Köpråd: bilstereo 9-3 OG

Hejsan, min bilstereo i saaben är inge vidare. 4 högtalare (2 i bakluckan med bas och 2 vid framrutan utan bas) Hur mycket skulle det kosta om jag lämnade in min bil till BRL (enda kedjan jag känner till) och bad de att stoppa i en bra stereo. inget överdrivet 100k bygge utan det man får för ett rimligt pris. Hur mycket skulle jag få i bilstereoväg för 3000-5000? Får jag behålla min nuvarande bilstereo framsida? Saab orginal panel eller vad fan det nu heter.



Svar på inlägget: Köpråd: bilstereo 9-3 OG



För 3000-5000kr så får du komponenterna eller monteringen, att få både och innebär en ny huvudenhet med montering och kanske ett par nya högtalare på instrumentbrädan med montering. Så bättre då är att köpa sakerna och sen be någon kompis montera. Det går att använda original huvudenhet (den du kallar för bilstereons "framsida" eller "original panel"), men en ny huvudenhet ger ett klart lyft och underlättar ombyggnationen.


Hur pass bra ljud får jag för det? och ser det inte helt fördjävligt ut med en ny "flashig" huvudenhet mellan färddatorn och acn?


det beror på vad du har nu (att gämföra med), högtalare, hur bra är "bra" (tänkte på kraven)? och jag tror det skulle se bättre ut med en fräch "flashig" stereo allmänt blir det nog ett lyft. tänk bara på om det är en ny bil med dator osv kan datorn ge utslag och larma, men jag vet inte, tänkte nya bilar är ett hälvette med all denna elektronik. gjorde det då i min lilla merca iaf


Om det är som min så får han ingen felkod som han märker det är bara när man koplar in tech2 Och köp inte en 1din med skärm som fälls ut den tar i spolar spaken iaf min xD En 2din ser riktigt bra ut desutom men kräver lite modifering. Men en 1din utan skärm skulle väl sitta som handen i handsken Går att få mycket bättre ljud med en eftermarknadstereo också. Har orginal seteroen lågnivå utgång? eller är det bara ass3 paketet? Men mitt tips är sattsa på en eftermarknads Lycka till


det är bra ljud när man inte har så högt och när man står stilla. i fart försvinner ALL bas och det är bara skrammel och diskant som hörs.


vad är 1din & 2din? eftermarknads = begagnad? (jag har 0 koll ) mvh


1din och 2din är storleken, en vanlig huvudenhet är 1din medans en 2din följdaktligen är dubbelt så stor. Eftermarknads är allt annat är original, det kan vara både begagnat och nytt.


1din och 2din är storleken på stereo Om du tittar min så är den lite och har en skärm som vecklas ut det är 1din. 2din är en större lite större än våran orginal Eftermarknad är en stereo du byter till, inte orginal alltså Då var man för seg som vanligt xD alltid någon som hinner innan xD


kan inte ni välja ut lite produkter från typ brl.se som passar med varandra och som ger ett trevligt och bra ljud






Tja om jag ska tipsa om ett bra system därifrån för 3-5k så får det nog bli en Pioneer DEH-2100UB (vet inte riktigt vad du vill ha för funktioner så jag chansade lite här, den spelar mp3 och har USB-ingång samt lågnivåutgång). Sen så ett par JBL GTO-6583C. Totalsumma 3596kr. Om du vill gå upp ett steg och få ett betydligt bättre ljud så köper du ett steg tex GAS AlphaX100.2 (998kr) eller JBL GTO-752E (1998kr).


Vad är du ute efter då? En ny huvudenhet och ett par 6.5 till dörrarna och ett slutsteg på det så låter det väldigt bra Men berätta vad du är ute efter så ska man väl få ihop något


så bra och mycket som möjligt i prisklassen 3-6000kr, finns väl 6 platser i min bil. gärna baslåda. sen huvudenheten har jag inte så stora krav på. mp3 vore trevligt.


Ett litet exempel som bra system att börja med Huvudenhet Pioneer DEH-2100UB 1699kr på blekingebilradio.se 6.5 Dls R6A kitsystem 1699kr på blekingebilradio.se Slutsteg att driva högtalarna samt att du kan lägga på 6.9 där sen Carpower POWER-4/400 1799kr på blekingebilradio.se Sen lägger du pengar på att dämpa bra och allt runtomkring som också kostar pengar. Jag tog allt från blekingebilradio.se då jag personligen tycker brl är dyrt. Men det var ett exempel går att göra hur många som helst Men om man vill har allt Huvudenhet, 6.5, 6,9 och baslåda för det priset så är gas alpha serie något att satsa på i högtalarväg. Men kom ihåg man får vad man betalar för om man inte är gud på att bygga som evilaudio som kan få gas att låta gudomligt!


tack alla


Hehe, bara så du vet så kostar den 1598 på BRL.


kan jag inte ha 6.5 i både framdörrarna och längst bak?


Om du ska ha 6,5" högtalare bak så måste du bygga om, 6x9" passar direkt i befintliga hål. Men där tycker jag att du ska behålla original, alternativt köpa nå nya billiga tex GAS Alpha eller liknande, när du ändå ska ha baslåda så räcker stereons inbyggda effekt för att driva 6x9orna.


men vad behöver jag om jag ska köpa nya 6x9 och 6.5? kan jag inte bara koppla in de i sladdarna som redan är dragna? det känns som att det är högtalarna som sprakar när jag höjer för mycket inte själva stereon.


Visst kan du bara köpa nya högtalare och koppla in med befintligt kablage till original huvudenhet, men problemet är att det är för lite effekt och nya högtalare är mer tungdrivna än dom du har nu så det kommer bara låta ännu klenare och sämre. Om du däremot köper nya högtalare och en ny huvudenhet så kommer det ge ett bra lyft, slänger du sen med ett 4-kanaligt steg också att driva 6x9orna bak och 6,5orna fram med så tror jag att du blir riktigt nöjd! Förutsatt att dörrarna dämpas och att högtalarna monteras stabilt då. Om du ändå ska ha en baslåda (vilket för normal lyssning är överflödigt om du har ett par 6x9or med steg) så kan du skippa steget till 6x9orna, eller till och med behålla original 6x9or.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka