Köpråd... Mercedes s500 vs BMW 740

Funderar på att lägga ca 90 000 på en bil och har varit inne på en MB e55 men velar fram och tillbaka. Nu funderar jag på Mercedes S500 eller BMW 740 båda kring årsmodell 98,99 - 01,02. Berätta gärna om du har erfarenheter av dessa bilar... När det gäller Mercedesen är det främst W220 karossen som är intressant...



Svar på inlägget: Köpråd... Mercedes s500 vs BMW 740



När det gäller dessa modeller passar det klassiska ordspråket "Bmw kör man Mercedes åker man" utmärkt. Bmw E38 är väldigt sportig och bakom ratten på en kurvig väg upplevs den avsevärt mindre och lättare än vad den faktiskt är. Den är riktigt rolig och går att köra riktigt hårt innan tyngden gör sig påmind. Samtidigt som det är en väldigt bekväm bil. E38 håller väldigt bra och har visat sig vara väldigt driftsäker, något som bör antyda ett bekymmersfritt ägande. Mercan är till skillnad från Bmwn ingen bil man busar runt till, även om den inte skulle göra bort sig om man bestämmer sig för att testa. Men bilen trivs i ett värdigt tempo och lockar inte till bus. Däremot är den något bekvämare och mer tillbakalutad, en Bmw pockar på lite bus hela tiden. Även Mercedes har visats sig vara en mycket dritsäker konstruktion, men här finns mer elektronik som kan krångla och så är det lite rostvarning på Mercor från 90-talet. Rent generellt, båda bilarna har blivit hyllade, kallade "världens bästa bil" och är mycket populära modeller. Oavsett vilken modell du väljer kommer du inte bli missnöjd. Det är bilar när dom är som bäst Så hade jag enbart pendlat långa sträckor hade jag nog övervägt Mercan, menhade jag kört lite mer blandad körning i stad osv är E38 lite smidigare och framför allt körglad. Det hade avgjort köpet för min del. Kolla på www.autopower.se för mer info om Bmw och 7-seren E38.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka