Köpråd: Astra coupé?

Jag ska köpa en bil inom en snar framtid och har nu börjat fundera på en Opel Astra Coupé Bertone 2.0T Tycker att den ser bra ut i stort, kanske känns lite lång och lite tråkig bak, men den fungerar. Bra drag i den också 0-100 på 7.5s original och sedan finns möjligheterna till chip. Försäkringen ligger också bra på denna bil för en 21:åring, till skillnad mot ex. audi s3 som är alldeles för dyr. Någon som har något speciellt att såga om bilen eller om det är en bra bil? Vill ha en bil som fungerar och har inte några planer på att trimma den direkt, utöver möjligen ett chip. Har även kikat en del på golf r32, men den är nog alldeles för dyr i inköp. Vet inte om jag vill lägga så mycket pengar på en bil samt att den är dyr i drift. Sen finns honda CTR, men samma där att den känns lite dyr samt att det inte är en komfort bil direkt. Astran ligger mer i rimlig prisklass och den har rätt bra drag en då och i vettigare prisklass vilket är 70K-90K.



Svar på inlägget: Köpråd: Astra coupé?



Väldigt prisvärd bil och mycket snygg för dom pengarna! Provkörde en för några år sedan och blev lite besviken på draget jämfört med min 3000 24V jag hade då men provkör och få en uppfattning själv Ett litet chip och filter förbättrar ju den saken. En av mina favoriter hehe: http://www.garaget.org/?car=65206 Har varit sugen på en själv faktiskt men det blev en billigare Vectra istället Honda CTR är lite av en favoritbil för mig, går riktigt bra men som sagt lite dyrare och så saknar den lite komfort (och turbo ).


Någon som har koll på när det är dags för den större servicen? Tänkte på om miltalet började närma sig 11K om det börjar bli dags för en större (dyr) service då med antagligen kamrem och hela paketet och ungefärligt pris för en sådan? Sedan finns det dem som skriker rakt ut när jag bara nämnt opel för dem, tydligen har de inget gott ryckte om rost och kvalité, men sitter inte det kvar sedan förr?


Ja det är roligt det där med fördomar om rosten som lever kvar, på 80 och början av 90-talet var dom rätt rostbenägna i trösklar osv men nu (sedan 95 någon gång) har dom minst lika bra rostskydd (om inte bättre för att bli av med gamla fördomar) som andra märken så det behöver du absolut inte oroa dig för mer än någon annan bil, men man ska såklart alltid granska. Serviceintervallet har jag ingen koll på tyvärr men det är det säkert någon annan här som har. På min bil med V6a ska kamremmen i alla fall bytas var 6000e mil och det går på runt 4-5000 inkl arbete och material.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka