köpråd: Golf r32

är sugen på en nyare bil då ja tröttnat på min Golf GTI.. är sugen på Golf R32, är det nåt att ha? eller vad finns de för bilar med samma prestanda och ligger i samma prisklass som R32 som är något att ha?



Svar på inlägget: köpråd: Golf r32



Inte samma prestanda orginal iofs, men alla VAG bilar med 2.0TFSI / TSI motorerna har du ju lite större möjligheter att påverka prestandan och passera vad en r32 gör. Likaså 1.8T framförallt s3/tt 225 versionerna.


Vilken karosskod ska du ha? Golf MKIV R32 kom ut 2003 och det sitter 2 pipor på varsin sida, den är fin men Golf MK V R32 som kom ut mellan 2006-2007 är snyggare enligt mig. Avgaspiporna sitter i mitten. De har samma komponenter, skillnaden är att den nya versionen har 250hk och MKIV har 241hk vilket skiljer 9hk. Fyrhjulsdrift med Haldexkoppling, 3.2 liters VR6 osv. Motorljudet mullrar gott dessutom Skriv gärna vilken prisklass du hade tänkt dig Jag har åkt i en Golf MK V R32 och det var det roligaste som hänt mig, dessutom är det min drömbil Annars har du Golf MKIV TSI 140, sitter en 1.4 liters motor med kompressor och turbo Mkt bil för pengarna //CarpeDiem - VW-entusiast


Kan definitivt rekommendera dig att köpa en R32 MKV, helt jävla underbar bil! Alternativet är en Audi S3 men då är det lite tråkigare motorljud eftersom den har en fyra också har den kamrem, dessutom dyrare än R32. Fördelen med S3 är väl att den har lite mer effekt och går att trimma enkelt.


En R32a ligger bra till som min nästa bil Hur vanliga är skalstolarna i dessa bilar? dom är ju gudomliga! Försäkringen på en R32 var inte allt för blödig heller, sen finns de väl dom som ställer på sina föräldrar, vilket gör det ännu billigare, dock inte jag. Måste komma iväg och provköra en, dom enda nackdelarna jag ser med R32 är bränsleförbrukning (men det är skitsam, ska ju vara ett nöje att köra bil), vikten och service..men servicar är dyrt på vilken bil som helst idag om vi snackar lite värre saker. DSGlådan ska ha ny olja var 6000:e mil om du nu köper en med den lådan, kostar 2000kr hos V.A.G vilket betyder att går att få ner det priset avsevärt hos en mindre privat verkstad. Mvh


Skalstolarna är inte så vanliga men ska man ha bilen som vardagsbil duger de vanliga Topsportstolarna gott, speciellt om de är skinnklädda. Jag betalar ca. 10500 kr/år för min helförsäkrad med 2000 mil/år. Angående förbrukningen så är den ändå inte så himla farlig, jag brukar ligga runt 1-1,1 blandad körning med min. Långkörning kommer man ner på 0,9. Visst, det är inte billigt men inte så blodigt! Service är inte heller speciellt dyrt, jag lämnade in min på 6000-milaservice precis när jag köpte min och den gick på 2955 kr (!). Jag kommer förutom den ordinarie servicen var 3000e mil lägga till en enklare oljeservice var 1500e mil.


R32V är en gudomlig bil, snygg och går jävligt bra, älskade DSG lådan! Men vill du ha en mer sällsynt bil idag då ere R32IV, Den ser man inte ofta, och själv tycker jag att den är snyggare och mer "old-school", känns om att alla kör runt med R32V, ganska vanlig runt sthlm iallfall, inte varje dag man ser en R32IV, och då vrider man nacken ett extra varv, och vilket grymt muller den har!!!


jag tror jag vill ha första modellen, den med piporna på vardera sida. prismässigt kanske upp till 160 000.. men de e värt dom pengarna eller? är deras fyrhjulsdrift bra? är dey något spec man ska kolla efter om man köper? några kända fel, eller va som brukar gå sönder och bli utslitna?


Nu blev den ju inte mindre aktuell tackar



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka