Köpråd Mondeo 98-

Går i tankarna på att köpa en Mondeo sedan från 1998. Vet inte vad det är för motor. Någon som har ägt dessa bilar och har lite bra eller anus att dela med sig av? Bilen är en sedan med sommar och vinterdäck. Ac som funkar. Tror det är en ghia... Bilen har gått typ 12000 mil.. priset är 17000:- några frågor. Har dom kamkedja? Har sett att det är vanligt att topparna går på dessa? Stämmer det?



Svar på inlägget: Köpråd Mondeo 98-



Ingen som har erfarenhet av denna bil?


Polarn hade en mondeo för något år sen och värre skitbil hade inte han varit med om och jag kör Ford nu och det var min sista ford jag äger någonsin. Jag brukar låna en volvo 140 när min ford är på verkstad och den litar jag mer på än någon mitten/slutet 90tals ford. Tror att alla motorerna har rem och jag skulle inte bli förvånad om toppen gick sönder det jag skulle bli förvånad över är att resten av bilen höll. Jag avråder dej att köpa ford!


Ehum... Jag har en 95:a som jag inte har haft på verkstad för något allvarligt, bara jobb som jag inte ville göra själv. Kamremsbyte exempelvis. Alla modeller har kamrem utom v6:an som har kamkedja. Får du tag på en välskött Mondeo och fortsätter att underhålla den så är det inga problem. Det finns bara en del saker att se upp med, nämligen: Vattenpumpen. Mondeos akilleshäl från 93-00 (värst mellan 93-96). Den fabriksmonterade pumpen har en tendens att bli lite dålig efter 16000mil. Den byts ut när man byter kamremmen första gången, men det är inte alltid det har gjorts på verkstaden och då står man där med ny rem och mindre bra pump. Var det ett tag sedan remmen byttes på bilen du köper så byt rem + pump så vet du vad du har. Topplockpackningen. Sierra och Scorpio hade problem med dåliga toppackningar, men Mondeons senare Zetec-motorer (94 och framåt) är bättre på den punkten. Det betyder inte att packningen är underbar, men bättre i alla fall. Gör heller inget om man byter den när man ändå river med motorn vid kamremsbytet. Rost. Självklart. Bakre hjulhus och trösklarna kan vara riktiga rosthärdar på en vanskött Mondeo. Dom har alltid varit ganska billiga att köpa och har då lockat kunder som "bara behöver nåt att åka i" och inte skött den. Därför finns det många rishögar på marknaden. Bara man sköter oljebyten med rätt olja så är det inga större problem. Krängningshämmare, spindel och styrleder ger sig med tiden precis som på andra bilmärken. Stort plus för allt man får på köpet för en billig peng, antispinn, abs, ac, elstol, elhissar mm.


köp råd är att inte köpa dom min syster har en, allt som kan gå sönder har väl pajjat vid det här laget, och rost, ja du måste skämta, här tittar man inte efter hur mycket rost det är, utan hur mycket plåt som finns kvar. hon hade även en scorpion som rostade på dom lustigaste ställerna... men den slutade med en volvo i arslet, så det va ju inte ford fel, men rost som fan... min kussin hade en, den va exakt likadan, allt som gick sönder har gått sönder och är helt uppäten av rost. köpt för 19 000 för 2 år sedan, står nu sönder vandaliserad på skroten, har aldrig sett en människa slagit sönder sin bil i sån ilska som han gjorde. min morfar har också ägt en, första ägare också, pedanternas pedant, värme garage så fort den inte kördes, service protokollet fullt till punk och pricka, överdrivet omhändertagen alltså... värsta bilen han ägt säger han, motor reparationer, broms skivor som rostat sönder runt navet och slutat med att den inge gått att bromsa med dom... det upptäckte dom efter dom dragit in i ett trä, tur att dom inte skada sig allvarligt... den är mosad nu, och ingen ford på deras gård.. sen, kom på en till sak, min kompis morsa äger en, den måste man köra ett varv runt kvarteret innan man ens kan bege sig ut och köra på vägen, för då dör den, bakluckan är nästa icke existerande och den är allmänt skit i kvaliten... man brukar säga "dra inte alla över en kant" men dom sakerna jag tagit upp nu bevisar ju bara hur skit kvalliten på dessa bilar är, alla är 95+ modeller... ford och 90 talet skulle jag passa mig för


Abort då med andra ord! Vet att Ford typ 2003+ är bra, men denna var ju rätt billig... Blev till att jag beställde en ny styrenhet till Volvon så jag får ha kvar den ett tag... Tack för svaren!


Ja det verkar så. Jag är tydligen den enda i landet med en halvgammal Mondeo som fungerar.


tjejkompis har en mondeo v6a från 98 lr nått, gått 20000mil nu, funkar hur bra som helst. ja men som sagt, har början till rost vid bakskärmar, bakre trösklar samt bakluckan vid skyltbelysning.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka