Köpråd: Första bil

Hej! - Jag är ny här på forumet och önskar råd/tips inför köp av min första bil. Kort beskrivning: Kille, drygt 18 år, lantligt bosatt, måttligt motorintresserad och som sagt på jakt efter fordon. Jag kommer förhoppningsvis att få mitt körkort nu i juni men jag har sedan i april spenderat ungefär en halv livstid på blocket.se Jag skulle helt enkelt dels behöva tips på olika modeller utifall att det finns några jag missat (vilket är högst troligt) och dels feedback på hur bra de fungerar. Det jag letar efter är allra helst en mindre sportcupé. Utseendet är starkt prioriterat. Effekten är mindre viktig då jag huvudsakligen skall använda bilen för transport från punkt A till punkt B. Jag skall ha bilen i 2 år. Kraven är som följer:* Snygg! - Dock är detta väldigt individuellt vad man tycker. * Relativt bränslesnål - i alla fall under 0,9 liter/mil. * Bra kvalitet - Dvs. att helst slippa mecka alls, utöver allmän service och byte av lite mer grundläggande slitdelar såsom bromsskivor etc. * 4 säten - Ett nödbaksäte funkar prima men en tvåsitsig utan ens möjligheten till att åka 4 är utesluten. * Hyfsat andrahandsvärde. * Airbag Prisklassen bör ligga mellan 30 000-60 000kr, 70 000 är absolut max. De bilar jag främst varit inne på är Toyota Celica st202 från 94-99 och 1.8 från -00 och framåt. Jag har hört mycket bra om -94 men jag är rädd att de är precis så gamla att det är nu de börjar falla sönder. Jag är otroligt rädd att jag skall köpa en bil som efter 2 år inte är värd mer än 1/3 av vad jag ursprungligen gav för den, alternativt att jag skall vara tvungen att lägga ut sjuka summor på reparationer. Har ni några tips att dela med er av? Tack på förhand!



Svar på inlägget: Köpråd: Första bil



BMW E36 318Is coupe kanske?


köp ingen dyr förstabil., man kör alltid sönder dom:) annars så finns ju opel astra cupe bertone., snygg, går billigt, driftsäker.,


Saab 9-3/9-5 aero -00 o uppåt


Köp min s40 den får du lätt för din budget:) S40 är annars en väldigt bra förstabil, går billigt, går hyffsat bra och krånglar inte speciellt mycket om det inte är ett lik du köper. Visserligen inte coupé men lättare att lasta in några polare då ju.


Tycker du skall köpa en Bmw 328ci, väldigt stark och trevlig bil med gott vrid i motorn. Har en sådan själv (fast kombi) och kör den på 0,9 blandat. Inte så mycket för en stor sexa och den effekten. Bmw är en välbyggd kvalitetsbil, grova dimensioner på komponenterna och genomtänkt. Det håller helt enkelt, den raka sexan är så gott som outslitlig så länge den får rätt skötsel. Kolla runt lite inne på autopower.se, där finns mycket nyttigt och en begagnatguide för modellen (Bmw E36) Är 328 för mycket motor finns som skrevs ovan 318is, 140 pigga hästar och under 0,7 i förbrukning.


Supra MkIV N/A?


70 000 kronor för en förstabil!?!?!?!?!


Jo, ibland kan man undra, Bilfixarna. En "förstabil" ska väl vara lite slit och släng (Med flit eller av olyckor)?


Har du räknat så du får pengar kvar till kommande reparationer, tankningar, försäkringar samt skatter om du köper en bil för 70 000 ? Om jag hade varit dig så hade jag nog köpt en bil som jag skulle ha råd att laga samt ha en del pengar kvar. Om du köper en bil för t.ex. 30 000 så har du ju rätt mycket pengar över.






Tror nog han gjort så, då han skriver 30-60k (70k max). Tycker det tyder på att han räknat ut vad hans ekonomi klarar av



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka