men det är ju inte bara Gotland som ligger längs med kusten det gör ju stora delar av Sverige. Däremot är ju vägsaltet riktigt dåligt för din bil här kan man ju verkligen snacka om att utsätta bilen för angrepp eller? Men det har ju inte så mkt med tråden att göra egentligen:-) Jag skulle i alla fall inte avstå en Gotland bil av det skälet.


någon service bok lr så på den? finns ju tyvärr inte ofta och sen när man kollar på den knackar motorn som en jävla skit traktor och då har dom bollar å säga att *bmw låter så*



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka