Köpråd: Bmw 325 e36 vs Bmw 328 e36?

Hur stor skillnad är det mellan dessa bilar, jag har tidigare haft en 325 coupe från 94 för att senare bytt till saab men saknade bakjulsdriften och väghållning bla. så frågan är nu vad ni alla har för kunskap och erfarenheter om dessa kärror. vill veta hur så mycket som möjligt om skillnader på dessa, ekonomi, prestanda, ljud,bränsleförbrukning, reservdelar,hållbarhet.är 328:an ytterliggare förstärk än 325:an om vi utesluter själva motorn? Kan verkligen prestandan särskiljas från dom båda, det skiljer ju bara 1 hk!? Allt möjligt nyttigt som folk vill o kan komma med betyder oerhört för mig. Tacksam för svar. Mvh//Kim.



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw 325 e36 vs Bmw 328 e36?



När det gäller det mesta är 325 och 328 lika att äga, det skiljer inte så mycket på pappret ju. Eftersom 328an har lite mer avancerad motor med Vanos etc drar den väl marginellt mindre. Däremot anses väl 328ans växellåda hålla bättre än 325ans, men återigen bara marginellt. Däremot karaktären:328: Lågvarvig och stark, lite "gubbmotor". Mycket trevlig till vardags men den där effektspetsen bmw brukar ha på högre varv saknas. 325: Precis som en vanlig bmw, antar du förstår vad jag menar i och med att du haft en. Jag gillar 328ans karaktär, men saknar spetsen. Däremot finns det ett tips, 328 är nämligen strypt i insuget därav skillnaden i karaktär. Byter man till ett insug från en 325a (M50B25) tex så får man samma karaktär som en bmw brukar ha och mer effekt. En del snackar om att 328an ger 220hp ostrypt, men det ligger nog snarare runt 200-210hp. Så jag tycker 328 är det bästa köpet, lite uppdaterad i motor osv. samt lägre förbrukning. Vill du sen ha "riktig" bmw karaktär så byter du insug och får dessutom en snabbare bil. EDIT: Om du inte redan känner till det, www.Autopower.se är en väldigt bra sida för Bmw-intresserade! Finns begagnatguide för bla E36an och en massa annat nyttigt.


Nu fanns det inte mycket kvar att tillägga.. Rquired gav dig all info så att säga, och han har helt rätt i det han säger. 328an har samma hållbarhet som en 325a (eftersom det är samma chassie). Det är i stort sett endast motor och växellåda som skiljer, och dom är snäppet bättre än 325ans. Angående ZF-växellådan som sitter i 328an (sitter en exakt likadan låda i min M3a), jag gillar den riktigt skarpt! Min förra bil som var en 325 från -93, den lådan var inte alls lika distinkt. EDIT: Frågan är ju om en 328a är värd dom extra tusenlapparna det kostar att köpa en. Bilarna är ju trots allt rätt lika varandra. Jag tror även att 328an har ett annat utseende på klimatanläggningen.. istället för rattar så är det knappar. Personligen skulle JAG kunna ge absolut max 15-20k mer för en 328a.


Ja har haft båda modellerna flera ggr om o som sagts innan så e 328an en uppdaterad 325a förutom vissa motorförfiningar o vxl-lådan som mkt riktigt e samma som sitter i M3 3,0 dvs en stöddig pjäs som håller för lååååångt över original effektuttag! Finns åtskilliga turbo beemers som bevisat d! Drar lite mindre soppa än 325 osv.. Har du bara tänkt ha den original o inga överladdningsplaner (då e 325ans block nr1) så e 328an en trevligare bil me ett mysigt vrid! 325ans insug, catbacksystem o lite annat godis så har du en mkt trevlig vardagsräser! KÖÖÖP! Själv har ja gått några steg längre me en total M3 makeover men d e en annan historia i min projekttråd..


Tycker nog det kan vara värt steget upp till en 328, dels pga fördelarna som nämdes ovan. Och dels för att det är ju trots allt en nyare bil, i och med att 328 ersatte 325. Ang. kliman så beror det på utrustningsnivån, det finns 328or med samma vred som de gamla 325orna hade. Sedan finns det klima med mindre vred som är graderade och auto.klima som har knappar som Casy skrev. Det sista är klart vanligast, den manuella kliman förekommer jag har den i min tex och den duger. De vanliga vreden har jag bara sett på en 328, det är väldigt ovanligt och förmodligen är de bilarna iskalla på beg.marknaden.


Vad sitter det för växellåda i 323:an som kom 1996 då? Kostade ju ändå nästan 30 000 mindre än 328 ny, antar att det inte 'bara' är motorn som skiljer.


Lådan i 323 e samma som sitter i bl a E36 325 vet ja..


Hade jag varit dej hade jag valt en 328 om du har pengar till det eftersom det skiljer sej lite i priserna på beg marknaden på dessa bilarna.325:an e absolut ingen tråkig bil men som nån här ovan skev du har en nyare bil med mer utrustning plus att enligt mej e 328 en mkt härligare bil än 325:D bottenvridet går inte att jämföra med dessa bilarna så jag hade tagit 328 om jag hade vatt dej:D mkt trevlig bil:)


Hehe låter bra, ska nämligen köpa en bmw 328 touring imorgon lagt handpenning nu! 34k och är nog bland dom fräschaste 328orna på blocket just nu Satsa på en sån!


Grattis, välkommen i gänget






Man får tacka! Blir väl att hänga mkt på autopower nu framöver herregud vilken skön bil att köra alltså... älskar bmws större 6or! vrom!


Som sagts ovan, så kan jag bara tilläga att 328 är en otroligt HÄRLIG bil!!


Själv är jag rätt glad i 328ans karaktär, men du vet att du kan få ut en del till genom att byta till ett ostrypt m50b25 insug? Samtidigt får du den "vanliga" högvarviga Bmw-karaktären.


Jo har läst lite om det... undrar dock vad insuget kostar? Beggat köper jag då antar jag? aaah taggad inför imorgon! Blir en rolig helg


Ingen aning, men uppskattningsvis en 2k? Nytt är nog rätt onödigt, går lika bra med beg. Lycka till med köpet imorrn


Beg köper du ja, kan inte kosta mer än 1000kr ialf. (tycker man) har dock ingen koll, men ska själv byta ut fast till M3 insug (passar ej direkt utan modds behövs då) Men jag ska ju alltid vara värst



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka