Köpråd: Saab 9000 2.3T ( " Nya karossen ) vs Golf Vr6?

Suget efter en ny bil växer som bara den och nu har jag bara en budget på 20k, å i detta priset ligger en 9000 bäst! Vad är fördelar å nackdelar nu med dessa? Golf Vr6an , är väl mest Kamremsbytenen ? 9000 2.3t = Växellådan eller ?



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9000 2.3T ( " Nya karossen ) vs Golf Vr6?



Växellådorna är inte de mest hållbara kanske men de är förjävla snabba VR6 är långsammare än en 2.3T.


Sköna bilar, åker gärna långresor med dem. Känns välbyggda (tycker jag) om man jämnför inredning etc med andra bilar i samma prisklass. Min har gått 36 000+ mil, så de kan rulla lååångt. Lastar sjukt mycket! Fem sj-pall rakt in i skuffen om man fäller sätet ( till exempel). Minus är sorkdrift, drar en del i stan även om landsväg går billigt. Tror du att du är schumacher så tenderar växellådan att ta stryk. Finns inte mycket styling och så är bilmodellen lika ovanlig som volvo 740...


golfen går skitbra, den hänger med rätt så bra med min aero , men det är en sugmotor , och lite FÖR dyrt att trimma. Men saaben går minst lika bra, så är det en turbo då du har mer möjligheter för mindre peng


så i detta fallet skulle ni ta en Saab 9000 ? å jag ser att allt flera 9000 2.3T ligger uunder 20 000. Kan detta ha med att dom är skit eller lågkonkjuten ? å att saab går dåligt just nu ?


Kanske inte den roligaste egenskapen en bil kan ha men Saab 9000 är en säkrare bil om olyckan skulle vara framme. Folksam klassar Saab 9000 85-98 som en bil med Bra säkerhet. Golf III klassas som "Medel"gällandes säkerhet.


9k har alltid varit billiga om det inte är en bil i toppskick....


Hitta flera fina mellan 13-19 på blocket!


Det bästa med 9000 är komforten, ljudnivån, lastutrymmet och vinteregenskaperna. Dessutom är det en vanlig modell så reservdelar finns det gott om. Det som är mindre bra är väl att lådorna inte tål hur mycket stryk som helst. Även rostskyddet om du inte väljer en 95:a eller nyare. VR6 är säkert också en trevlig bil men de flesta i 20 000 kr klassen är nog ganska hårt körda.


Båda har KAMKEDJA. Skulle valt SAABen alla ggr, är nog lättare att hitta en "gubbkörd" 9000T än en likvärdig VR6a. Dessutom är ju turbon så mycket lättare att "få fart" på.






Aa. Har haft en 9-3a innan! Å kan säga så mkt , att jag har aldrig gillat saab innan jag hade den. å nu så är målet att köpa en 9-3a men man gillar Karossen och ja, att det är 2.3T och Aerostolarna i dessa är KANON å underbara att sitta i!


Att köpa en Saab nu när det går så dåligt för företaget är smart, de har sjunkit rejält i värde och man kan få riktigt fina förhållandevis nya bilar för små pengar. Dessutom är det lätt att få ut mer effekt och en säker bil. Dessutom, VR6 har kamkedja men det är en konstruktion man inte kan lita på riktigt. Så i värsta fall får man byta kamkedja och det är inte det roligaste man kan göra direkt...


TJO! Hade en Vr6a För över 1 årsedan.. Skit Kul bil. Har för mej att VW säger att kamkedjan skall bytas runt 25 000 mil.. Dock är de inget byte du lämnar in till VW verkstad för o göra för då e det dyrt.. du lär känna ngn bra mekaniker eller ngt för o byta den så kan du komma undan skapligt i priset. felet e ju att man får ju iprincip plocka isär halva motorn för o byta den I Övrigt är de en Kul Bil Ligger som ett strykjärn på vägen låter gott med öppet filter o sportavgas . Hade nog valt en Fwd om jag hade köpt en till då syncron väger lite mera och har fler slitage delar. Finns ett jätte bra forum för vr6or om du vill läsa på om dom och få tips. www.vr6.nu riktigt bra forum. Mvh martin



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka