Köpråd: Honda civic 92-95

Tjenare!! Funderar på att köpa en annan bil då jag tycker min a4 är lite dyr i drift, samt skulle bli något dyr om nåt går sönder. Det jag funderar på starkt är en Honda Civic årsmodell mellan 92-95. Snyggast kaross enligt mig:) Vad tycker ni om den? Vilken motor skall jag satsa på? Är inte ute efter sådär grymt drag, mest en hållbar motor som inte drar för mycket. Funderar på 1.5an med 90hk, duger den? 0-100 tider osv? Tacksam för alla givande svar, skriv vad ni tycker om bilen o så! Mvh Johan.



Svar på inlägget: Köpråd: Honda civic 92-95



tjena johan jag har haft min min honda i ett par år o är skitnöjd. 1,5:an är inte så slö som många säger. men långt ifrån sportbil. den är väl medel man kan väl säga en 10 sekundersbil. men hur ofta rejsar du med den från stillastående. effekten ligger ju på lite högre varv så det e från tex 50-90 km/h du ska räkna. 90 hk finns både med o utan vtec. lsi (utan) o vei (med). o bränslesnåla är dom. hör av dig om det e nått mer MVH Peter


satsa på esi'n istället


Tjena. tack för bra svar mm bra, nåt sånt jag är ute efter faktiskt. Gillar inte riktigt race från stillastående, mest från rullande Vilken rekommenderar du, lsi eller vei? Riktigt jäkla fin bil du har förövrigt


Esi heter modellen med 125hp och den är att föredra framför 1.5an då dom mer eller mindre drar samma mängd bensin fast ESi´n är 1.6 och har 125hp och är klart snabbare. men visst om du hittar en fin 1.5 LSi så är det ett roligt och bra köp


vilket som är bäst, vei eller lsi, vågar jag itne riktigt svara på. jag körde från lund till göteborg o en bit på väg hem (totalt 40 mil) på 0,5 l förbrukning. en esi har 1,6 enkelkam vteco 125 hk.


Hehe ok tack för svar grabbs Ska kolla runt lite få se om man hittar nå gött


sedan skadar det inte att det finns hur mycket gosaker till dem som möjligt


Mycket det som lockar också! Kunna greja lite utan att lägga ned hur mkt som helst


jag lånar tråden lite. Jag undrar vad v-tec är för nått? jag tycket att dom med v-tec jag har sett verkar gå sjukt bra och låter gött.men går dom bra? har alla honda civic v-tec?






nej alla honda civic har inte vtec. vtec innebär att motorn är utrustad med variabel kamaxelstyrning. Kortfattat kan man säga att när du kommer över typ 5-6 tusen rpm (var ett tag sen jag hade min vti så minns inte riktigt) så hoppar vtec'en in och byter ut den gammla tråkiga segdragnings/soppasnåla kammen till en riktigt racer kam och sen skjuter det på som bara den upp till 8500 rpm. Och ja motorerna går riiiiiktigt bra specielt med tanke på hur gammla dom e och att det plockas ut 100 hk/L orginal ur sugmotorer... fanns det tillverkar som gjorde turbomotorer med samma kraftuttag per liter -92? och till dig som skapade tråden. vad är du ute efter för sorts bil? personligen så tycker jag prisskillnaden mellan en esi och en vti e så pass liten så du självklart ska ta en vti istället. du får 10 ggr roligare bil som samtidigt inte drar mer än max 1 dl mer sås.


okej tack för informationen . känns de ungefär som turbo när v-tec kommer in?


Jag har haft 2st Honda Civic Hatchback bägge 1.5LSi (non vtec). Tycker det är riktigt schyst bil, tar sig från A till B. Ser bra ut med tanke på åldern Jag kommer med min jag har nu drygt 65mil på en tank 32liter. (kör snålt då). Ända jag kan klaga på är svagheten i bakskärmarna mot rost.


känns lite som turbo när v-tec kickar in, framförallt så hör man ett vrål när den hoppar in


Tack för svaren. Ska hålla koll på blocket om det kommer upp nåt sen när jag sålt a4an Jag är ute efter en som är hyfsat snabb iaf, inte något riktigt slött. Är inte ute efter att sätta grymma rekord 0-100, men gärna från 30-50 och till 120.


Lite sen men kan lika gärna skriva ändå Oh! Ska du köpa civic EG! Härliga grejer! Välkommen till en underbar modell isåfall! Jag har haft en Eg4 ( = lsi = 1,5l 90hk) Det är en billig snål och rolig bil. Men jag tycker ändå du ska satsa på en Eg5 ( = Esi = 1,6l vtec 125hk) för den är en RIKTIGT rolig liten räcer. Själv kör jag nu en Lsi med Esi motor som det är lite skojsigt gjort med. Lista på vad jag har för grejer står i bilbeskrivningen Vet inte riktigt 0-100, men kan kanske gissa på... 7sec? Eftersom den är så högvarvig räcker det nästan med bara två växlar för att komma upp till 100km/h. I just min så märks inte övergången till vtec så mycket, ganska sömmlös övergång. Men det är ett jäkla inferno där uppe i varven så man hinner inte tänka på det så mycket Det vrålar och bilen skjuter iväg med ett jäkla drag, sen får man hålla hårt i ratten då den är framhjulsdriven så lossar den lite på ettan och tvåan så man måste hålla i så att den inte svänger. Den låter gött och man kan gasa tidigt ut ur kurvorna. Jag körde ett litet rejs mot polaren med golf R32. Hans esp satte i direkt så jag drog iväg direkt, så det var lite ojämt men poängen var att det var i ganska långsam takt han knappade in på mig Inklusive rödljusrejs, hårda inbromsningar med plattan i mattan efter och rejs på slingriga vägar så drar den bara 0,67 och klarar minst 60mil på en tank det maximala jag lyckats komma upp till var 0,72 i förbrukning Kul och billig bil med massor av delar!


Hur vet man vilken av dom här vti, lsi, esi som v-tec?


Tjena! Jag har en svart honda civic -93 som nu är till salu, finns dock inte ute på blocket än. Går jättebra i motor och låda. Har gått ungefär 16.900 mil. Den finns här på garaget så du kan kolla där om du är intresserad. Väldigt billig i försäkring och bensin. Säljer den för 25.000. Priset kan diskuteras vid träff. Detta är 1,5 utan v-tec. (låter ändå väldigt gött!) M.V.H Adam


bumpar lite hur är 1,4 16v motorn ? med 90 hk går den billigt ?


Den går ändå rätt billigt. Men du hittar den motorn endast i Civic MA och Civic EH mellan 1996-2000. 1,4 finns som 74hk eller 89 hk. Har en bekant som har en MA8 med en sån d14 89 hk. Rullar på bra och drar hyfsat lite, inget krutpaket men det kan man inte förvänta sig av med en 1,4 i en 5dr kaross.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka