Köpråd: Saab 9-5 Aero -00

Skall bli en biltittardag imorn (lördag). Har tittat ut tre bilar på blocket. Alla tre är 9-5 Aero -00. Men då en fråga vad man skall välja. Bil nr1:Saab 9-5 Aero -00 Säljes på firma 23 800mil. Servicebok, beige skinn mm.. Utsatt pris- 50 000:- Bil nr2:Saab 9-5 Aero -00 Säljes på firma 10800mil (står 94 000mil på vägverket?) Grå plych, repig huv mm.. Utsatt pris- 49 500:- Bil nr3:Saab 9-5 Aero -00 Privat 23 500mil. Svart skinn, AS3 stereo, fullstämplad servicebok, uppgraderadvevhusvent mm.. Minus: fått något märke på en dörr där det krupit upp lite rost (lättåtgärdat) dimljusen är kass.. Utsatt pris: 45 000:- Saker som ligger högt på min "vill ha" lista är svart skinninredning och stora stereon. Vilken av dessa hade ni valt? Bör man oroa sig mycket för 23000mil plus på mätaren? Mycket tacksam för svar



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 9-5 Aero -00



Humm tja saabs turbos e väl inte de bästa i de nyare modellerna har ja fått lära mig samt växellådorna e för klena, måste det va en saab e min fråga,men skulle ja tvingas välja av de 3 så får det bli nr 3 isåfall den har rätt inredning vilket e rätt viktigt, bra pris ochså.lite små fel dock men det går la pruta ner till 40 000 kanske så köp den!


ja för en 95 är de det dom är slut allt kommer på engång jobbar dagligen med dom


när jag skulle köpa ny bil i sommras så ville jag ha en 9-5a men alla som jobba på saab sa köp 9-3 9-5 är skit bilar


Nr 2 såfall, huven går att lacka om Sen på vägverket står det väll 94 000km=9400mil *edit* om du "vill ha skinnklädsel" varför har du med nr2 som altenativ?


Växellådorna är det inga speciella problem med på dessa..


dom är utslitna vid det miltalet!


Ok, men vad är utslitet?


lelleal har ingen aning om vad han pratar om! Och sen när har 9-5an haft klena växellådor? 9-5an har haft problem med turbon men detta är på vanligast 150 hästars lättryckaren och du ska ju köpa Aeron alltså högtryckarn så det lär inte va några problem.. Annars skulle väl jag säga Nr 3 på din lista!


23000mil då är som ju kappt inkörda :p Hade nog lagt krutet på nr:3, men kan man pruta på någon av dom andra så kanske det går med någon av dom andra med.






köpte själv en saab 9-5 nyligen och är nöjd än så länge och den har gått 22 tusen mil och jag gav 28 tusen för den visst lite små skavanker men bilen är ifrån 98 me jag säger nog me nr 3 lycka till


Nummer 1 var reserverad.. Nummer 3 var ett riktigt objekt.. Rost, stenskott, lackskador mm.. Nummer 2 verkade helt klart intressant!


inga problem med lådorna så länge men inte tokdrar dom på lägre växlar eller gör så hjulen släpper och får fäste omvartannat... aeron hade inte samma problem med turbon då det sitter ettt bättre agriggat i aeron än 150-170hk bilarna.... men som med dom felsta turbobilar får man hålla koll på oljan helaatiden.. sedan hade saab problem med busstningar i bakvagnen.... 9-5 är ingen skitbil som vissa har skrivit om man sköter dom är det ingen fara


Antar att du pratar om http://www.blocket.se/vi/18634416.htm?ca=13_s som tycks vara 2:an. KÖP KÖP! Om du nu vill ha en 9-5 Aero det vill säga, få mil är alltid bra. En huv kostar inte mycket att lacka om heller. Men pruta ner den! Speciellt i dessa tider så kan man pruta som fan för det är ingen som vill köpa en bil över 10k!


Precis den ja.. Tittade endast på bilen idag och lyssnade på motorn. Prut är nog inte aktuellt på denna bilen tyvärr. Han var väldigt på att prut inte funkade. Fanns ett par fel. Fläktmotorn brummade liiiiite grann. (Inget störande eller som stör funktionen). Vevaxelgivaren behöver bytas då bilen inte startar när den är varm imellanåt. Hade hänt honom två gånger.. En liten repa på en dörr och huven (endast ytliga). Och skrap på vänster backspegel. Detta är fel jag fixar utan problem själv. Jag skall provköra den imorn och eventuellt lägga handpenning. Jag får den för 49 000:- och då har jag första tjing på bilen. Reporna skall nog inte vara några problem att fixa. Och skinninredning kan jag stoppa i den efter hand Vad tycker ni? Jag lär inte hitta en 9-5 Aero med 10 800mil på mätaren för 49 000:- igen. Iaf inte på ett bra tag h


rne198 har ju gått nästan 100000mil!!!måste vara en gammal taxi akta dej!!!


Felskrivet hos VV. Bilen hade vid senaste besiktning gått 9400mil. Nu har den gått 10800mil.


felskrivet är det verkligen så.dom måste ju åtgärda detta isåfall


Bilen KAN inte har gått 100 000 mil med det skicket. Dessutom kör aldrig taxibolagen en Aero.. Men skall ringa VV och kolla.


det kanske du har rätt i .men man ska dra öronen åt sej när det är några som helst avvikelser och lita inte på nån !!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka