AUDI TT - Köpråd

Någon som vet vad man ska tänka på när man köper en Audi TT runt årsmodell 2000, är 9000 mil mycket för en sådan? Hur mycket föreslår ni att man ska betala? Jag såg några annonser på blocket med bilar för mellan 110-129.000 som är från 00 och gått runt 9000 mil. Alla tips är bra tips Mvh Micke



Svar på inlägget: AUDI TT - Köpråd



Det sitter väl samma motor i dem som i nästan alla andra Audi-modeller? I så fall är motorn god för mycker mer än 9000 mil. Hur karossen mår med rost o.s.v. vågar jag inte svara på, men motorer kan dom bygga iaf.


Är du hårfrisör?? Hoppas att du ursäktar mig men jag kunde inte låta bli.


Haha nä jag är Civilekonom men gillar TT thats all


samma motorer som Golf IV. V6an = R32an, 1.8T = GTI t.ex. Så samma gäller för dem. Tydligen ska man ha en med "vingen" på för de var känsliga att sladda ur och sen fixade de fjädringen lite under de sista åren har ja för mig?


Tack för tipset kollade på blocket och de va rätt många med "vingen"


Kolla så kamremmen är bytt. Enligt Audi ska den bytas efter 18 000mil, men det är trams när den är så gammal. 6-7år brukar man säga, dessutom är vattenpumpen slut efter 10, så den bör ju va bytt med, görs normalt i samband med kamremmen. En -00 med 9000mil och obytt kamrem = byta direkt. Kostar 6-8tusen eller mer, om man inte gör det själv. Kombi-instrumentet ska funka, dom är en svag punkt på TT (och andra Audi). Kolla så tempen går upp till 90, nålarna ska inte "studsa" eller liknande. Länkaramar bak och fjädrar är en annan svag punkt, kan brista och då blir det dyrt. Byt innan! Annars rekommenderar jag en 225hk före 180hk. Då får du automatiskt quattro (finns 180 både med o utan q) och det är en klar fördel! Vanligaste färgerna är silver och svart, bestäm själv vad du gillar. Som nämnt så gjordes det 00-01 en recall på ALLA TT, dock missades några som var under import osv. Vingen sattes dit (men vissa valde att låta bli pga utseendet). Samtidigt fick bilarna ESP som standard och de framhjulsdrivna bilarna fick en 60kg tung klump hängd i bakänden. Bilens form gjorde att bakänden lättade i HÖGA hastigheter och en högt uppsatt Audi-chef dog på Autobahn i en krash. Det finns en kanonbra köpguide för just TT på www.nordicaudi.com men den är tyvärr nere under eftermiddagen. Kommer nog snart tillbaka igen


Inte bara sladda ur, dom hade en tendens att lyfta vid högre hastigheter!


Tack, bra och viktiga tips, vad tycker ni om SLK då? 00 - 8-10.000 mil, vad bör man kolla där? Mvh Micke


Merca = Rost Sen finns SLKn inte 4-hjulsdriven, ajajaj






Har du råd med en ny bil så säger jag TT RS med den nya turbofemman, den motorn skulle få tom mig att strunta i vad för bil den satt. Snart kommer även nya rs3 med den motorn, kan mycket väl bli en lämplig ersättare till s4:an när det är dags att parkera den i garaget. Betänk även att TT inte har riktig(torsen) quattro utan förlitar sig på haldex, fatta mig inte fel här haldex duger nog lika bra som torsen till 95% + att det drar mindre soppa. Men lik förbannat är det ett litet nerköp.


enpatte, om man ska köpa en TT -00 med 9k mil på mätaren kanske man inte har råd med en TT RS -09?! Men du har rätt om motorn, muuums! Och, både TT RS och RS3 kommer båda att ha Haldex, så det är nog ingenting för dig...? (Att det sen sitter Haldex i Bugatti Veyron spelar kanske ingen roll, men säger ändå mig nåt)


Jag är mycket väl medveten om vilka bilar som har vilket system inom VAG, det var det jag menade när jag sa att jag tom skulle kunna ignorera vilken bil motorn satt i. Angående mitt missnöje med haldex mot torsen:Har bara testat haldex version II som jag har i skodan, vilket djävla skit! Hade en passat 4m-01 tidigare med torsen och eds. Passaten betedde sig stabilt och föresägbart, den hade en god "mekanisk" känsla, tog mig fram överallt så länge bilen inte satt sig på underredet. Skodan däremot är nervös ryckig och tar sig fram med mycket hjulspinn vilket inte ger så bra resultat. Ex: vintertid köper vi hö åt hästarna på rundbal "bondägg", brukar lasta 2st i släpvagnen(500-600kg hö tot) Vid lastning måste jag stå halvägs ner i diket i lätt uppförsbacke efter en mindre väg alltså med de högra hjulen på bil och släp i snödrivan/diket. Passaten har alltid dragit iväg lugnt , beskedligt och stabillt framför allt. Vid eventullt hjulspinn så har bilen spunnit på alla hjul samt dragit fortsatt rakt och stabilt. Skodan vart däremot en chock första gången i vintras, jag höll faan inte på att ta mig därifrån. Bilen ryckte och for, drog olika till och från samt spann på olika hjul till och från. Kändes riktigt dåligt och icke förtroendeingivande. Detta är de 5% jag talar om, kanske inte ofta gemene man utsätter bilen för detta. Men jag behöver alla 100% !!


Om Skodan spinner mer på alla 4 så beror det ju på sämre grepp från däcken? Lättare bil? Sämre däck? Min bil spinner bara loss på alla 4 när det är snö/is eller om jag provocerar fram det då.. Men jag har ju inte drag på min


Nä visst har du rätt i det, på en TT/rs3 är nog detta ganska ointressant ifs. Ang skodan så väger den in på 100kg mindre än passaten, båda har haft halvslitna vinterdäck. Det var passaten som drog med alla fyra medans skodan verkar försöka så gott den kan. Skodan tappar även dubben fram, tappade inte en enda dubb på passaten under tre vintrar med samma däck(dock snackar vi 115hk här). Är nu mera utan hästar och hunden har inte så länge kvar heller så jag är riktigt sugen på att byta skodan om några år mot nya A3 1,6tdi quattro(haldex ) som ska komma, blir nog sjukligt snål.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka