Köpråd MiniPc...

Nån som har tipps på nån bra mini... typ 8-10" skärm. Kommer användas mest som surfdator, musik, film...



Svar på inlägget: Köpråd MiniPc...



Tänk då på att de minsta, tex Asus Eee-pc bara har 4gb ssd varav ca 3gb upptas av OSet... Bättre att satsa på varianten med win xp och 160gb hdd istället. Sen är fritt surf en rätt skön sak, finns en hel del erbjudanden med fritt surf+ en netbook. Ska du ändå ha den hemma? isf är det lika bra att köpa en vanlig laptop, lite större men mkt mer prestanda.


Har redan en "större" lap så de är för resor mm... Finns ju en uppsjö i bladen som trillar ner i brevlådan runt jul... bara frågan vilken. Vill inte ha nåt skräp, lägger hellre på en slant.


acer aspire one har fått bäst i test och ligger på 3990 på Onoff t ex. 2 gb minne och 160gb hd. Men jag tänkte inte alls på att den inte har nån optisk enhet så det köpet sket sig. Meningsfullt att köpa en liten dator bara för att sen måste koppla in en extern dvd-läsare! För jag vet att jag kommer behöva det rätt som det är.


Man får väl lägga över det på ett usb minne och installera från detta de gånger man behöver?


Köpte själv en eee 901 för inte så länge sedan och är helnöjd. Linux-varianten har 4+16GB SSD vilket bör räcka ett tag, annars kan man ju alltid lägga saker på usb-stickor eller köpa ett 32GB SD-kort och trycka in. Tycker själv att det är skönt att slippa vara orolig för känsliga hårddiskar när man hanterar den. Men bäst av allt (tycker jag) är att den har bättre batteritid än alla (?) andra netbooks. Klarar lätt att köra minst 4-5h på 901:an när de flesta andra tröttnar efter halva tiden. Den har ingen DVD-läsare/skrivare men själv känner jag inget behov av det. Kan alltid komma åt skivor via nätverk om det verkligen skulle behövas. Största nackdelen är väl att den bara har 1GB minne standard. Går att öka på till 2GB även om jag inte brytt mig om att göra det ännu.


räcker med ett ord: OMSTÄNDIGT


Det går att använda sd kort också har sj en asus 901 som jag är väldigt nöjd med.. dock om du ska kolla på film å sånt skulle jag säga en 904 skulle passa bättre när dom har 160gigs disk


hårddisk = sämre batteritid, win xp = sämre batteritid och prestanda, bara så man e medveten om det...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka