Vad hände med alla väldokumenterade (e36) m3:orna? Jag söker nämligen en!

Nu har jag i princip ringt runt i hela Sverige då jag söker efter en fräsch m3:a. Fanns en som såg bra ut vad gäller det mesta (dokumentation, skick, utrustning, pris), givetvis blev den såld efter bara några timmar. Känner att nu får det vara bra, ska blir intressant att se vad teleräkningen hamnar på innan man nått det rätta exemplaret. Känner hur trött huvudet har blitt efter alla dessa samtal och beslut. Var stensäker på att jag ville ha 3,2 men nu i efterhand känner jag att skicket på bilen spelar större roll. Och efter all fakta jag läst, hört, så blir det nog 3.0:an som passar mig bäst. Känner du eller, har en m3 e36 coupe med skinn taklucka bra dokumentation etc. Tveka inte på att slänga iväg ett mejl



Svar på inlägget: Vad hände med alla väldokumenterade (e36) m3:orna? Jag söker nämligen en!



tiden har gått... dom blir äldre o äldre gammla bilar idag.. letade också m3 e36 för ett par månader sen men ja till slut sket jag i allt vad service bok innebar för det spelade ingen roll märkte jag snabbt.. åk o titta på bilarna... räcker med att klämma känna köra och titta på en bil så ser man om den är välskött o om händertagen i motorn eller ej.. på autopower.se finns massa köpråd ang m3.. men ja.. om man får betala 80tusen för en random m3 3.0 så får du räkna med 100k minst för en PERFEKT o ja 150 för 3.2a så ja har du pengarna är de inga problem att hitta en fin finns många fina ute i landet tycker jag men dom kostar där efter också. Åk o titta... kör.. du märker direkt om du har lite feeling.. bilen kan va fullstämplad o va perfekt på alla papper men ändå var en sönderkört lik som gått 29tusen mil.. det fuskas eller rättare sagt fuskades extremt mycket med dom bilarna på deras bilarna.. så det ända sättet att få ett svar på om bilen i fråga är shysst är att åka o titta på den.


Importera en från Tyskland, där finns det inga bilar som rullat över 14'000mil.


ursäkta att jag gör ett off topic inlägg, men det stämmer så j*vla bra det du säger... likaså med japanimport, INTE en chans att i stort sett ALLA gamla bilar från typ första halvan av 90-talet bara gått runt 10k mil, sportbil eller ej...


Min ford från 1990 har gått 9tusen


och ni tror de stämmer ?


Gissar att den slår om till 0 efter 99999?


I japan blir skatten superhög på bilar som gått över 10 sägs det, därav att de kommer vidare ut till bla sverige.


Det är ju det vi menar att det inte stämmer. Det fifflas extremt mycket med privatimporterade bilar; en långmilare får en rekond och mätaren skruvas tillbaka från 30k+ mil till 12-14k och säljs lite billigare än en oskruvad svensksåld.


Låter inte riktigt klokt. Hade vart trevligt med en källa:)






Ja tänk om man kunde komma ihåg var man läst allting på nätet under årens lopp.


ni som snackar om mätarskruvade bilar i tyskland vet oftast inte vad ni pratar om. det skruvas mest mätare här i sverige. i tyskland är det fängelse på att fiffla med papper o mätare på bilar inte många som vågar göra sånt där men däremot när dom rullar in på svenskmark då jävlar börjar det skruvas


Det är inte rimligt att kräva, dock betyder dessa påstående i princip ingenting. såvida det inte finns källa/källor Edit: Dessa stavfel!


Word


Det spelar väl ingen roll var bilen står när den skruvas.


Jaså, redan tröttnat på 330in..? Tror du borde åka och kika på bilarna istället, gå på hur de ser ut och känns. Får du en 3.0:a lagom billigt så har du ju råd att byta ev. slitdelar sålänge du har kollat att allt annat känns okej. En bra dokumentation behöver ju inte alltid betyda att den är bättre skött. Sedan om du är väldigt noga med att allt är perfekt från början, så får du nog ta ut pengarna och vara beredd på att åka direkt när det kommer upp en ny bil på blocket eller Autopowers powerbörsen som är intressant.


Du gör som du vill, men att det skruvas mätare och fuskas med privatimporterade bilar (framgår inte att de varit krockade mm.) är ju allmänt känt.


Trött och trött. Jag behöver mer effekt som tillfredställer mitt ego, vilket m3:an gör , Annars var det en kanon bil med lagom prestanda Jag är beredd att byta vissa delar, absolut, men andra drar jag mig för, så som vanos etc. Men för mig är det viktigt att se att bilen, (speciellt i en m3) har en dokumentation. Jag menar, de flesta bruksbilarna har bättre dokumentation, historik än de m3 som finns ute just nu, finns undantag givetvis. Men i det stora hela är det verkligen så. Jag känner att jag inte riktigt är bekväm med det. Men visst papper säger inte allt! Dessutom vill man inte få tag på en "vandringspokal" med 10-15+ ägare. Dock mkt medveten om att det inte alltid stämmer då föreldrar ofta blir tvungna att gå in som äger på bilen då försäkringspremien inte är allt för billig för ungdomar. Det billigaste jag har hittat på mig (under 25år) är 20k/År Med 6k i självrisk. Vilket är helt absurt!!!


Ja den biten är jag mkt medveten om, jag ansökte om källa ang Japans lustiga system vad gäller bilar äldre en åtta år/10000mil


Aha ok, vad jag har läst så exporteras de gamla bilarna till andra länder med vänstertrafik när de uppnått den åldern. Ett annat exempel är ju den första svenskreggade Skylinen det stod om i Bilsport, en kille hade beställt en begagnad motor från Japan men japanerna var för lata för att lyfta ur motorn och hade plats kvar i kontainern så de skickade hela bilen istället, den var bara lätt krockad i ena hörnet fram men detta räckte för att den skulle skrotas i Japan.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka