KöpRåd: ang. Privatimporterad Lexus RX300

hej, jag behöver lite råd. Min bil ligger ute till salu pga av att jag är intresserad utav en större bil. har fått ett erbjudande om en Lexus RX300 här är annonsen: http://www.blocket.se/sodermanland/Lexu . 11&w=3 här är min bil: http://www.svxc.se/phpBB2/viewtopic.php?t=15273 jag har erbjudit 20k imellan. men hans bil är en importerad bil från Italien, reg finns i annonsbilden. mil: 9-10k mil. har lärt mig att 9xxx mil på en import är en typisk siffra att skruva bak bilar till när jag söker på google om importer. dock har killen haft bilen i 1½ år. han hävdar att han behöver få loss lite kontanter därav försäljning/byte samtidigt som han behlver en bil om hans lexus försvinner. står ytterst lite på transportstyrelsens hemsida på ägaruppgifter etc. dock brister vid senaste bes: "färdbroms bromsbelägg fram slitna, Alternativ kontrollmetod bromssystem bromskontroll utförd på väg" vad tror ni? hur kan jag kolla upp denna bil nogrannare? vad tycker ni om bilen i sig? min bil i sig är i mkt fint skick och inga problem whatsoever, det jag är rädd för är att jag byter bort min problemfria bil och lägger 20k för att få en bil som bara kommer att strula och kosta... lexusen kanske har rullat 19k mil på riktigt men vad vet jag Help me?



Svar på inlägget: KöpRåd: ang. Privatimporterad Lexus RX300



Lexus är Toyota i grunden fast förbättrat i allt. Du känner ju till Toyotas rykte så risken att en Lexus skulle strula är minimal. Det är en av de pålitligaste bilarna du kan ha. Rent statistiskt är Volvo en riktigt problembil jämfört med Lexus, så jag tror det är ett uppköp du är på väg att göra. Det betyder förstås inte att en Lexus inte kan krångla om du stöter på fel ex, kör ett M-test för att vara på den säkra sidan. Så gör ett M-test, klarar bilen det så köp. Lexus Rx är en väldigt härlig och bekväm bil. Det är ingen idé att jag sitter här och skriver egenskaper, kör den istället. Det enda man kan klaga på är att instrumentpanelen känns lite väl plastig för att sitta i en bil av denna storleken. Man kan inte ens klaga på att den är klumpig, för det är den inte med tanke på storleken. Om du skulle få problem med en Lexus är deras märkesverkstäder för övrigt de mest service-minded jag någonsin stött på. Toppbetyg till dem (vi har också en RX, fast nya generationen) Så köp säger jag, ett begagnatköp är alltid en risk men mindre risk än att köpa en Lexus (host, Toyota) godkänd av Motormännen kan man nog inte ta Edit: Ett seriöst köp/import innefattar alltid en ordentlig koll av bilens historik. Är detta utfört bör han kunna visa upp papper, kopia på italienskt regbevis etc. Saknas detta helt är det kanske ett tecken på att dra öronen åt sig.


Bromsservot strular ibland på GS300, kommer efter 16k mil om du misstänker skruvad mätare. Jag vet inte om det är samma i RX men det kan du kanske ta reda på. Kostar typ 20k att laga.


Åk till toyota/lexus. Be dom kolla upp milen via obd2 uttaget eller hur dom nu gör. Mvh


gs300 strular med bromsservo efter 16k vet du någon som ha haft de problemet?min har gått snart 14k vill veta..


Du gör inget dåligt köp. Farsan har haft sin ett tag nu och inget strul alls, bara service och slitdelar. Sen så har lexus ett av sveriges bästa verkstäder. Farsan får sin tvättad ut och invändigt vartje gång utan extra kostnad plus att dom har benkoll när dom servar, kollar upp slitdelar och andra vanliga ev förekommande fel.


Jag tänkte köpa en gs300 innan jag köpte min Vitesse Coupe och då sökte jag igenom diverse forum i USA och GB. Det som jag hittade var att "många" haft problem med bromsservot efter 16k mil. Kanske var det snarare så att det var det enda felet som uppstod, men jag skippade köpet för den hade gått just 16k.


aha, är det säkert att toyota kan kolla eller måste man åka till lexus?


Toyota kan, Lexus finns ju bara på vissa orter i Sverige så för att slippa åka långt kan din simple Toyotahandlare sköta din pärla


toyota kan men dom har inte tillgång till lexus datasystem när det gäller delar och lite annat. Så ring dom och ge dom några dagar så att dom hinner fixa fram de dom behöver för din bil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka