Köpråd: Volvo V70 D5 awd

Tjo. Nu är det dags att köpa en bil. Tankarna går runt en v70 D5 awd 05-06 den men 185hk motorn iaf. Vad bör jag tänka på och kika efter när jag provkör osv. Sen så nästa fundering. Kommer jag bli besviken på volvon efter att ha kört en Audi A6 quattro? Eller är en Passat tdi 4-motion ett bättre alternativ?



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo V70 D5 awd



Ja, jag tror du blir besviken på Volvon efter att ha kört Audi. Men Volvo V70 är goare än Passaten tycker jag, så kör hellre på en D5 om det är alternativet. En bil är aldrig så bra som sista årsmodellen, det gäller även V70 (07 är sista va?) Så barnsjukdomar och liknande bör du slippa på dessa. Men varför inte köpa en A6 quattro igen?


Avstå Volvon är mitt tips. Räkna med en HÖÖG bränsleförbrukning (ca 0.9), och dessutom dyr skatt. Nä, både Audi Quattro, Passat 4-motion och bmw x är bättre val enligt mig.


Gillar D5:an skarpt! Går ju även att chippa om man skulle vilja det, vet att D5:an fått kritik för sin höga ljudvolym från motorn, inget som någonsin har stört mig, men får hålla med om att MB:s dieslar går betydligt tystare iaf. Om du kollar på 05-06 så får du ju även faceliften och den uppdaterade inredningen. Svårt att svara på om du kommer att bli besviken på bilen när man inte vet vad du uppskattar hos en bil ,förbrukning?/Stereoanläggning?/Säkerhet?/Design?/ och vad som är viktigt för dig? Audi bygger ju sjukt fina bilar numera men är ju alltid kul att förnya sig lite..


Hög bränsleförbrukning? På en D5:a? Om man kör plattan i mattan kanske. Själv körde jag i alla fall närmare 60 mil på ungefär en tredjedels tank med företagets D5:a. Men för att återgå till ämnet. Det beror ju på vad det var du gillade med Audin... Jag skulle t.ex alla dagar i veckan välja V70:n liksom, eftersom att det är mycket bra komfort, dom går väldigt mjukt o.s.v.


ASGARV. HHHHHHHHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA-..... 60 mil på en tredjedels tank? Alltså 180 mil på en tank????? MOHAHAHAHAHAHA Bränsleförbrukning enligt Volvo blandad körning: 0,84 liter per mil. Bränsleförbrukning enligt dig: 0,38 liter per mil. Mohahahahahaha Ni Volvoägare är roliga ni. Ja jo jag äger ju också en Volvo 2.4d -07 iofs.... Men jag verkar vara en av få (det finns några till här på G.org vet jag) som är ärliga med dess utomstående höga bränsleförbrukning.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka