Köpråd: Snikbil

Hej! Min 244 börjar bli gammal och eftersom den är så fin som den är så är det synd att ha den som bruksbil, framförallt på vintern. Jag har länge funderat på olika bruksbilar men har inte så stor koll på bilar av nyare årsmodell. Jag är väldigt sugen på basversionen av Dacia Sandero men eftersom de är nya så finns det inte några begagnade till ett bra pris och jag kanske inte har pengar till en helt ny nu till vintern men det är inte totalt omöjligt att det blir ett nybilsköp. Vad finns det för fler alternativ om man är primitiv och emot lackerade stötfångare, handskfackbelysning, bagagebelysning, servostyrning, stjärtvärme, centrallås o s v? (Detta inlägg låter säkert skitdumt men smaken är som baken.)



Svar på inlägget: Köpråd: Snikbil



en annan 240?


Tänkte på en nyare, snålare bil runt årsmodell 03-08. (Min 240 har lyx som bagagebelysning (ur funktion), hanskfackbelysning och luftluckor vid fötterna som man aldrig använder. Dock är det så pass lite lyx att jag står ut med det.)


skoda/caddy -diesel pickup lastbilsreggade går dom riktigt billigt, speciellt nu när dieseln kostar 50 öre mindre än soppan!


köp en swift gti eller typ fiesta xr2i. inte någon direkt ny bil men dom går billigt och de är inget speciellt i dom heller


i dagsläget finns det ingen bil som är så basic som den du söker... t.o.m Lada säljer Niva´n med insprutning och servostyrning. antar att du inte vill ha alla dessa saker för att du vill slippa krångel? i stället för att kika på skumma östeuropeiska bilar med ingenting extra, och säkerligen massa problem endå.. så skulle jag rekommendera en "vanlig" bil med hög kvalité, dem krånglar oftast inte och när de blir till åren så finns det endå delar till att laga det som krånglar. annars vet jag att bilar som golf 3, finns utan en massa lull lull, likaså opel astra generation 1... men dessa är båda rosthögar till bilar och dem är ju som sagt lite till åre nu dem också.


vill du åka nästan " gratis" köp lupo 3L


Merca Compakt!


honda logo


Sandero i basversion är fri från allt detta förutom insprutning och det finns nog fler bilar som saknar åtminstone det mesta av lyxen. Men en Peugeot 107 är för liten och otroligt ful. Jo, en bil från t ex Tyskland eller Japan håller nog högre kvalitet och en begagnad sådan är bättre än en Sandero men jag är ändå sugen på en Sandero. Går ju alltid att sälja om man tröttnar, dock med förlust. Anledningen till att jag gillar snikbilar är inte bara för att undvika krångel utan för att jag föredrar bilar utan lyx, låter helskumt men... Dacian är typ mer snik än min 244 i snikversion!






Med tanke på dina önskemål så är nog en cykel det bästa alternativet för din del. Fast annars låter inte Dacian helt fel. Vill minnas att den klarade sig rätt bra när Vi Bilägare testade den. Bra rostskydd osv.


Nja, cykel och bil är för stor skillnad. Jo, Dacian tycker jag är riktigt snygg och har fått skapligt med beröm förutom att den har ont om säkerhetsutrutrustning framförallt grundutföranet men det kunde nog ha varit värre. Den är lagom stor, Renaultmotor som man kan köra på bensin/E85, bara tanka på det för tillfället billigaste. Dacia ser väldigt Renault ut eftersom märket är Renaultägt, skillnaden är att dessa tilverkas i ett billigare land och bilarna är lite enklare, jag tror inte Renault vågar tumma så mycket på kvaliteten för sitt eget rykte. Det kanske blir att spara till en Dacia, handlar ju inte om någon större summa pengar. Coolt att den är så mkt billigare än alla andra i samma och mindre storlek och jämför man den med andra miljöbilar blir priset ännu lägre. En exempelvis Peugeot 107 är mycktet mindre och 10.000 kronor dyrare såde är nog inte glada över att Dacia kom till Sverige... Någon som håller med om att de är ganska läckra? Det bästa som hänt i bilvärlden på länge! http://www.netcarshow.com/dacia/2009-sa . per_1d.htm http://www.netcarshow.com/dacia/2009-sa . per_02.htm http://www.netcarshow.com/dacia/2009-sa . per_11.htm http://www.dacia.se/sv/


Citroen C1 med minsta 3cyl bensinmotorn. I basversion får du inteett uns av utrustning mer än stolsvärme. Dessutom dricker den hälften av vad din 240 gör och är förmodligen piggare.


Var och tittade på en igår. För små och motbjudande design.


Klart de är motbjudande, det är väl alla snikbilar...


Man ska köra Diesel om det skall löna sig, bensin och etanol är inte snik längre.


Agreed.


Med tanke på att de är dyrare i inköp, försäkring och skatt så är det inte säkert att det blir billigare om man inte kör mycket. M.V.H.


Att den byggs av renault skulle jag vara oroliga för... I alla fall jag har inte bra erfarehneter av Reanults kvalité. Men finns det inga beggade Lada Niva? Servo blev ju inte standard förrän 06 eller 07... Men de kanske har en lampa i bagaget... Minns inte riktigt... Snyggare än både C1, 107, Aygo och Dacia är dom iaf


Köp en Suzuki Alto, billig och ganska ny. http://www.blocket.se/vi/20769874.htm?ca=12_s Olackerade stötfångare, Ej AC, Ej servo- Verkar ha det du vill ha(eller inte vill ha;) ) Jag har kört en sån 1 gång, aldrig mer. Köpte en vettigare bil för samma pengar istället, Seat Arosa. Vad det gäller Suzuki Alto så var den totalt komfortlös, trög som fasen att styra, tröttare bil får man leta efter samt ingen utrustning. Borde ju vara nått du är intresserad av efter att ha läst dina krav, lycka till med bilköpet



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka