Köpråd! Volvo 850 Med Trög Koppling?

Som rubriken lyder så handlar denna tråd om ett köpråd. Jag är lite orolig över att göra något dumt. Det handlar om en Chippad Volvo 850GLT Kopplingen går tydligen trögt på den. Vad är det som är fel och hur kan detta åtgärdas? En kompis till mig sa att det e kopplingen som e slut, Och vad kostar isf det att lämna in och få det lagat? (runt Uppsala) Tacksam för svar. Mvh Sebus



Svar på inlägget: Köpråd! Volvo 850 Med Trög Koppling?



det är ingen billig historia om du ska lämna in bilen till en auktoriserad verkstad. Skulle nog tippa att det landar på 5-7,000:- exlusive jobb.


Om man bara lämnar in den på random verkstad då? (typ mekonomen eller annan privatmeck)?


Ring och fråga......


du menar inte att bara pedalen går trökt elle e du säker på att de e koppling.. har du provat att lägga i en växel å släppa upp kopplingen snabbt utan gas å hur den beter sig då?


Jag har inte prövat släppa upp snabbt eftersom det inte e min bil så vågar jag inte behandla den hursomhelst. Men när jag provkörde den så gick den lätt ibland och ibland trögt. Jag kanske ska tillägga att bilen är chippad om det har nått med saken att göra (en kompis som äger en 850 SE sa att det kan bli så pga att kopplingen inte e tillräcklig för kraftigare motor)


Min polare köpte en 850GLT i höstas, hans koppling var helt mongo ibland lätt ibland trög, men han luftade sin då vart den bra


När jag ringde runt och frågade när jag hade min 850 så ville dom ha allt från 8-10 tusen.


Kopplingen på min 850 GLT är "trög", inget som har bekymrat mig.. Har åkt så i 3 år nu..


Jag har plockat ner lådan på min 850 tre ggr och är inte speciellt duktig på att skruva, väldigt lätt att göra skulle jag vilja påstå. Att kopplingen går trögt är förmodligen att urtrampningslagret är dåligt + dåligt med smörjning på ingående axeln






Om urtrampningslagret e dåligt borde det väl låta och vara trögt hela tiden? Detta gäller bara ibland nämligen.


ja tror inte heller de e någon fara glt :en har trög koppling på vissa har ja märkt.. den högg inte å så? elle lät konstig. du märker även när du kör om den slirar elle inte. ja tror mer på en luftning av kopplingen. kan även va en av cylindrarna på dom bilarna. har bytt ett antal huvudcylindrar för koppling som har krånglat på mina gammla bilar. så slirar den inte elle llåter konstigt när du släpper upp kopplingen så e de nog inte själva lamellen. tippar på en cylinder elle luftningen där ev ett ut trampninglager men de behöver inte va.


Okej. Ska ta och kolla en till provrunda så får vi se sen, Tack för alla svar:) Mvh sebus


så länge den inte tar i golvet är ju skit samma om den är trög eller ej trots allt en gammal bil



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka