Köpråd: Sankt bernards vovve=)

Nu äre såhär att jag är väldigt hundkär och har alltid velat haft hund och nu på senaste tiden har tankarna och funderingarna blivit väldigt starka:P Har nu blivit erbjuden o köpa en st bernads tik på 2 år. Och jag vet inte riktigt hur ja ska göra:S med tanke på deras storlek så är det där skon klämmer, men hunden är jätte mysig på alla sätt o vis o fullt frisk, så hunden för övrigt är en kanon hund. Nån som har elr haft en st bernadshund? kan ni berätta lite=) Hur mkt kostar dom i månaden me foder o försäkring?? hoppas på svar=)



Svar på inlägget: Köpråd: Sankt bernards vovve=)



De dregglar, är stora, kräver en hel del pälsvård och mat. Är stora och tunga hundar som bör vara friröntgade annars mycket trevliga Lycka till


Har inte haft en st Bernad men du kan nog räkna med 5-600 kr /månaden för mat etc. Även veterinärskostnader, vacinationer m.m. drar iväg lite. Om du inte har haft hund tidigare så tänk till på följande:Bor du i lägenhet och i så fall tillräckligt stor? Hus är ju bäst med tanke på trädgård... Hunden måste ut ett antal timmar om dagen, gissar att st bernads är ganska "lata" och att det räcker med ca 2-2,5 timmar per dag. (OBS måndag morgon i pissregn är inte roligt) Varför säljs den hunden? Några problem? Jag försöker inte avskräcka dig, tvärt om. Hundar är otroligt givande. St Bernads verkar ju vara en väldigt bra familjehund dessutom. Ta och kollar runt lite på svenska kennelklubbens hemsida. Där står mycket som är bra att veta om både att äga hund och just den rasen. http://www.skk.se/ PS om du är en sådan människa som gillar att resa så tänk till en gång till. och en sak till, kolla om det funkar med hund vad gäller ditt och eventuell sambos jobb. Att lämna en hund ensam hemma i 8 timmar i sträck mår inte hunden bra av... Lycka till och varsågod att skicka meddelande till mig om du vill veta mer. Jag är ingen expert men har haft en del hundar...


Tjejen som har hunden, hennes barn har blivit alergiskt så därför hon måste göra sej av med den så fort som möjligt:( Den har nydligen vart hos veterinären och den har inga fel och inte haft heller. Min sambo och jag har pratat om det och vi är överänns men lite osäkra än så vi skulle få lite mer tänketid=) Bor i en stor trea längst ner på bottenvåningen elr va man ska säga, har tillgång till fina motions spro o mkt skog o mark så fina promenad ställen finns de... men som sagt måste nog fundera lite till :S


Ja, det gäller att tänka till ordentligt innan. Annars kanske man sitter där med skägget i brevlådan. Det är ju ganska lätt att "dras med" om man säger så. En 3.a låter ju tillräckligt. Det viktigaste är hur man löser arbetstiderna kontra hundpromenader... Men som sagt, tänk till ordentligt och verkar det funka så är det bara att köra på. Som jag sa så är det otroligt givande. Det som jag tycker är jobbigast är när man någon gång, på något sätt, måste skiljas från dom (dödsfall, seperation etc). Därför drar jag mig nog innan jag skaffar ny hund... Lycka till!


Hunden hade blitt såld men jag har en annan sankt bernad hund på gång nu.. men en fråga bara.. Det finns så jäkla mkt olika hundfoder:S dyrare och billigare märken, betyder det att dom dyrare märkena e bättre foder än dom som e billiga? och ungefär hur mkt käkat en sankt bernads per dag?


Använd inget skit foder. Jag har själv schäfer hund och bekanta till mig har bernesenner (stavning?) och något som är oerhört viktigt är att verkligen hålla sig till så naturliga foder som möjligt, dvs ingen kemikalie skit som luktar godis.. Jag använder standardt till min hund och det funkar kanon bra. Hur bor du? Har du lägenhet skulle jag inte rekomendera en såpass stor hund.. Räkna med 6-800kr+ i månaden i matkostnader iallafall..


Foder mängden varierar beroende på ålder, men det blir en hel del vill jag lova. Har du haft egen hund tidigare? Jag råder dig att skaffa en mindre hund, typ medelstor för kostnaderna blir minst sagt STORA. Större hund större kostnader (för det mesta).


Jo precis, dom har en heldel bra foder som finns att köpa på en djurklinik och det finns en hundfoder rådgivare där som man kan få tips av men har inte tagit mej dit än:P Jag och min sambo bor just nu i en stor trea med fina naturområden runt om och sen har jag häst i närheten ute på landet så där ute är jag varje dag så hunden kan ju då verkligen få springa av sig o busa runt,finns stora skogar,ängar,fält osv och sen två brukshundsklubbar i närheten Sen håller vi på o letar efter hus på landet nu men inte hittat nå aktuellt än.. så för tillfäligt bor vi kvar i lägenheten, men som sagt är ute mkt i skogen och i stallet så det blir ingen hund som får ligga inne på hallmattan inte


Bra det, tänk på att ta undan så mycket mattor å sånt som möjligt under rumsrens perioden, blir VÄLDIGT mycket svordomar annars vill jag lova dig. Tänk även på att han/hon ska få känna sig som en "del av flocken", gör därför inte avspärringar runt om i halva lägenheten dit hunden inte får gå, välj då hellre att plocka bort exempelvis mattor för att undvika förstöring på dessa.






Japp jo precis men hunden är rumsren o så, ett år är hon=) Men ska tänka på det du sagt iaf, lägenheten e stor så den får tassa runt i hela, inga asvpärrningar inte:P sen en stor 9 meters balkong oxå, inte för en hund uppskattar o gå ut på balkongen när den får va ute mkt annars men ändå vissa hundar kan ju tycka om o gå ut på balkongen o ta en nypa luft;p


jag hittade lite om det kan komma till hjälp. http://sv.wikipedia.org/wiki/Berner_sennenhund


Gissar att ni tar er vatten över huvet... känns inte som nån förstahund om man säjer. Är ni bered att åka hem på lunchen VARJE dag för att rasta hunden tex?


Varför inte en ko/ett får med en gång? seriöst: stora hunder som kräver mycket av dig som matte


En stor hund kan väl vara minst lika krävande som en mellan/liten hund?! Och att man bor i lägenhet är väl oftast inga problem? Tar man ut och aktiverar hunden ordentligt som man ska så är det inga problem.. Bestämmer ni er för att ta hunden så ha den på prov i 2 veckor först så nu ser att det fungerar Lycka till!


Du ha väl sett filmen Beethowen, det ge dig rätt bra upplysning om hur dom kan vara elle är. upp till ca 80kg, kul att leka med eller stoppa honom när han springer.


Så rätt! Oftast tvingas man om man bor i lägenhet ut på fler och bättre promenader med hunden. Folk i hus släpper gärna ut hunden i trädgården så den får pissa och nöjer sig där. Mkt givande för en hund, NOT. En kompis har en New Foundland, ungefär samma storlek och pälsmängd . Dom blir VÄLDIGT varma. Polaren tvingas raka sin hund på sommaren för att den inte ska må dåligt. Tänk också på att hålla vikten. Övervikt är riktigt hälsofarligt, men syns inte riktigt under all päls. Lycka till


Sen bör ni ju tänka er för både en och två gånger innan ni köper en hund som ofta används som kamphund. Vill ni ha den för att få respekt eller?


Jag tänker sällan på jakthundar när jag hör sankt bernard. De räddar/raddade väl främst folk på berg i laviner (med sprit/varm choklad i den lilla "muggen" som hängs runt halsen)


Kamphund? Tänker du verkligen på rätt hund nu?!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka