Köpråd - Subaru Impreza GT -97

Tjena, jag var och tittade på en Subaru Impreza GT -97 (Helt orginal) för några veckor sedan. Den såg riktigt bra ut och gick hur bra som helst att köra. Jag märkte inga problem alls med varken växellåda eller motor. Problemet var dock att den senast var besiktad i februari, och varit avställd sen i augusti. Den hade legat uppe på blocket sen i augusti utan att blivit såld, och endå till ett så billigt pris som 64,000kr. Då börjar man fundera lite vad som kan vara fel på bilen egentligen. Sen när han sa jag var den sista som skulle kolla på den innan han skulle ta bort annonsen och lägga upp den för 9,000 mer nästa år. Jag sa åt han att innan jag ens ville snacka om priset så skulle han få den besiktad. Han sa att han kunde ta den till motormännen, om det var det som krävdes för att jag ville ha den. Några dagar senare får jag ett mail från han att besiktningen hos motormännen kostar 2,300 och han var inte villig på att lägga ut det när han inte var säker på att jag verkligen ville ha den. Själv är jag ju inte så sugen på att lägga ut 2,300 för att kolla hans bil om det kan bli några problem så har jag ju slösat pengarna. Därför behöver jag lite råd på hur jag ska göra nu, jag är ju verkligen sugen på bilen. Den enda Imprezan i mitt område till ett bra pris dessutom. Tacksam för svar!



Svar på inlägget: Köpråd - Subaru Impreza GT -97



fixa till topicen väl. och läsa faq först kanske om forumet?


Om du verkligen är så sugen som du skriver i annonsen är väl 2300:- inget farligt pris för att veta hur bilen egentligen mår?


Okej, någon annan som har några förslag?


Det är trögt att sälja bil just nu! Så att den legat på annons länge behöver absolut inte betyda att det är något fel på den. Rätt köpare kanske inte dykt upp bara. Är bilen fin, och priset rätt, så är det bara att köpa!


Tack för hjälpen. Skulle fortfarande gärna vilja ha den besiktad, jag får ta och diskutera det med han.


Om han kan köra den till MM varför kan han då inte köra den till en besiktning?


Om du nu är så sugen kan du väll åka och titta på en annan som inte ligger i ditt område? Men verkar han seriös och du tycker bilen går bra och du värkligen vill ha just den så är det bara att köpa den tycker jag. Impreza GT är snygga och praktiska bilar...


Om varken du eller säljaren är sugna på att punga upp 2300 så kan vi väll splitta dvs 1150spänn var? Du har nytta av det eftersom du vet att bilen är ordentligt genomgången likaså säljaren som kan avnända det som ett "köpargument" i annonsen om du nu skulle hoppa av. Är bilen i bra skick så vinner båda på det. Edit: Annars ligger denna ute på blocket för 55 00sek http://www.blocket.se/vi/18371832.htm?ca=11_s, eftersom det inte är en riktig gt så borde du kunna spara en hel del i försäkringspengar


Egentligen så har jag inga i mitt "område" Och bara en sedan GT i närliggande "områden" och det var den där. Ah, dela lika vore en bra idé och han borde ju också tycka det eftersom han själv är en säljare. Inte en bilförsäljare utan av nåt annat (Kommer inte ihåg vad han sa ) Han snackade som en riktigt försäljare iaf Jag har kollat på den där bilen också. Om den här affären inte blir av så kanske det blir att kolla på den.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka