Saab 9-3 2.0T vs S40 2.0T

Hej , är nu sugen på att skaffa något att ha att åka med i sommar och har då riktat in mig på saab 93 och volvo s40, dock så vill jag inte helst lägga ut mer än 35000:- på bilen, då det blir en hel del pill med den. Så vad har ni att säga om respektive modeller vad är + och var är - med dom, ös på med allt ni vet och allt ni kan, om det finns mycket reservdelar ja allt i princip. Sen har jag hittat dessa som jag är lite smått intresserad av: S40:n http://www.blocket.se/jonkoping/Volvo_S . 14&w=1 Saab:n http://www.blocket.se/jonkoping/Saab_9_ . 14&w=2 Ni behöver inte just jämföra dessa , men rent generellt vilken är den bättre bilen? (års. m 98-01) Tacksam för svar.



Svar på inlägget: Saab 9-3 2.0T vs S40 2.0T



vill bara på peka att länken till saaben går till volvon me alsså samma länk på båda:P lägg upp ny länk så kan man kolla på saaben me=)


så där nu är det fixat, tack!


fixa till din rubrik så man förstår att det gäller köpråd. Sen behöver du precisera vad du har för målsättning med bilen, S40 2.0t har en svagare motor i synnerhet efter 00 så de håller inte bra för trimning. Vill man inte trimma så håller de oftast helt okej


Saab är billiga nu i och med att företaget går illa, köp en sådan så för du oftast mer bil (för samma peng) än en Volvo.


Målsättning är en del trim, chip steg 1/2 en del styling så som sänkningsats osv. Så jag vill ha någonting att bygga gå Hittade även en 900t från 95 som såg riktigt skapligt och som endast hade gått 17000 mil. http://www.blocket.se/ostergotland/Fin_ . 14&w=1 En sak jag undrar är om denna har hydralisk- eller vajerkoppling ?


För dyr för en gammal SE. för ett par ynka tusenlappar till har du chans att hitta en Talladega med allt istället ! Skinn,osv. Sedan att man erkänner i en annons att det sitter en pysventil bådar inte gott!


Om volvon är fas 2 så ta saaben... Fas 2 volvo klara bara ca 215hk.. Klen motor.. Nöjer man sig med det är volvon riktigt nice..Annars ta saaben...


Jaha Jag som tyckte att det verkade helt okej faktiskt, men den har ju inte gått mer än 17000 mil och vad menar du med talladega? Och vad spelar det för roll om man nämner pysventil ? Att man är okunnig och skriver dumpventil eller bara att han skrev det ?


köp denna: http://www.blocket.se/jonkoping/Saab_9_ . 17&w=1






Ett ex, http://www.blocket.se/sodermanland/Saab . 11&w=3 Om han menar dumpventil är det en sak, men när han skriver pysventil antar man att den är pystrimmad istället för riktigt chip. Kul ett tag men inte när det rasar.


okej, jag vet inte riktigt vad det innebär med "pystrimmad" men jag ska kolla upp det och jag gjorde en värdering på bilpriser.se/kvd om bilen och det resulterade i 26000:- hos bilhandlar och 16000-22000 privat. Jag vet inte men jag när jag såg denna bilen så vart jag väldigt intresserad och tyckte den såg bra ut , dock har jag inte fått svar från er om det är vajerkoppling på den som jag antar men vill ha ett svar, sen förutom "pysventil" varför bör jag inte köp den för ?


Visst är den snygg, menar bara att det finns så mycket "bättre/nyare" för samma peng. "Bilen har blivit stående ett tag så att bromsarna tar inte riktigt hundra och batteriet är lite segt. Finns några dörruppslag" Sånt slipper man gärna när man köper en bil, men det är jag det. Ang vajern är jag inte helt hundra men nästan säker på att det är det, har för mig att den hydraliska kom på 9-3 ev sista 900. En sak har du dock rätt i, 2 dörrars är bra mycket snyggare! //tompa


ett annat tips! http://www.blocket.se/angelholm/Saab_90 . 11&w=3


Okej, såg helt okej ut... ovanifrån När jag ändå var ute och kolla lite hittade jag denna och den verkar inte riktigt dum heller , dessutom så finns den där jag bor http://www.blocket.se/ostergotland/Saab . 14&w=1


Såg snygg ut! Gillar den blåa. Bara att åka och klämma på den.


Talladega är en utrustningsgrad, betyder typ kjolpaket, en vinge, läder innuti och på dörrsidor, lite krom och en massa annan grannlåt. Ser helt ok ut och det är först då en Saab 900 ser bra ut...


Och det är precis vad jag tänkt och göra om han har kvar den... skickade iväg ett mejl till han alldeles nyss och kollade om den fanns kvar. Så nu f**n hoppas jag han har kvar den!


håller med, den sista blåa va kalas fin, ta den , min 900 har funkat otroligt fint i snart 3 år, kalas bil


om du ska köpa en saab så köp en med t5 styrsystem (98-99), den nyare t7 har problem med oljeförbrukning och klena kolvar tex.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka