Köpråd Audi A6 -98 9000mil eller subaru impreza, legacy?

Har jag inte fel, så dricker A6 orna rätt så mkt? så varför inte köra Imprezan istället som drickre lika mkt men är betydligt roligare!



Svar på inlägget: Köpråd Audi A6 -98 9000mil eller subaru impreza, legacy?



är inte 2,4an en av audis svarta får?


Audin är ingen dålig bil, men som du skriver finns det Bmw, Mercedes, Subaru och ett dussin andra bra val för samma pengar. Hitta den modell du trivs med och köp inte bara vad som "dök upp" Ett tips är Bmw 530i eller 540i, bakhjulsdrivna och lite sportigare/körgladare än Audin. V8 är förstås härligt men faktum är att sexan i 530i är dels riktigt snål och ren (för att vara 6a på 231hp), och dels har de 6cyl en annan styrning med bättre känsla jämfört med V8an. Så jag tror det är ett smartare val, kolla in www.autopower.se för mer tips om Bmw. För 70k kan man även få tag på en Mercedes E-klass med mycket motor, en bra och välbyggd bil. Enda nackdelen är väl att det är främst den modellen som skaffat Mercedes ett rykte om att rosta... Ett annat kul och lite personligt val är Alfa Romeo 166, riktigt körglad för att vara en så stor bil och Alfas bilar ger en speciell känsla som inte går att förmedla här igenom, du får köra dem för att förstå. Trots sitt rykte rostar inte Alfan mer än Mercan ovan och kostar inte mer än Audin ovan att reparera/underhålla. Men de går sönder oftare, men det är sällan själva mekaniken som ger upp på Alfa utan det är en massa skitfel som uppkommer. Alfas 3.0 V6 är en erkänt helt underbar motor, lite hög förbrukning kanske men det är den värd. Vill man ha nått snålare finns 2.0TS, räcker till men 166 blir inte direkt pigg med den motorn... Lycka till med köpet!


Tack för alla svar, det väger lite mellan denna A6a, A4 turbo eller BMW540, merca E lr C eller en racer impreza eller ngt i den klassen men 70 000 köper inte så värst mycket. Jag ska titta lite på alfa , har dock lite fördomar mot Italienare om det inte är ferrari elller liknande men jag kanske har fel. Jo jag har läst lite om att just 2.4l ska vara lite av ett svart får, framvagnen verkar kass men det gäller väl de flesta A6 lite äldre modeller, då högern spindelled fixats 2ggr och vänster 1ggr inom 2 år efter nedslag på besiktning på just denna bil. Men motor och växel låda ska vara i gott skick och jag känner ägaren som jag vet sköter bilen på bästa sätt han kan. agadiffen : Nu kanske du inte vill sprida negativa reklam när du ska sälja din bil , men är det något speciellt som har med prestanda eller underhåll att göra på just 2.4l som gör att du vill sälja ?


Jag visste inte att det fanns något tak på hur många gånger man får rekommendera en bil? Är det bra grejer tål det att rekommenderas... TS: Kolla även på den minde Alfa 156, dels är denna ihop med 2.0ts lite piggare. Och dels så finns den med samma V6a fast med 2.5l volym istället. Går generellt lite billigare helt enkelt, men med sämre utrymmen. Å andra sidan är inte 156 mycket mindre än A4 så


Inget fel på 2,4an men 60 för en 90 (ej quattro?) låter dyrt, och speciellt om storservicen ska göras snart.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka