Köpråd Volvo v70 T5/R- vad bör man tänka på osv?

Tjenare. Då jag slutligen har så gott som bestämt mig för vad nästa bil skall bli för något så skulle jag gärna vilja ha lite tips om modellen både för och nackdelar samt vad man skall kika efter när man kollar/provkör osv. Miltal- viktigt även om bilen är välservad? Kvalitè/slittålighet? Prisvärd? Komfort? m.m Jag ber vänligen men bestämt folk som tänkt skriva "köp något annat" att hålla detta utanför denna tråd.



Svar på inlägget: Köpråd Volvo v70 T5/R- vad bör man tänka på osv?



Dyra i drift, men det har du antagligen råd med, med tanke på camaron


hehe camaron skall säljas


Du måste ge oss lite snävare ramar. V70 har funnits sen -97 och tillverkas fortfarande. Vilken årsmodell jagar du? Fyrhjulsdrift eller inte? Budget? Användningsområde? Växellåda, manuell eller automat? Utrustningskrav? Ja, du förstår...


Läckage mellan motor och låda, är väldigt vanlig har jag hört, tydligen en packbox som ger sig med tiden. Edit: Olja är det naturligtvis som läcker, isf.


När vevhusventilationen sätter igen p.g.a koksad olja, vilket händer då och då på ofta lite sämre skötta bilar, så ökar trycket i vevhuset, vilket trycker ut den berömda packboxen till slut, därav felet med läckage mellan motor och växellåda.


Utrustning=manuell och skinn kommer gå som allround bil lite av en vardags räser, ska röra på sig vara praktiskt samt brukas till jobb/skola osv. Budget runt 50-70 pix. INTE AWD.


Sant!


Satsa då på en V70 T5 från -98 till -00. V70 T5 -00 har det lite halvtaskiga elektroniska gasspjället och den då helt nya V70N-karossen om du föredrar den före den äldre varianten på 850-karossen. http://www.blocket.se/vi/20078696.htm?ca=23_4_s Lågmilare och helskinn, manuell och ser ut att ha ägts av en familj med villa, vovve och volvo, dvs förhoppningsvis ganska snällt körd.


jag föredrar den fram till 00 framför den nya, gillar inte den nyare alls tycker den ser ut som något jag vet inte vad haha ful iallafall






Visst är V70 T5 från 00 och uppåt fyrhjuldriven?


Inte som standard men finns som tillval


Nä, för det finns det inte. V70n T5 är alltid FWD. Troligtvis pga att AWD inte hänger med pga 250 hk. Jag vet inte men iaf så finns det inte som tillval.


Då antar jag att R-modellerna är felbyggda? Alla R modeller med AWD har minst 250hk. S80 V8 AWD har ju 311hk. Två stycken V70 T5 AWD bara för att motbevisa dig. http://www.blocket.se/vi/20083558.htm?ca=23_4_s http://www.blocket.se/vi/19780726.htm?c . amp;last=1


han mena väl v70N?


Jo, det verkar ju faktiskt så. Men ändock förstår jag inte varför AWD-systemet inte skulle hänga med 250hk - det är många som kör med mycket mer hästar än så i sina AWD-bilar...


Vad skiljer mellan en T5.a från 98 och en från 99? Något som är bättre/sämre med den ena än den andra?


Det är helt olika styrsystem på dom, 97-98 har motronik 4.4 medans 99-> har ME7 Dom största skillnaderna motor mässigt är: annat insug, elektroniskt gasspjäll, VVT, vinklat avgashus, andra spridare, separata tändspolar. Fördelen med den nya motorn som kom 99 är att den drar lite mindre bränsle men nackdelen med den motorn är att det har varit en del strul med det elektroniska gasspjället.


Okej, är det något som är dyrt att byta/reparera? Vilken modell BÖR man välja?


Ja det kostar endel att byta gasspjället, har för mig jag har hört en summa på 4000-5000:- då det inte är något man kan fixa själv för det nya spjället måste programeras ihop med bilen. Det är ingen fara att köpa en sån bil för dom allra flesta bör vara bytta vid det här laget, jag hade själv en C70 T5 ´99 förrut och den hade det gamla gasspjället och jag hade inga problem med det under dom åren jag hade den.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka