Köpråd: SAAB 9-3 Aero (2001-2002) - Alla ägare, titta in!

Tja! Jag är en kille på 17 år, pluggar till elektriker, bilfrälst och en Saab-älskare och fyller 18 år om exakt 156 dagar idag! Jag tänker köpa en SAAB 9-3 Aero i sommar, årsmodell 2001 till 2002. Den ska vara orginal, iaf det mesta, alltså inte råtrimmad och med en massa kjolpaket. Min fråga är vad jag ska tänka på? Alltså, typiska fel, vad man ska titta lite extra på, vad man ska lyssna efter, vad ska man fråga ägaren vad dom har bytt, och allt sånt. Ni som är ägare av en 9-3:a får gärna skriva tips och råd! Tacksam för svar! //Fabian (Och citera helst inte på mitt inlägg, blir så jobbigt då )



Svar på inlägget: Köpråd: SAAB 9-3 Aero (2001-2002) - Alla ägare, titta in!



Tjenare, har ägt 2 st 9-3or på 1.5 år. Och De viktigaste du ska kolla efter är så att den är fullservad och att kamkejdan inte rasslar. Ett väldigt vanligt fel är att pixlar i SID displayen har försvunnit. känn även så alla växlarna går i som de ska


@ Taggo1 Okej, tack för dom tipsen!


Ifall du har en möjlighet att kolla kompressionen på motorn så gör det. vet att flera saabar jag har kollat på har nästan vart helt slitna. Och kolla ifall ac-kompressorn o vattenpumpen är okej. Jag fick ge 10 000 kr för det.


@ zijaa Hur kan man göra det? :$ Usch då, mindre bra..! Ska kolla det då, 10 000 på AC är inget kul..


kolla om tändkasseten är bytt, kolla om acn kyler, om info/ac-displayen har tappat pixlar, kolla efter oljeläckage i motorn...speciellt vid ventilkåpan och oljepåfyllningsröret. hur känns växellådan? fråga om/när kamkedjan har blivit bytt, det beror helt på hur långt bilen har gått. bussningarna i framvagnen....vandrar bilen fram och tillbaka till höger och vänster, när man åker i 90 km/h? kolla om bilen rycker blått eller vitt, kan vara ett dåligt tecken på att turbon är slut...eller topplockspackningen.


@ kwansa Tack för de bra tipsen! Bra Skriver ner allt i ett textdokument nu, så jag inte missar något sen när den stora dagen är kommen...


hehe ne, dom pengarna hade kunnat gå till trimm.


Lyssna om det gnäller lite här och var i stötdämparna, kan vara tecken på att de börjar bli slitna. Många bilar som ligger ute i dag har gått runt +15k mil vilket kan slita en del. Annars kasta ratten fullt åt höger och vänster, knastrar det är väl lederna fram kassa. Annars tror jag det mesta redan varit uppe. Själv hade jag oturen att tryckröret till bromsservon exploderade och målade hela motorn med olja. Det var en ganska dyr reparation och krävande att göra själv. Tror röret gick på 1500 och hade jag inte gjort det själv vilket tog totalt 22 timmar hade det kostat skjortan Annars, steg 3 med filter och nytt system. Det är ett måste! Kom på detta med, köp en med viggen vinge och allt sådan gjort. Spara tid + pengar kan jag lova. Fast om man ser det så här, roligare att göra allt själv med.


@ znurv Okej, tack! Åh fy fan, låter INTE kul! Skönt att du kunde fixa det själv iaf Hehe, jo jag har en del planer. Det som inte är gjort när jag köper den får jag fixa, men det som ska vara fixat när det mesta är klart är: Chiptrim, sportluftfilter, sänkning, 3'' JT, ny stereoenhet med DVD och navigator, lacka panelen med svart pianolack, vitlackade fälgar, tonade rutor och lite smått "Kom på detta med, köp en med viggen vinge och allt sådan gjort. Spara tid + pengar kan jag lova. Fast om man ser det så här, roligare att göra allt själv med." - Precis vad jag tänkt, man sparar mycket på det!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka