Köpråd : Volvo 440 2.0 SE -95

http://www.blocket.se/vi/21062869.htm?ca=13_s Hittade denna på blocket, undrar om ni tror att det kan vara något att ha ? Kamremmen var bytt vid 12.000 mil däremot var det på "Bra att veta " : Framaxelbalk rostangrepp. Skulle gärna se fram emot om ni svara och sa om det var något att ha MVH / camilla



Svar på inlägget: Köpråd : Volvo 440 2.0 SE -95



Nej spara vidare och köp nåt för 15-20 istället utan rost i balkarna tänker jag spontant . Dessutom är det jäkla jobb att få ordning på en sån matt röd lack.


Rostangripen framvagnsbalk vill du inte ha om du inte vill lägga ut så mycket på reparationer.


Typ en sån här: http://www.blocket.se/vi/21061297.htm?ca=15_s


Rostig framaxelbalk är väl nästan standard på de bilarna. Volvo 300 eller 400 är inga höjdare på något vis. Ljuset i mörkret är 480, om man gillar utseendet förstås. Skall du tvunget ha en volvo, köp 2 eller 740 istället. Törstiga bilar men de håller och det finns hur många som helst till salu för under 10k.


nej nej nej, bland de sista bilarna ja skulle köpa, rackliga o slöa samt kvaliten är väl inge vidare, finns bra mkt bättre bilar för 10k, om du nu tvunget ska ha en volvo får du en fin 740 eller en 940 för de pengarna istället.


Köp en annan bil... Renaults svar på Volvo(440) är ingen höjdare.. riktiga skitbilar rent ut sagt! Köp en golf 3 eller nåt liknande.. finns hur många bättre bilar som helst än volvo 440! Mitsubishi, Mazda tex... Köp Japanare om du hittar en hyffsat rostfri! Finns inte en enda bra fransk bil!! Tro mig!! Jag har meckat med det mesta och det är tyskt eller japanskt man ska åka! Åka i en gammal 740 eller 240 som suger soppa som att det läcker nånstans är väl ingen höjdare heller... Framhjulsdrivet = Drar lite soppa! Bakhjulsdrivet = Drar mer soppa! MVH/Jon


Jasså? HUr förklarar du att en framhjulsdriven S60 T5 drar mer än en BMW 318is (RWD) om nu det inte finns andra faktorer


440/460 är rätt så pigga bilar med 2,0 motorn.. Motorn är dock känslig för tex kamremsbrott. Anledningen till varför jag inte skulle köpa en sådan är att de rostar väldigt mycket, oavsett hur fina de ser ut och lågt miltal! Så spara dina pengar och lägg dom på något med lite mera kvalite, vw har ju mycket fina bilar i ungefär samma prisklass.. //Jonas


Hur ska jag förklara det.......... *funderar*.... ja en efterbliven chimpans kan ju räkna ut att det inte var så jag generaliserade det!






Haha


Riktigt fina bilar. Sportbil i jämförelse med 2-740. Rostar väl ganska lätt om man inte tvättar och rengör dem. Rostar aldrig i golv eller balkar under. Däremot framvagnsbalken rostar rätt lätt. Motor och växellåda är bland de bästa som nånsin suttit i en volvo till mitten 90 tal. Känner du nån med svets är det inte svårt att laga och blir det svetsat ordentligt har du en bil som håller i många tusen mil till.


svar på TS fråga; köp den inte. kommer kosta dig extra i reparationer och ej godkända besiktningar.


Och hur mycket erfarenhet har du av volvo sa du? Hur många volvo 440/460 finns det kvar i livet som har orenoverade orginallådan monterad som har har rullat över 15.000mil? Hur många finns det med orginal topp? Sen en annan sak.. hur många 240/740/940 finns det på skroten som rullat under 20.000mil? Jäkligt sällsynta vill jag påstå... Hur många 440/460 finns det på skroten som rullat under 20.000mil och är totalt slut? Ja fler än man kan räkna till!! Volvo 440/460 är ett rent skämt om man ska se till kvalitet på nånting i bilen! MVH/Jon


mm.. bara egen erfarenhet. Sen hur man tar hand om bilarna är en annan femma. Motorer och v-lådor är överlag bättre i 400 serien.


Haha skojar du? En Volvo 2-740 är så gott som odödlig, en Volvo 400 får ju fan en 60tals Alfa att framstå som pålitlig kvalitetsbil.


Alla vet ju att Renault håller högsta klass eller?


Hade renault/volvo byggt motorerna så att de inte kan ha sönder nånting och vara tokslöa som en b230 tex hade de hållt ännu bättre. renault är långt ifrån högsta klass om vi säger så då.


öööh... okej.. ja jag har ägt över 150st 240/740 och lätt 20-30st 440/460 och min erfarenhet säger något helt annat... litar på min måste jag säga då den inte går att misstolka... 440/460 är bland dom sämsta skitbilar som har ett Volvo emblem på sig.. och det är dagens sanning! En 340 remjohan är driftsäkrare!!' Ja en 440 går mycket bättre än en 740/240... men det har inget med motorn att göra utan det är vikten som är den avgörande biten.. Men du resonerar alltså: inga problem att bygga en bil i plast som viker sig på mitten när man kör på en hare, bara den går bra!(dom korta bitarna dom faktiskt fungerar) istället för att ha en grymt trafiksäker bil som tål ofantligt mycket stryk innan den ger upp för gott... En b230 klarar ju upp till hundra hk extra utöver orginaleffekten(kanske mer till o med) utan att ge vika medans en 440 motor ger upp med ibland mindre än orginaleffekten.. MVH/Jon


otippat att en 250hk s60 drar mer än 1st 318is..!?smart gämförelse..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka