Köpråd: En bra första bil för runt 18k?

Tja! som sagt är dags att köpa bil snart Och jag undrar då vilken bil som är rolig att köra:) Jag söker en liten sportig bil och stark bil! och jag vill inte ha en volvo då jag inte alls gillar dom utvändigt och invändigt hoppas ni har en fortsatt trevlig kväll/natt!



Svar på inlägget: Köpråd: En bra första bil för runt 18k?



Köp dig en Saab med turbo under huven. Svårt att hitta billigare bilar med hyffsad knuff för mindre pengar än Saab:)


Fler kriterier, vill du ha rwd eller fwd? Inom vilken prisram kan du tänka dig? Behöver du lastutrymme eller kan det vara en liten cab? etc etc. Bilar jag kan komma på direkt är: Bmw E36 compact (gärna 323ti) Mazda Mx-5 miata (cab) Audi A3 1.8tq


Läs rubriken.


som jag sa runt 18 tusen Och jag behöver ingen lastutrymme En fråga desutom.. Bilar som har gått 20k milen det är ju väldigt långt visst? Vad är anledningen till att man inte skall köpa en sådan ?


Jag gissar lite, "Jag söker en liten sportig bil och stark bil". Lastutrymme? Njae, inget större (h*n skrev ju liten). rwd/fwd? Det är personens första bil, h*n har förmodlingen ingen aning då man normalt sett inte brukar ha kört såpass mycket att man vet riktigt vad man uppskattar. Cab är ju däremot trevligt på en förstabil, på sommaren. På vintern är det ingen höjdare, i a f gällande en cab för max 18lapp. Och, miata? Inte speciellt stark va? Hmm, jaja sry om ni uppfattar mitt inlägg som nedskräpning.


håller med, saab 900 eller 9000 låter rimligast, vill du ha ett tips så undvik nyare 900an (94-98) då dom inte alltid hålelr bästa kvaliten när det gäller allt.


Jag tycker nog man kan ha en bild av rwd, fwd osv även som 18-åring. Men jag borde kanske läst lite noggrannare Bmw compact kan man få tag på för 18k, övriga bilar faller bort, Men någon vidare knuff är det inte i de 316ti man hittar för det mesta. Hittar du en 318ti med 140hp stämmer den in bra på dina krav, annars köp något annat. Annan rolig bil är om du hittar en Alfa 145 eller 146, ok kanske inte 100% tillförlitliga men kul bilar är det. Framför allt får man mycket bil för pengarna i en Alfa. Men jag skulle nog tipsa om en Peugeot 205 GTI, där har du kanonväghållning och 125hp i en liten och lätt bil. Den är skitkul att köra och dom är riktigt billiga i inköp, samtidigt som modellen är lite kultförklarad så de stiger i värde. Kolla efter sådana


Peugeot 205, Ford Escort, Saab 9000, Golf I,II och III. En bubbla kanske? Annars så finns det en hel del potenta bilar från 1975 och äldre som kan vara riktigt intressanta. Väger oftast mindre och man kan rätt så enkelt lätta dom.


Honda CRX... Går inte att bli mer mitt i prick på denna.






Inte bara jag som läser dåligt i alla fall, sen när är E32 liten?


Men snälla ni, ni missar en viktig bil. Golf MK2 GTI 16v! 140hk, små, lätta, billiga i drift osv. och det finns väldigt fina innom prisklassen


Ja, köp en mk2 gti och spara pengar som satan till en lite säkrare och trevligare bil (vintern tänker jag på, samt sommaren med AC ). De är ju billiga att driva också.


Golf GTI, saab 9000 2.3T, og 900, ng900 av saab. billiga i inköp och går fint ska du dock behålla original utseendet hade jag valt en og900 eller 9000 Celica gti är sportiga och ligger hyffsat på vägen..


Golf GTI eller Astra, Kadett GSI såklart


Kolla här vad jag hitta. http://www.blocket.se/orebro/Trimmad_Go . =4&w=3 Ser jävligt fin ut iaf, så kan du pruta som satan på bucklor och repor. sen fixa dom för pengarna du fick när du prutade och sålde japps-dämparen.


VW Golf GTI Mk1


köp dig min v8:a


Ja för den är både liten och billig


En Honda CRX eller Civic, ganska trevligt chassie.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka