Köpråd: Högtalarkit framsystem samt baksystem

Hej, Jag håller på att uppdragera mitt biljud i min Opel Astra. Jag har varit i kontakt med flertalet billjudsföretag för att få råd om hur jag bör göra samt vilka högtalare jag bör köpa. Problemet är att jag har fått olika förslag ifrån samtliga och jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag ska köra på. Därför hoppas jag att ni kan hjälpa mig med detta! Jag har en budget på 8000 kr inkl. slutsteg för högtalarna. Jag kan inte byta ut min huvudenhet för då tappar jag rattkontrollerna samt GPS:en. Bilen har sju högtalare (6.5" med lös diskant fram, centerkanal vid vindrutan som jag tror är mindre än 5.25", samt 6.5" koaxialer bak i sidopanelerna). Jag hade tänkt att bygga om hatthyllan och plasta denna och trycka in 4 st 6.5" men detta har ratats av samtliga företag jag har varit i kontakt med! Tanken var att byta ut samtliga högtalare i bilen men även detta har ratats... Dessa förslag har jag fått hittills: Förslag 1) Byt ut framsystemet (dörrhögtalare + diskant) till följande kit: http://www.multimedia-import.se/product . tId=HCCA62 eller http://www.blekingebilradio.se/ShowProd . mp;cat=894 eller http://www.blekingebilradio.se/ShowProd . mp;cat=894 kopplar ur högtalarna bak i sidopanelerna samt centerkanalen vid vindrutan och tryck i något av följande kitsystem i hatthyllan:http://www.multimedia-import.se/product . uctId=S165 eller http://www.blekingebilradio.se/ShowProd . mp;cat=923 eller http://www.blekingebilradio.se/ShowProd . mp;cat=923 Förslag 2) Samma som förslag 1 men istället för att koppla ur bakhögtalarna, ersätt dessa med midbasar. Några förslag på midbasar har inte angivits. Någon som har andra idéer/åsikter/förslag? All hjälp uppskattas!



Svar på inlägget: Köpråd: Högtalarkit framsystem samt baksystem



Varför har dom ratat allt? Pierre


Förslag #2 tycker jag låter mycket vettigt! Alternativt bygga om bakdörrarna och dämpa dom rejält och sätta i ett par basar där istället, eller helt enkelt sätta i ett par koaxialer. Dock så tycker iaf jag att du ska behålla centerkanalen, även om du sätter i ett bättre framsystem. Ljudet blir väldigt konstigt utan centern tycker då jag, nivån behöver ju inte ligga så högt på den. MVH// Christoffer


Dom menar på att ljudet blir inte bra, att högtalarna spelar om varandra om man har för många!?


Det tyckte jag också! Problemet blir att jag behöver ett extra slutsteg om jag ska ha totalt 9 högtalare men lämpligtvis kanske man bör ha ett steg som driver fram och baksystemet samt ett steg som driver midbasarna i bakdörrar + centerkanal. Eller?


Eftersom du inte tänker byta ut huvudenheten så kan ju den få fortsätta driva centerkanalen, däremot så tycker jag helt klart att du ska köra fram och baksystem på slutsteg. Annars blir det nog inge vidare, speciellt inte med så fina högtalare som du kollar på. Så ett 4-kanals steg och högtalare till fram och bakdörrar blir nog bra i din bil.


Jepp ska köra på det. Men vad för basar ska man ha i bakdörrarna då? En j*vla djungel med högtalare numera! Kan du rekommendera några bra midbasar till hyfsat pris?


Nummer 1: vad har du själv för tankar och mål? Vill du ha mycket bas? Vill du att dem som eventuellt sitter bak i bilen skall ha likartat ljud som du har framme? mvh Jonas


Jag utgår från mig själv och att jag som förare ska ha det bästa ljudet. Jag har tankar på att bygga baslåda också (vilket jag kanske borde nämnt) så bastryck kommer att komma. Just nu är tanken att få bättre bastryck och kunna spela musik med hög volym utan baslåda.


Då ska du lägga gnibban på är framsystem, med ett bra steg, det som ska spela övrigt kan du behålla orginal eller köpa coaxar av framkits serie, om det finns. Pierre






Några förslag på högtalare? Nåt att ha dom länkarna jag hänvisa till?


Pm


PM eller inlägg, allt är välkommet!


Jag får ej föreslå.. mvh Jonas


skicka PM till mig då!


Någon som har förslag på hur man lättast tätar en hatthylla för att skydda högtalarna från bastrycket i skuffen?


Om du nu ska ha högtalare i hatthyllan så är det lådor under dom som gäller. Alternativt om du har en skidlucka i bilen så låter du basen spela genom den och slipper då ha lådor till högtalarna i hatthyllan.


Kopia på det svar jag gav till trådskaparen igår


Beroende på hur baslådan blir placerad kanske du ska skippa dom. Annars handlar det om "liten låda runt under". Och jag skrev samma medans ovan 2 dök upp. Pierre


Ok, jag litar på er! Då bör jag nog se över användandet av hatthylla trots allt..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka