Köpråd Honda Civic Type R 02-och framåt

hejsan funderar på att köpa en Civic Type R , undrar lite fördelar oh nackdelar , vad man ska tänka på vid ett köp , dyra att äga ? ja kom med lite tips !!



Svar på inlägget: Köpråd Honda Civic Type R 02-och framåt



Min bil har funkat problemfritt i tre år nu.. Kostar ca 10000/år i försäkring.. Tror det var 2200 i skatt.. Går att köra på 0,7- 0,8. bara lite över litern om man gasar.. (ej bana då) Jag tycker det är en rolig bil att köra å går ganska..


Du bör nog kolla drivknutar vid en eventuell provtur...klassiker eftersom det är rätt mycket effekt i dom. Annars hör man titt som tätt att Honda har rätt fina motorer


klockrena bilar! köp en nyare än 03. lite uppdaterade.. lite rappare och snyggere. rekommenderar en starkt.


De har tillverkat motorn i civicen i över 2 miljoner ex så de vet nog vad de gör Lycka till med köpet.


Du har pm


måste väll vara en av de bättre framhjulsdrivna bilarna med relativt bra klipp i ,och för den pengen så att säga, och väghållningen original ska väll vara helt ok , har haft skräckscenarion med min förra bil så vill inte köpa nått kasst den här gången , men deras motorer är ju väldigt stryktåliga som jag har förstått det, förutsatt att man kollar motorn med jämna mellanrum, nån som vet om nått "vanligt" problem som kan förekomma , "sjukdomar" etc,, ?


Det ända du bör tänka på om du nu köper en är att ofta kolla oljan, speciellt om du ligger o kör på VTEC ofta då K20'an dricker mer olja då. Hitta ett fint exemplar och slå till om du vill så kan jag lova att du köper något bra.


Ingen klassiker på TypeR iaf, det ska inte vara något som drabbat dom. För övrigt så finns där inga barnsjukdomar, Honda släpper inte halvfärdiga bilar.


Vill lova dig att väghållningen är mer än bara "helt ok"






skulle vilja påstå att Honda Civic Type R är ett idiotsäkert köp.


Fruktansvärt nöjd med min! Hade skitbil Audi A4 innan som bara gick sönder hela tiden så jag vet hur det känns att slänga pengar i sjön. Type-R har gått som en klocka, inte ett enda fel! Toppenköp enligt mig! Körglädje deluxe också!


Inte fått svar på mitt PM


De är ju inte ricktigt sant vi har kört med en honda civic type-r 04 nu ett par år i skogen den motorn har totalt gåt lite över 600 mil (fullt) och 95% av tiden på vtecen! så det är nog inte något och vara orolig för xD


Pålitlig och en pärla till motor, låter rätt gott när det närmar sig 8k


Jag köpte min bil i Somras, och har inte ångrat en sekund på de ! Försäkringen är ju olika från person till person men kostar på mig ca 10 000.. Dricker soppa gör väl bilen, gör väl alla bilar med lite större motorer.. men går allt att få ner den i förbrukning, körde ca 30 mil på landsväg för några veckor sen och låg väl runt 100-110km/h och bilen drog 0,69 ;P Nackdel är väl svängradien.. men de stör mig inte så mycket bara backa en extra gång Endast bälten för 2 stycken ibak kom jag på oxå ^^ För övrigt så skulle jag rekommendera att köpa en -04a eller -05a pga att du får en bil med facelift, fast de kanske du redan visste Önskar dig lycka till


Kebabpulka


Men kebab är gott och pulka är kul.


min va trimmad o drog en halv liter oja på 1000 mil de är väl inte farligt tycker jag O ja körde vtec ja


Tjena!, jo tycket stark du ska köpa dig en CTR utan problem!, körde min i 9 månader vilken jag avvarade 2300mil på, bytte däck och bromsar endast för jag körde hårt med den, när jag köpte den satt de annan koppling i den, så jag bytte ut växellådsbussning för motorn inte ska gunga lika mkt vid växling... 9000kr i försäkring 1900kr i skatt lugn körning i en månad gick på 3400kr och körde varje dag.. Satte på 2.5" från cat utan nån ljuddämpare och CAI från K&N gick gämt med V70R -04 50-190kmh så går bra rakt fram men kurvorna är det bästa=) Lycka till!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka