Köpråd: Asiatisk SUV!

Har kikat på bland annat RAV4, CR-V och Santa Fe. Men finns ju även Terracan och Tucson från Hyundai. Vad är stora skillnaderna egentligen? En Santa Fe av den äldre modellen med V6'a och Exclusive-paketet verkar ju ligga i en skaplig prisklass. Vad finns RAV4 samt CR-V att få med för utrustning? Tänker mest på om dom har förkortningar i modellbeteckningarna som visar på viss utrustning? Allmänna råd och tips gällande dessa modeller mottages tacksamt! Terracan verkar iofs mest finnas med större motor, samt att den är stor i sig. Tucson verkar ha tagit över efter gamla Santa Fe? Rav4 verkar inte alls ha några större motorer? Annars verkar gamla Santa Fe'n med V6 ligga kring 1-1.2 liter/milen. Något sådant är acceptabelt! Hittade denna när det gäller modellbeteckningar på Santa Fe iaf. "GLS: (utöver GL) ACC/ECC Dimljus Insynskydd bak Larm/c-lås el speglar diff broms rails EXCL (utöver GLS) Läderklädesel ratt + knopp farthållare tonade rutor motorkåpa metallimitation på instrumentbräda NAVSTAR (utöver EXCL) Blaupunktradio m GPS nav"



Svar på inlägget: Köpråd: Asiatisk SUV!



Lite dåligt med respons i denna tråd! : ) Testar igen. Har kikat lite på Outlander också. Dom verkar ju finnas med turbo. Men sticker lite mer i pris iofs.


Hyundai är billiga av en anledning.. Dom är skräp!


Därför dom lämmnar 7års nybilsgaranti?


Nya hyundai har jag ingenting emot.. Men dom som har några år på nacken nu är rent ut sagt skräp.


Måste hålla med att gamla Hyndai inte står högt i värde efter några år! Jäkla bilar att rosta när rostskyddsgarantin går ut! //Soderqvist


Inget fel på min gamle hyundai elantra -97, går som en klocka, ingen rost på den, vad mer förväntar ni er av en hyundai, det är inte någon rymdfarkost


Santa Fe är absolut inga dåliga bilar! Dock skulle jag rekommendera Nya modellen men är ju en annan prisklass och en helt annan nivå på bil... http://www.motormannen.se/mm1/site/08_P . dreFel.pdf statistiken talar ju för sig själv att det inte är några dåliga bilar Hyundai satan fe på 4de plats för minst antal större fel / 100 bil år 2008. dock gäller detta nya modellen och Hyundai överlag klarar sig bra. Mot tex Volvo XC90 och V70 som ligger sist... Volvo kvalité när det är som bäst! (Nu kmr jag bli hatad av alla volvo älskare) Vi hade en Santa fe 03a med 6an som gick 9500mil utan ett fel helt klockrent tills vi bytte till en 07a dvs nya modellen med dieseln. och generellt sett för nya modellen så ska man välja dieseln. bättre automatlåda och motor för biltypen. Sen finns det ju självklart måndags ex men vår erfarenhet är att det är en problemfri bil men EXTREMT bra service från verkstäderna!


Farsan har en santa fee från 2001, inga tendenser på rost eller galvsläpp. Kvaliten på knappar och reglage är väl inte helt 100% men den fungerar klockrent. Mvh Tommy


om du köper en cr-v så behöver nog du inte fixa med den så mycket tror inte att det finns några kända fel på dom. Tror att det var motorjournalen som sa att det var bästa beg köp i något avsnitt.






santa fe är värsta skräpet nånsin aldrig åkt i en sån plastig bil, dessutom har dom visko-4wd som i 90% av fallen e paj, så då åker du helt plötsligt runt i en framhjulsdriven suv med massa extra onödig vikt, satsa på en japs cr-v eller varför inte en subaru forester? underbara bilar och om du väljer en 2,5xt har du motor så de räcker o blir över.


Det är KIA som lämnar 7år på sina Europeiskt byggda bilar och inte Hyundai...


Köp en Lexus RX du kommer inte bli missnöjd


Hyundai hade iofs 9års nybilsgaranti hela modellåret 2008 men sen av förståliga själ drog dem in det nu under superkrisen... Försäljningen ökade inte nämnvärt pga 9års garantin därför dem drog in det.


Är verkligen Tuscan efterträdare till Santa Fe? Inte lillebror då? Kanske är bagateller i sammanhanget...


Både ja och nej. Tuscan ersatte den första/äldre versionen av santa fe. Tuscan kom 2005 har jag för mig, som sagt ersatte den santa fee >06. 2006 fick santa fen en "facelift" och samtidigt växte den i storlek. Mvh Tommy


Mormor hade en Mitsubishi Pajero Sport med v6an för ett tag sedan och den är riktigt trevlig, likaså Toyota Landcruiser som jag däremot bara åkt med en kortare sträcka och Nissan Patrol ser ju inte heller helt fel ut.


Nej dom hade inte 9-års Nybilsgaranti under 2008, utan nått som dom kallade för 9-års Kvalitetsgaranti... Ska ej förväxlas med Nybilsgarantin, 2 helt olika saker! Men det stämmer att dom inte sålde nått mer med den garantin därav slopades den.


Dock så täcktes ju allt stort upp av kvalités garantin... Men men Hyundai och Kia är ju ändå i princip samma grejer då Kia ägs av Hyundai om jag inte minns fel?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka