"Köpråd" bra billig driftsäker bil

hej! Jag är ute efter en bil för max 20 tusen, den ska vara billig att äga o köra, alltså en relativt liten bil. lyx o sånt spelar mig ingen roll, jag är bara ute efter att transportera mig runt omkring stan, sällan jag åker längre än 3 mil ifrån stan. Driftsäker och billiga reservdelar är ett stort plus. Vore tacksam för tipps om bilar som passar in i beskrivningen.. helst med för och nackdelar med dom..



Svar på inlägget: "Köpråd" bra billig driftsäker bil



Volkswagen Golf Mk3 tycker jag passar in på den bilden rätt så bra . Relativt billig att köra och äga. Enda nackdelen jag vet om är rost på dom.


Japp! Golf3 är definitivt det rätta valet för dig!


KOstade lite över 20k men vet att den är billig som attan Då polarens mor har sen sådan, Går att åka istortsett hur långt som helst på en fulltank. Dock inge vidare drag i den:P o de som börjar bli dags o byta är vell bromsarna o handbromsen. Annars går den fin fint:) Här är länk iaf http://www.blocket.se/vi/20335014.htm?ca=8_s


OKej tackar:)


Mina erfareheter är att golf mk3 inte alls är driftsäker. Bättre med en golf mk2 1.8. Inte lika smäckigt heller. Billigare försäkring också.


Japanare t ex Toyota Corolla. Driftsäkrare kan det inte bli, kanske inte så roliga bilar men som bruksbil duger de nog. http://begbilguiden.bilprovningen.se/


Jag får nog slänga in mitt bidrag också... Nissan Micra och Nissan Sunny.. Även som inbiten Volkswagen älskare så måste jag rekommendera dessa två bilar då jag (i sunnyn) aldrig ha åkt så skönt/billigt för en liten peng, bra lastmöjligheter i båda mina rekommendationer också! //Soderqvist


Mazda 323 , sveriges mest felfria bil enligt bilprovningen.


Köp en Bmw 316 compact, går att finna för en bit under 20k. Nu får jag väl ryktet att Bmw bara är dyr skit uppkört av någon tok här, men sanningen är att det är drifts säkra kvalitetsbilar som rullar riktigt långt och har delar som är billigare än till genomsnittsbilen. 316 är dessutom snål, 0,6 är inget problem och den har ett lika roligt chassi som alla andra bmw. Tänkte att det är roligare att köra runt i en bakhjulsdriven Bmw än ovanstående. På Autopower.se finns en omfångsrik begagnatguide och en massa tips i övrigt. Lycka till med köpet!






honda ska verkligen inte glömmas bort heller. både billiga i soppa och försäkring sen e det ju en hondaså går sönder gör dom VÄLDIGT sällan. ända minuset är väll att en honda för 20 tusen inte har världens bästa krocksäkerhet.


Lite sent att komma med förslag nu kanske?


Aldrig för sent för bra förslag Skulle lägga min röst på en w123 diesel också


Istället för att skapa ny tråd. Söker en combi med dragkrok för max 10k, har lite erfarenhet av att meka men den ska iaf hålla hela året till nästa besiktning. Några bra förslag?


En Volvo 745/945 efter 88. Billiga om man inte köper en med turbomotor, och rostar inte farligt tack vare galvaniseringen. Köp ingen slutkörd vinterbil, brukar finnas vettiga på blocket då och då


Tack för förslaget, men tänkte mer någon lite midre kanske morderna framhjulsdriven eftersom den är främst tänkt till min mor. Snål i drift gärna också


Corolla.


Mazda 626. Driftsäker som fasen. Hittar du bara en som inte rosten härjat loss på totalt är det inte mkt mer att tänka på. Billiga i drift också. Samma sak med Corolla men mindre lastutrymme.


Corolla har man hört lovande ord om mem verkar snålt med utbud i dem prisklassen Mazda har gillats tidigare i familjen och verkar finnas sjyssta billiga från bilhandlare på blocket, men kan man lita på dom?


Jadå, Mazda är generellt pålitliga bilar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka