Köpråd: Audi, Saab och Golf

Hej. Märken jag kollat på och är intressad av:Saab 9000, Saab 900 från 94, Audi 100 ,Audi 80 och volkswagen golf. Jag har kollat på massor av olika bilar och jag fyller snart 18 år kan förmodligen ha körkort då och då är jag sugen på att köpa en bil. Personligen så har jag fattat ett tycke om Saab 9000 2,3T men även Saab 900 2,0T från 94 som har gått max 25000mil, men nu är jag väldigt osäker. Så jag skulle vilja höra era åsikter om detta och endast av dem bilar jag har skrivit upp. Tack i förväg. MVH// Johnny



Svar på inlägget: Köpråd: Audi, Saab och Golf



9000 2.3T är bra snabb i alla fall. Snabbast av de du nämnt vad jag vet.


Dels måste du sätta en annan rubrik, annars låser nån moderator tråden. Och hur gick det med Golf då? Är dessa fortfarande intressanta? http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=127239 Av de bilarna du räknar upp tror jag Saab 9k är bäst kombination av prestanda/pris i alla fall.


Audi 100an och 80'n är inte speciellt snygga enligt mig. Visste det finns några S4 med c4 karossen som är fina Saaben är snyggare enligt mig. MEN enligt mig är det ju riktigt tråkigt med fwd! Även om du inte nämnt det men bmw kanske kan vara värt att kika på ? Du kan kolla på mina gamla för att se vad du kan få för en vettig peng ! gäller bara att hitta en som du tycker känns rätt. Av dom du räknade upp hade jag tagit en 9000. CSE karossen ser ju dessutom rättså bra ut


Hej. Jag vet att det inte är något fel på Bmw men det är för mycket elektronik om något skulle gå sönder sen så tycker jag det är för mycket små rykten om att behöva vara försiktig när det gäller att köpa bmw men det är en fin bil. Men sen är det nog bra att låta bli bakhjulsdriven bil som första bil framförallt på vintern:D Ja Golf är intressant ännu.


alldeles för mycket elektronik? nu får du förklara dig


halu....jag hadde läätt tipsat dej om audi 80-coupe ursexiga bilar de där


Finns inget som heter så Audi är väl inte heller direkt kända för att ha tillförlitlig elektronik. Men jag hade ändå valt audin Mvh Tommy


vad har pratar vi för prisbild?


Det är bara något jag har fått höra att det ska vara lite mer elektronik i dem än andra jämfört med årsmodell såklart då.






Vi pratar om en prisklass upp till 20000kr


Tror personligen han inte tänker på de just då, utan då är de kul att kunna få köra själv och kunna ta sig fram snabbare än att gå/cykla/åka buss. Men det är bara min personliga åsikt.


saab 900 (88-93) eller 9000 2.3t (från 94) är vad jag skulel köpt för så lite pengar, dom gammla 900 är riktiga nöjesmaskiner och är billiga i försäkring skatt och bensinkostnad, pajjar nått finns det mkt billiga reservdelar. Annars är ju 9000 2.3t en mycket större och mera åka-bil än 900... nyare 900 ska du inte ha nån för så lite pengar då dom hade MÅNGA problem och är allmänt sämre bilar än tex gammla 900 eller 9000.


jag kan ju bara tala för mig själv, men jag har en Framhjulsdriven bil med handbromsen fram. Och tacka fan för det! jag hade kört ihjäl mig opå en timme med bakhjulsdrift... när man inte har några psykiska begränsningar får man ha dom i bilen


Satsa på en saab turbo tycker jag, du lär inte ångra dig när du ligger i 70 växlar till 3an o känn hur laddtrycksmätarn flyger i topp o tryck på lite, roligare än så blir det inte.


om dom hade så många problem så "lär" dom vara åtgärdade vid det här laget jag har inte haft problem med min. för att gå till ämnet igen, Dom saabarna du tittar lite på låter klokt faktiskt, eller en liten golf 2 gti 16v det är förbannat roliga bilar ang. audisarna så är det inget jag vet ngt om men.


Du kan inte ha mer rätt men helst faktiskt lite mer att köra med typ inte under 130hk alltså som Audi 100 2,3e men den är ju 5 cylindrig så det är ju stark i sig om jag minns rätt så har den 190nm.


Saab 900 från 94 (framförallt 94orna) har mkt problem, detta är såklart individuellt från bil till bil men galvsläpp osv är inte helt ovanligt.. Dessutom så är dom riktigt tråkiga att köra jämfört med en gammal 900, alla modeller utom 98 har dessutom vajerkoppling som är trög och jobbig. jag ogillar dessutom designen på dessa GM-plastmonster. Du kan såklart få en riktigt fin nyare 900 av senaste årsmodellen med dom stora brosmarna och den uppdaterade fjädringen, men dessa kostar över 20 000 så därför anser jag att en 9000 är bästa saab-valet för dom pengarna om man kan leva med att dom är lite dyrare att äga en en gammal 900.


Den erfarenheten jag har om Audi 100 men B4 karossen är mkt för min styvpappa hade en sån en Audi 100 2,3e och den är skön att åka io och min brorsa han lånade en gång en Audi 100 med en Volvo 850 GLT motor trimad till 200hk och han gasade som fn och det var skoj men om jag skulle få säga om det så tror jag att Audis 2,3e motor på 136hk och 190nm är nog mer att köra med eftersom att den är 5 cylinfrig gentemot volvos GLT motor som är 4 Cylindrig.


Här är en Audi 100 2,3e som jag tycker är lite intressant:http://www.blocket.se/vi/20539656.htm?ca=2_s Saab 9000 CS - lite lite motor nästan. http://www.blocket.se/vi/20865507.htm?ca=2_s



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka