Köpråd: Bil för vanligt bruk och europaresa

Hej! Jag har tänkt att köpa mig en bil jag kan ha i vinter (ev. vardagar året runt) och sedan använda nästa sommar till att åka ner i europa med några kompisar. Frågan är vilken bil man ska ha? Förra året när vi åkte ner köpte vi en opel omega kombi, den var jättebra att åka och resa i, men var alldeles för slö. Funderade på en bil i 20-30kkr klassen. har funderat lite på E34 525 touring från -93 och upp? Några andra bra förslag? Vill ha en stor kombi med lite lagom effekt i, så man slipper backa ner för backar igen för att ta sats upp.



Svar på inlägget: Köpråd: Bil för vanligt bruk och europaresa



Tja.. Den absolut bästa skrindan för ett sådant stunt, med dom kriterierna är Volvo 245/745/945...


Volvo V70, ett antal motoralternativ finns..Väldigt bra att resa i.. http://www.blocket.se/uppsala/Volvo_V70 . _3&w=3 kanske inte just den va men slö är den nog inte


Jag tycker du ska köra på en bmw E34, -92 och nyare, gärna en 525 som du skrev. Klockren komfort och motorn går både snålt och är stark. Jag har haft 2st och jag har varit supernöjd med båda.


Har funderat en del på 745 och 945 också faktiskt, vill ju att de ska vara billiga att äga också. Drar de runt litern eller strax under i bensin?


Kanske värt att kika på..


Det enda som jag ser som ett problem är att de är svåra att hitta ett någorlunda exemplar? Känns iaf så när man söker lite på blocket Vill ju helst ha en med tygklädsel också, då det är mycket skönare när det är varmt + lite goare att sova i..


Det kan dom göra på långfärd om man inte "har för bråttom", men det gäller "nyare" typ -99 uppåt. Min 945 -92 aut tar under pannan på långfärd..


Klart du skall köpa E34, snålare men ändå starkare än hisingetraktorerna ovan. 525i räcker inte bara i backar, den kan tom påstås vara rätt pigg. En modell är aldrig så bra som när den läggs ner är ett gammalt ordspråk, så varför inte en sen E34 1995/1996 som ofta är fullsmetade med utrustning etc? http://www.blocket.se/malmo/BMW_525i_To . 20&w=2 http://www.blocket.se/kronoberg/BMW_525 . 20&w=2 http://www.blocket.se/halland/Bmw_525_t . amp;last=1 Gillade den första, 18k mil är att betrakta som precis inkörd i den bilen. Tyvärr ville du ju inte ha skinn...


De två första såg helt okej ut. Jag hade gärna tagit skinn, men de blir ett helvete där nere i värmen Kör ju hellre BMW nere på autobahn också, lite annan känsla






Du har ju Omega 2.5 -3.0 för chipspengar 170 resp. 211 hk, antar att du hade 2.0 ?


Mitsubishi Galant v6 kombi -97+ ? Där kan du få en Galant med V6a för strax över 20k, klimat, tygsäten (skinn på lite dyrare bilar). rymlig. OBS! glöm GDI, kör isf antingen en vanlig 2.0 eller V6. http://www.blocket.se/orebro/Mitsubishi . =2&w=3 http://www.blocket.se/orebro/Mitsubishi . =2&w=3 http://www.blocket.se/alvsborg/Mitsubis . =2&w=3


Ja, 2.0 16v.. Slöaste jag kört tror jag? När man måste ta sats i lite brantare backar är det illa tycker jag. Men var dock uppe i 198km/h enligt mätaren på autobahn med takbox, 4 grabbar och proppfullt bagage. Så på högre varv orkade den som en vanlig bil. Hur är kvaliteten på opels V6or då?


Tyvärr vet jag inte mycket om 8g modellen, men det jag vet är att se upp med bussningarna i framvagnen för om dessa måste bytas måste hela länkarmen bytas. Idiotiskt byggt, bytte det på min andra galant 7g och köpte fyra länkarmar från tyskland för 2400 kr, inte så farligt men köper man samma delar från sverige får man betala drygt 3500-4000 kr. Dock fortfarande dyrare än och byta bara bussningar. Både 8g och 7g har samma system i framvagnen. Ventilknack när motorn är kall är något som brukar följa med Mitsubishis motorer då lyftarna har för litet draneringshål eller vad det nu heter, den är på tror jag 1mm. Om man vill bli av med det ev. knacket går det och byta till nya lyftare för drygt 1000 lappen för alla från bl.a. ebay.com, dessa ska ha 3mm hål. Oljebyten brukar också lösa problemet en stund men efter några 100 mil kommer det tillbaka igen. Av mina erfarenheter angående Mitsubishi så är det bra bilar som håller väl. Vet även en kille som äger både en Galant v6 kombi och en V70, han föredrar Galanten då den går utan problem och är mer komfortabel och köra. Om man har råd så finns alltid elegance och avance modellerna med lite sportigare front och aggressivare utseende. Jo, rost ska man se upp med i bakskärmarna.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka