Köpråd - Sportbil.

Tänkte köpa mig en sportbil nu när jag har råd. Tänker något kring 200.000 kronor vilket innebär en årsmodell 2002+. Måste vara tvåsitsig. Tycker det är 50/50 mellan cab och normal, båda har lika många för+nackdelar för mig. Bilar jag har funderat på: Honda S2000 Mycket aktuell. Opel Speedster/Lotus Elise Kommit fram till att den är för extrem och opraktisk för mig. Nissan 350 Z Mycket aktuell. Tycker själv designen är lite tveksam. Verkar vara enda bilen "med tak" som jag funderar på. Opel GT Aktuell. Behöver veta mer om denna! Mazda RX8 Nja jag tycker den är ful. Mazda MX5 För vanlig och klen. Har jag missat någon bil? Skulle gärna vilja ha kommentarer av folk som har erfarenhet av dessa bilar. Bra och dåliga grejer och andra erfarenheter, om ni sålt berätta gärna varför. Sånt som inte står i tidningar typ. Inga rykten tack. Det har jag läst tillräckligt om.



Svar på inlägget: Köpråd - Sportbil.



Jag regerade på "för extrem och opraktiskt"... Du vill ha en Sportbil! Av alla dessa bilar skulle jag utan tvekan ta en Speedster turbo. 900kg och 200hk, hur kan man gå fel med det? 0-100 tar blott 4 sek. Glöm allt vad komfort och ljudnivå heter, och skaffa en speedster, NU! Enligt top gear, bättre än Lotus Elise (vi snackar turbo versionen nu). Den är faktiskt byggd i samma fabrik av samma personer till och med. Om en sportbil är bättre än en lotus, så är det inget haffs jobb. Just my two cents! Jag Kommer att köpa en när ekonomin tillåter


håller nästan med. speedster eller lotusen! hehe att du ens har med mx5


Elise och speedster är Nästan samma bil under skalet.. Ni kan ju titta på det här klippet (vauxhall vx220 = opel speedster): http://video.google.com/videoplay?docid . &emb=1 edit: speedstern är bara Så mycket snyggare än elise enligt mig.


corvette zr1 visst priset kanske inte överstämmer men helt klart värt att ta lån för att äga den;) annars tycker jag en m5 dödaren, lotusen vill säga


Antar att du har som krav att dom ska va vänsterhöftade, annars så får du mycket bil med en Nissan skyline R34 Gtr om de nu ska kosta och smaka.


Honda NSX dock lite i det dyraste laget kanske, men du kommer inte att ångra dig ^^


Speedster och Elise byggdes visserligen parallellt, men de skiljer sig åt att köra faktiskt. Opel nyttjar ju givetvis Opel-motor, medan Lotus experimenterat med ett par olika maskiner i Elisen. Och allt är till Elisens fördel, såvida vi inte talar om en Opel Speedster Turbo förstås. Men Opel Speedster är en rolig bil. Men nu har ju TS tyvärr ratat den. För 200.000 kr och minimum årsmodell 2002 eller nyare? Hm ... Ja, då faller ju Corvette C5 (äldre årsmodeller), BMW M3 E46 (kanske inte räknas som sportbil, men fruktansvärt kompetent, dock sannolikt äldre än 2002) och Porsche 911 (en 964 får man ju annars för under 200.000 kronor idag och det är en grymt underskattad bil). BMW Z4 kanske? En mycket trevlig och välbyggd bil faktiskt. Och fruktansvärt trevlig att köra. Plus att det finns hardtop till den, vilket höjer bruksvärdet ännu mer, trots att det är en ren hobbybil. Sedan kan man väl tycka vad man vill om Chris Bangle-eran, men jag gillar den.


Jaha kanske ska döda tråden för de nyfikna. Efter mycket undersökande osv så blev det en S2000 (Zekees gamla). Jag föll för de urkula 9000 varven och det bra ryktet dessa har. Jovisst speedstern är kanske snäppet snyggare (och roligare). Bor dock så j-vla långt från banor!


Kolla lite efter en Lotus Exige eller Lotus Elise S2 - där får du mycket för pengarna. Eller Alfa Romeo Spider (från 2.0 TS upp till 3.0 TB)... Allt beror ju på vad du lägger i begreppet "sportbil", din erfarenhet och ålder etc... Samt! Ska du köra öppet eller täckt?






Kul att du tog dig tiden att föjla upp och faktiskt genomförde bilköpet! För det brukar bli ganska vilda spekulationer om skylines/supras hit och dit i mindre seriösa trådar. Man får ju även gratulera till ett bra bilköp! Har själv funderat på en s2000. det finns nog inte många cabbar som hänger på den där när det gäller lite hårdare körning. Den enda svagheten är väl att div. länkarmar och hjulupphängningen är ganska sköra och gärna blir vinda vid minsta lilla avåkning... Men sådant får man ju räkna med på tokbantade sportbilar


Aldrig fel med en HONDA !


Porsche Boxster S 986! Du kan lätt få tag i en grymt fin Boxster S för ca 200 000kr! Det blir nog svårt iof att hitta en från 02+ för 200 000kr, på dom årsmodellerna ligger priset runt ca 240 000kr - 350 000kr. En från 00-01 kan du däremot få för ca 200 000kr. En 3,2 liters Boxer-6:a på 252hk/305nm i en bil stor som en gokart räcker gott och väl kan jag lova! Köregenskaperna och känslan som bilen ger dig är helt oslagbar enligt mig!...om du då inte kört 911:a såklart! Mvh från en Bmw-ägare som är Porschenörd i själen och hjärtat!


s2000 är ju en väldigt omtyckt bil som det verkar av väldigt många, så du gjorde nog ett väldigt bra köp hade du inte köpt nu hade jag iaf tänkt säga att 350z bör väl sjunka i pris rätt mkt när det kommer en ny variant på den snart?


köp en s2000 lr bmw z4. elisen och speedstern är extrema, du kommer nog inte kunna använda dem så mycket utanför racebanan.


Får man en sjua för 200 lax? Det vore kanske ett alternativ annars.. http://www.blocket.se/hela_sverige?q=Se . &md=th


http://www.blocket.se/halland/Opel_Cali . 20&w=1


Saab 9-3 2.0t med hiskeliga 150 hästar


När blev en calibra med 205 hk en sportbil?


Men TS har redan skaffat bil. Läs inläggen innan ni skriver



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka