Köpråd: biltema bromsar?

hej hej undra om det är nån som provat biltemas broms skivor? obs inte på nån pendlar bil utan nån som provat dom på riktigt



Svar på inlägget: Köpråd: biltema bromsar?



vad bromsar Biltema?


Skivorna har jag inte hört något om. Dock klossarna, ifall de brukas mer än Svensson då alltså..


Jag har biltemas skivor fram.. 2-3 hårda inbromsningar så var de skeva. Ingen höjdare med andra ord.. Det är värt att lägga några kronor extra och få bra bromsar.


Farsan har biltema bromsar runt om på sin 745a. Alltså ok ,skivor, belägg och bromsbackar. Oken är perfekta å helt nya sen halva priset mot va volvo tar för ett renoverat har ja för mig. Beläggen duger väl. Inte de bästa. Tål inte för mycke värme. Skivorna är nog de sämsta av grejerna. Sitter de på en pendlarbil så duger de men efter att ja lånat bilen ett tag å kört mer inspirerat så har de blivit lite skeva. De har ja å säga om biltemabromsar


jo jag undrar om skivorna håller sig raka eller om det blir krokigt:P


Jag har också biltemaskivor på saaben och det är inga problem, kör du inte in ett par orginal/dyrare skivor så slår dom sig också, folk verkar inte förstå det... Beläggen mattas dock väldigt fort, men det tycker jag saab orginal gör också, så det är inget jag oroar mig för.


Så sannt. Men det värkar inte folk fatta.


bra det är sånna svar jag är ute efter men hur körde du in dom? med att inte spöa dom allt det går?


Minns ej vad som är rekomderat, Det är nog olika på olika fabrikat. Men du ska vänta ett tag med att påfresta dem allt för mycket. Snackar inte om månader eller veckor alltså, Men kör lungt ett par dar så borde du väll vara på den säkra sidan iafa.






men om man lever för att dö av g krafter då? hihihi:D


Då åker man inte volvo och handlar inte små bromsar ifrån biltema. Men som sagt tidigre i tråden så är väll skivorna kända för att slå sig vid inspirerad körning


möjligt möjligt men om du viste hur lite min bil har kostat hade du inte sagt så hihih dräper en evo6 a hihi


Har Biltemas slitsade skivor på familjens ena 850 T5a.. inget fel på dom efter inkörningen... varken skeva lr vinda.. beläggen kan vara något sämre än va man har orginal, men så är det ju faktiskt så att man får vad man betalar för också.. men sensmoral mässigt: Helt okej Paket!! Lycka till.. / HENTTU.A


www.bromsmannen.se å han tar tbaka snea skivor.


farsan har både skivor o belägg från biltema.. Skivorna har hållt i snart 3-4 år nu Inga vibrationer elr ngt.. beläggen därimot skriker..


ja ja dom duger nog bak i alla fall då


Ska tilläggas att jag körde ÖVERDRIVET lugnt i 2v från skivbytet. Så de var väl inkörda.


kör biltema skivor och belägg runt om på min 850, till och med ok bak! ingen 600hk räser, men kör rätt hårt och då medföljer ju hårda inbromsningar, funkar felfritt! inga skeva skivor här inte=) så till de priset så funkar dom kalas!


ok tack för all info



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka