Köpråd: Nyinköp av taxibil!

Tjenare, har en farbror som kör Taxi 020, han ska köpa sig sin 7:e taxibil, jag har rekommenderat honom en Bmw 520da eller en 525da, kombi självklart. Någon som kan rekommendera något bättre, då menar jag inte att ni ska komma med bilar som Porsche 911 turbo osv.



Svar på inlägget: Köpråd: Nyinköp av taxibil!



Citroën C5 Kombi 2.0 HDI. Bättre vet jag inte, men dom är bra och sköna att åka i om man tar luftfjädringen. Och gissningsvis billigare?


Saab 95 är väll ett bra alternativ. Annars så åkte jag Audi Q7 i helgen och det var en riktigt trevlig bil fast det kanske inte är en vettig taxibil?


Tycker också han ska satsa på en 525a touring diesel


Fixade till rubriken lite. Mvh Phaetoon


v70 diesel!


chrysler 300c är vanlig nuför tiden, annars v70 diesel, A6 diesel avant, lr en mazda 6


Ford Mondeo Tdci Aut.. Ford har mycket bra taxiavtal, samt en rymlig och trevlig bil! Kan även köpa till drivlinegaranti upp till 36.000 mil!


Bmw eller Mercedes, det finns en anledning till att de kostar mer och dessa anledningar uppskattar man djupt när man kör så mkt som en taxichafför gör. Själv tycker jag 5-serie E61 låter klockrent, 520D är snål men kanske lite klen så 525D med 3-liters 6a är nog att föredra.


525d kan väll omöjligt vara en 3 liters? Antar att du menar 530?






nya 525d är 3l 6a


Modellbeteckningen är ingen garanti för vilken motorstorlek bilen har. Mer vilken plats bilen har i rangordningen av BMW:s modellprogram. 523 har t.ex. 2.5 liters, men det är ingen 525 för det.


V50 Drive.


merca alla dagar i veckan!


V50 är väl alldeles för liten för att köra som Taxi, en normalbyggd person kommer väl knappt in i baksätet på den?


Män med hjärna kör bil med stjärna eller hur var det?


Chrysler 300/Dodge Charger med diesel och automat eller kanske 5,7 Hemi? En mer perfekt taxikärra får man leta efter. Annars är Saab 9-5 ett bra alternativ


isånt fall är itne jag normalbyggd.. iof tar jag det som en ära jag satt utan problem bak i körskolebilen när jag åkte med tanten på en lektion fast visst som taxi är det väll inte rätt men man sitter vättigt bak endå min första tanke inga krav på miljöklassade bilar? isånt fall går alla dieslar bort iallfall ser avtal ut så med länstrafiken här i örbro


Män utan hjärna kör bil med stjärna


utan tvekan bmw 530d



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka