Köpråd: Saab 900 2,0T - 96

Funderar på att köpa en Saab 900 2,0T - 96:a. Någon som vet vad man ska tänka på / akta sig för när det gäller denna modell? Har hört att kamkejdan är det största hotet? Någon som har en humm om vad en sådan kostar att byta?



Svar på inlägget: Köpråd: Saab 900 2,0T - 96



det är väl inte ens kamkedja på dom...


Vad jag har hört så ska det vara det..?


Ja det är kamkedja på dom


Vet du något man ska tänka på innan köp?


Kamkedja är det! Känn på lådan, alla växlar, går dom i utan problem, även backen. Skrapar någon växel? Färddatorn, fungerar den? Inge missljud från motorn och sånt, sen som vanligt!


Tack Jag har tittat lite på en 900 med automat. Har du någon susning om hur automaten är i 900:an? Några kända problem m.m? Klarar den en trimning, eller har den andra begränsningar?


Det är ju de goa Trionic5 motorerna, de pallar med, kolla när kedjan är bytt senast, kanske är dax igen snart. Automat är väl inget spännande men brukar funka rätt okej. Väldans bekvämt i vart fall.


Kedjan byter man inte vid spec intervaller. utan när den är sliten.


en saab automat har mycket problem med automatlådan..ja skulle inte rekomendera en saab automat, bara till nån ja hatar eller nåt;D






Vet faktiskt inte hur det är med Automatlådan i 900:an. Däremot kan jag tillägga att "familjens" bil, en Saab 9-5 Aero -00 fick byta växelåda förra Augusti. Då hade bilen rullat ca 11.000 mil. IGÅR började lådan att jävlas. Den har nu rullat totalt 11.000mil den också! Och JA, det är en Automatare. En manuell skulle väl kunna klara lite mer skulle jag tro, då du själv kan koppla och hålla på!


Automat är väl begränsad till 400Nm om jag inte minns fel. Dom jag har kört så hade lådan varit hyffsad för att köra normalt med iaf


O fan... Är det något speciellt som brukar krångla, eller krånglar det i största allmänhet?


Ja ok.. Men då ska den ju klara av en Nordicuhr steg 2 iaf ;P


Hämtat från Vi Bilägare: 2007-08-16 När Saab 900 dök upp i ny kostym hösten 1993 var fiaskot hotande nära. Modellen hade tagits fram för snabbt och följden blev stora kvalitetsproblem de första åren. Lacken flagnade, värmen var bristfällig, framvagnen glappade, handbromsen var dålig och bakbromsarna rostade snabbt ihop. Med åren förbättrades 900:an avsevärt och det verkliga lyftet kom 1998 när Saab lanserade den omarbetade versionen med det nya namnet 9-3. Detaljförändringarna var enligt Saab 1 100 till antalet och trots att det egentligen bara var fråga om en facelift, kändes 9-3 i många stycken som en ny modell.Saab 9-3 har ett brett motorutbud, basmodellen är en tvålitersmotor på 130 hästkrafter. Rost i dörrar e inte direkt ovanligt. Rostar ju inifrån och ut, så de ser riktigt illa ut när de väl upptäcks...


Fast jag anser att tidiga NG900 har oförtjänt dåligt rykte, rullar dom fortfarande så är det mesta fixat på dom, sen visst fan finns det rost på dom, om man inte tagit hand om den. Sen när det gäller det här med lådorna, dom håller om man kan köra bil... (Sen kan man ha otur också, men tänker man efter så brukar det hålla rätt bra.)


ursäkta om jag lånar tråden lite. köpte mig en manuell saab 900 2.3 som rullat strax över 30000 mil igår, men när jag körde hem, så hörde jag ett klonkande ljud från växellådan??, särskilt vid gupp å så. nån bussning som kan va slut?? Sen e jag lite orolig för kamkedjan med. Vet ju inte om den har vart bytt Mvh Rikard


Byt om det rasslar, å andra sidan så vet jag folk som har kört 10k mil med skramlande kamkedja. Växellådsfästet kan vara dåligt, oftast ingen fara.


Köp en talladega!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka