Köpråd: Audi A3 1996-2003? Diverse allmäna frågor.

God morgon! Ska iväg ikväll och kolla på en A3 1,8t -99 och har lite funderingar kring bilen som någon kanske vill hjälpa till med då jag är helt grön vad det gäller Audi. 1. Den saknar farthållare, är detta något man koppla in själv hyffsat smidigt om man får tag på delarna, eller krävs omprogramering av mjukvara mm? Kostnad? 2. Enligt ägaren är det ett klonknde ljud från framvagnen när man kör över gupp, lär ju vara några bussningar eller liknande. Det är ju svårt att säga exakt men vad ungefär skulle en sådan rep kunna gå på? 3. Bilen saknar CD, det sitter en orginal bandare där. Vilka orginal CD-spelare från villka modeller/årsmodeller passar? Har sett flera beg enhet vid namn Concert II tex, passar den? 4. Reperations handbok? Har funnits haynes till alla andra bilar jag ägt och det har hjälp grymt mycket vid div fix med bilen. Verkar bara finna till A4;an hos haynes, och jag har en känsla av att dom skiljer rätt mycket, finns det någon annan rep bok att få tag på? Mvh Björn



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A3 1996-2003? Diverse allmäna frågor.



Vad jag förstått så är framvagnen bra "men" när den blir sliten kan det bli dyrt och jobbigt:P


Hejsan. 1.Farhållaren ska du nog inte ge dig på. 2.Klonkande ljudet antar jag är framvagns bussningen. bytte nämligen detta i helgen. kostar 120kr st. Du ser den bakom framhjulen. Gummit brukar oftast ha lossat från metall ringen. Detta tog mig 2 timmar att byta och jag bytte bägge 2. 3.Det ska nog inte vara några problem att sätta in en annan cd-spelare. Du kan få köpa en plastram och en ny sladd men detta kanske kostar 200kr. 4.Kolla så att bilen är servad så ska du nog inte behöva ha nån handbok. Finns ju att få fram det mesta på datorn nu. Mvh Fredrik


Mycket vanligt att bakre krängningshämmarbussningarna är dåliga och det kan vara källan till klonkandet, så var det för min del. Var också mycket observant på rost i nederkant av dörrarna.


2. Om du har otur så kan det vara länkarmarna som är dåliga. Dem kostar en slant har jag för mig om du ska byta alla. 3. Köp en plastram och sen kan du köpa vilken sorts stereo du vill. Har en eclipse i min, klockren färg i displayen på den, verkligen "audi-röd" 5. Har en -00 audi a3 1,8T. Jätte bra bil och går som en raket med lite modifikation.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka