Köpråd Volvo 740

Hej! Hade tänkt köpa en bra bruksbil som ja ska ha lite som slit och släng bil, Det lutar åt en volvo 740! Vilken av modellerna ska man satsa på? Är ju mest sugen på en GLT Rör ju iaf lite på sig men har hört att dem inte är lika hållbara som en GL! Kommer köpa en som är från 88 och nyare, Hoppas det finns någon Volvo Expert här som kan ge mig lite råd, Ni får gärna klicka in på blocket (Kalmar Län) och kolla om ni hittar nått vettigt. Och helst inte över 35 tusen mil. Tacksam för svar Mvh Niclas



Svar på inlägget: Köpråd Volvo 740



kan rekomendera dig att köpa en 740 gl, typ från årsm. 88-92 med b230f motorn. Köp ingen riktig glt (16v) då det blir dyrt om kamremmen går av osv.. men en 740 med glt-pkt kan man ju köpa.. Försök få tag i en som gått under 30 000mil och kontrollera noga sprickor i styrväxel och läckage packboxar motor/bakaxel, kontrollera även så tankmätaren fungerar. Lyssna även noga efter vinande i låda/bakaxel då detta kan bli kostsamt om de rasar trots de är en gammal 740. Annars är det ganska vettiga bilar.. håller bra och är väldigt driftsäkra. Dock ett minus är att de är ganska törstiga men de kanske man kan leva med...


Vad du än gör köp inte en GL! Dom går fruktansvärt segt inte rolig att köra på något vis... GLE är fint de, 131 hk. men köp en 88 eller äldre så slipper du katt krav å sånt krångel. katten stryper ju bara motorn också. se till att bilen har M46 lådan den är mest hållbar om du ska ha 5växlar...


Om du sköter kamremsbytena ska du ha en 16v, dom går väldigt mycket bättre, svårt att få tag i en fin dock. Är du slarvig så köper du en GL. Ett minus är den något förhöjda bränsleförbrukningen. Sen som ovan, det ska helst vara M46 med OD.


Men OD går bara sönder? vanliga 5petarn är väl det som gäller om man vill slippa trubbel. Och skit i 16v eller 131 hästarn om du bara är ute efter en bruksbil... vanliga GL med b230F på 115hk går billigast och är lättare att hitta i ok skick, sen en UTAN od är att föredra till vardags.... ska du leka så sägs det att den 4 växlade med OD håller bättre... dock så brukar OD vara sönder och då får du köra 4 växlat tills du fixat det(vem vill skruva med sin slit och slängbil?)


En 740 GL 91-92 är pålitligast. Har 940 instrument m.m så du slipper krångel med mätarna, och så får du B230F motorn som om den får normal skötsel går i evighet och inte dricker så mycket soppa. Skaffa för guds skull ingen före 88, för dom ROSTAR! Inte helt ovanligt att det inte finns någon plåt alls kvar i golvet efter 88 är dem galvade och riktigt rostsäkra Dessutom kan man på 88> kolla felkoderna själv. En GLT 16v är ju visseligen kul... Att den håller sämre påstår bara folk som inte kan byta kamrem och olja när det ska bytas, däremot drar dem en del bensin tyvärr... Kan vara rätt trötta på låga varv, så du måste tagga ner en eller två växlar vid omkörning, vilket man inte behöver i samma utsträckning med en (välskött) 8-ventilare. Å andra sidan händer det ju lite mer också Vart ju modellprogrammets snabbaste bil på sin tid, t.om snabbare än TIC. Ang. växellådor så föredrar jag M47 5 växlat i en bruksbil. För det första har OD en förmåga att helt plötsligt börja strula från att funkat perfekt, och för det andra är vanlig mineral motorolja billigare än ATF när man ska byta olja i lådan. Och en M46 måste man det i oftare än en M47 dessutom. Men varför inte kolla på en 940 91-94 också? Fulare som sedan, men snyggare som kombi. Att jag säger 91-94 beror på att dom fick OBD 95, och då kan man inte kolla felkoder själv längre. I 91-93 finns den bästa motorn också, B230FB på 131 hästar och elektrisk insprutning, betydligt piggare än F och drar ungefär lika lite (mycket) soppa Det är vad jag tycker iaf


Just det! att man inte tänkte på 940! 940Gl är lika hållbar som 740 men i övrigt en modernare bil, vilket gör att det är lättare att hitta en i hyffsat skick, samt att GL hade ca130 och som föregående säger så dar den ungefär lika mycket soppa... ... en 940Gl går att köpa för 740 priser så igentligen så finns det ingen anledning att leta efter en fin 740 när det dräller av 940 GL i samma prisklass (10k och neråt)..


Lite blocket-koll i ditt närområde då: http://www.blocket.se/kronoberg/Volvo_7 . 18&w=2 Gav ett friskt intryck (få ägare), men lustigt att säljaren skriver "gle" i annonsen när det står GLT på bakluckan. Iofs mest bara lister som skiljer. http://www.blocket.se/kalmar/Volvo_740_ . 18&w=2 Lågmilare, antagligen rätt säkert köp http://www.blocket.se/ostergotland/Myck . 18&w=2 22000 mil i Linköping, verkar ju inte vara tvärslut heller. http://www.blocket.se/kronoberg/Volvo_7 . 18&w=2 en GLE i Alvesta, såg fräsch ut. Har antagligen den äldre motorn B230E (131hk) med M46-växellådan, lite roligare att köra än B230F. Går ju tom eventuellt att genomföra en omkörning med http://www.blocket.se/jonkoping/Volvo_7 . 18&w=2 740 GLT med B230F/M46, såg rätt fräsch ut, endast 23 000 mil. ..och till sist en joker:http://www.blocket.se/ostergotland/Volv . 18&w=2


Jag skulle försökt hitta en bil som har så mycket nya bromsdetaljer som möjligt. Nya bromsok och bromsskivor runt om, ett par nya stötdämpare i kombination med en kaross som ser fräsch ut är nog ett ganska säkert köp om man vill slippa utgifter.


Jag tjänar då iaf på bensinkontot med min bil, lägsta noterade förbrukning 0,76 kontra min gamle GLE som lägst drog 0,78 (snittfart 60km/h). Drar mindre i stadskörning på vintern också Med en vanlig 8-ventilare så är det ju inte ens nån idé att köra om






Nu ska vi inte vara sånna 16 vipparen vaknar ju där F:en dör


M46 ska vara högre växlad = lägre varvtal..Att ODn går sönder brukar bero på att man inte bytat oljan och det är ju inte så himla avancerat, som att byta motorolja fast med en petflaska istället för dunk. M46 ska vara stryktåligare än M47 från vad jag har hört, kan ju visa sig i längden?


M46:an är ju bara nödvändigt på 16v och turbo. Ska mycket till om man skjuter en m47a med 116hk. Men dagens 740-raggers lyckas väl med det mesta nuförtiden kanske?


Samma varvtal på M46 och M47 i stort sett, bara femte växeln som skiljer. Är nog snarare olika utväxling i bakaxlarna som kan skilja 8V-sugisar kontra 16V/Turbo-modellerna.


Jag har en 940GL -92 som jag pendlar med. Skittråkig bil men väldig väldigt bensinsnål. Vid 100km/h så drar den bara 0.63l/mil. Jag har kontrollerat flera gånger och det stämmer verkligen. Vid den förbrukningen så kör jag knappt om någon och är väldigt lätt på gasen. Ökar jag farten till 120km/h så ökar förbrukingen en hel del, säkert upp mot 0.8l/mil Kul att en sådan äldre och stor bil kan vara så bensinsnål.


om OD håller bättre att leka med än en vanlig 5a, så då borde den väl hålla önnu bättre med en icke lekande bruksbil? jag har haft min 740 i ca 5 år och aldrig krånglat med min OD.. bara att sladdarna har åkt ur från knappen.. är ju lätt fixat..


va fan snackar du om? dyrt me låda o bakaxel te 740? har ni inga skrotar där du bor? eller som häromkring när varenda jävel har ett par rostiga 740 ståendes me delar?


Jag har haft 2 åttiotalare (87) har en 87:a nu och en 91:a. Till salu föresten. Men det är en jäkla skillnad. Nittio talarna har modernare el och instrument, samma som 850 om jag inte minns fel så är mycket mer pålitlig. och formen och lysena är mer annorlunda, snyggare. och inredningen spricker inte och blir ful, inget häng tak heller. Så ska du ha en volvo föreslår jag 90 och nyare. Det enda bra med åttio talarna är att det finns mycket billiga delar till dem.


Det är värt att slippa sån sk*t. Tycker det nästan är värsta minuset på Volvo 740.


Att inredningen spricker har jag aldrig varit med om men innertaket, aj aj aj..Har taklucka så det är inte riktigt så farligt, bara där bak där det är uppklistrat på vardera sida. Har inte fattat mig på hur man byter så de får va så sålänge heh.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka