Volvo s90/960 köpråd

hade en 965a med manuel låda. det enda felet på den va bensin förbrukningen. eller så va det höger foten. vevhusventen ska man va noga med och kolla packningen mellan motor o låda. sen är det bara att gasa. men kan va lite bökigt att riva ner lådan när du ska titta på bilen.



Svar på inlägget: Volvo s90/960 köpråd



Mina föräldrars 960 1996 tog slut både i låda och motor innan 20000mil men de kanske hade ett måndagsexemplar. Automatlådan krånglade länge, ville inte växla upp och hängde sig på växlar. Antar att det var något i den som glappade för ibland ville den inte ens starta. Jämför jag med min 850 har 960 lite skönare fjädring men ändå stötigare än typ en gammal Mercedes. Urkass vinterbil men jag är ju en sån som INTE vill sladda och fastna i uppförsbackar. Stolarna i 960n är INTE lika sköna som 850ns. 960n tar inte in speciellt mycket vägbuller men det är mer vindbrus i den än 850n. Motorn var 2.5l på 170hk och den var tillräckligt stark och väldigt tyst. Dock törstig! Jag tyckte inredningen var lite taffligt ihopsatt och hade inte världens bästa finish. Ett irriterande fel som återkom ständigt var stag i framvagnen som slamrade. Stor och bekväm motorvägsbil med lite lyxbilsambitioner men dåligt byggt. Det är bara vad jag tycker. Det är ju Volvos snyggaste modell iaf och hade gärna haft en idag om vi inte haft så dålig erfarenheter av den.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka