Köpråd: 940 turbo -95

Har nu hittat en volvo 940 turbo -95 som han ska ha 15.5k för. Men nu undrar ja för den har gått 45 000 mil De tycker ja låter väldigt mkt:(? E de värt de eller kommer ja bara få byta massa delar? Kamremsbytet va ett tag sen så det lär ja få byta Rost ser man inte alls någonting av direkt för det e ju oftast de som tar "dö" på bilen. ///Anton



Svar på inlägget: Köpråd: 940 turbo -95



den har gått mycket, turbon kasnke rentav är slut? jag hade nog kollat bilen noga om inget,


Den är ju knappt inkörd Så länge bilen är bra servad så brukar de funka bra. Min 945 LTT -97 har rullat 44500mil, går som en klocka, finns ingen info bland alla papper att turbon nångång är bytt, så vad jag vet är det orginalturbon som sitter på. De senaste 3000milen har den gått med 1bar laddtryck och chipp osv. Enda större fel jag haft var en trasig topplockspackning, som senare visade sig vara en stor spricka i toppen, men passade på och renoverade motorn med nya lager, kolvringar osv och köpte en 531 topp istället. De gamla lagren och ringar som gått ca 44000mil såg fina ut och hade säkert gått många fler mil. Vindrutan var väldigt blästrad när jag köpte bilen, så den bytte jag, även strålkastarna och blinkers fram var blästrade, så det byttes oxå. Stenskott på huven osv finns oxå, men det e väl sånt man får räkna med när den har rullat massa mil på vägarna. Har även fått byta bakhjulslager.... Provkör bilen och se så allt funkar som det ska och inte finns några missljud. Gör ett kompressionstest om du har möjlighet och se så alla 4 cylindrar ligger jämt.


de ja skulle kolla vore ju turbon och hur han går för övrigt missljud hur kopplingen känns äre inge problem med nått av de så köp kul bil


Som ovanstående har sagt, bästa är ju att provköra den och lyssna efter missljud osv. Något som nästan är garanterat är dock att klädseln uppemot fönsterna har börjat skrynkla sig med så många mil på nacken. Fast det är det kosmetiska, motor och v-låda bör ju absoult hålla länge till om den är välservad osv. Kopplingen skulle jag vara mest uppmärksam imot och kontrollera.


44 tusen är långt.. ja ganska normalt för volvo då... men är turbon inte bytt så åker du på den snart. koppling, stötdämpare, och kanske bakaxel(läckage) låter som sånt som brukar vara slut, kan nog säga att lite bussningar kan vara ganska slitna. Min 740 hade läckte vid pinjongen, hade upprostad tankamatur(plast på 940?). En sak till, har du råd att tanka den?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka