köpråd/tips Porsche 911/964 1980-1991

Har nu blivit inne på att köpa en Porsche 911 och 964 av årsmodell 1980-1991 min budget är 150-250.000:- Hur är det med rost på kaross några kända ställer? vad rekomenderar ni för motoraltenativ? vad finns det för utrustning ? service och delar ? alla tips och råd hur man kan ungå att köpa något vrak är välkommet



Svar på inlägget: köpråd/tips Porsche 911/964 1980-1991



En carrera från -87 är väl ett av de bättre alternativen. Den sista modellen riktig porsche utan kat och bibehållen effekt, dessutom den nya Getrag G50 lådan som tydligen var mycket bättre än tidigare lådor (bara testat just G50). Vad jag vet om just -87:orna så är dom riktigt svåra att få tag på, eller rättare sagt så är dom väldigt eftertraktade och ligger också högre i pris. Det hetaste tippset är väl att ta kontakt med någon högt upp i porsche-klubben och läsa på porscheforum. Lycka till!


tack för bra svar


jag vet nu att man ska se efter att köpa en bil med g50 växellåda och gärna senare modell än 87 då rostskyddet är bättre samt en trevlig och bättre motor på 3.2 liter


Fast -88 sjönk effekten till ca 210 hk från 230 om jag inte minns helt fel. Kolla upp när carrerorna återhämtade sig igen, har för mig att det är en bit in på 90-talet.


dock på 90 talet så har karossen ändrat form gillar den gamla mer


Det ända jag vet är att många delar är sjukt dyra och vad jag hört ska det även va jobbiga bilar att skruva med. Jag provsatt en gammal (60 el 70 talare) 911 och inredningen va det fulaste jag någonsin varit med om så då dog mitt 911 intresse och jag kan tänka mej att 911or från början av 80talet fortfarande har spår av vw bubblans inredningen så kolla upp det först så du trivs med bilen.


Jag kan ingenting om porsche, men kastar in lite tankar. Ang effekten så är det väl inte mycket att bråka om 20hk, känns som att man relativt lätt hittar dedär 20 hästarna med sportavgassystem som flödar friare. Gillar man effekt så är kanske turbomodellen ett bättre val? eller rent av eftermontera turbo.


okey har bara sett dom på bild har dock inte provat något än


Angående inreding så skiljer det inte mycket från ex en -87:a och en 10 år äldre 911. Dock så har den nyare fått lite facelift och är i mitt tycke inte lika tråkig. Men vill man verkligen att inredningen ska se ut som i en ny volvo? Det tycker inte jag alla fall eftersom charmen försvinner, och fula är dom inte invändigt heller. Det finns både ljus och mörk inredning, föredrar själv den ljusa och givetvis med ett par turbostolar (extrautrustning, precis som ljus klädsel) som har mycket högre klackar på sidorna, man sitter som klistrat och dessutom riktigt skönt.






Rostproblem tror jag inte du behöver vara rädd för, inte på någon porsche


det tror jag med men står bilen mkt så kan fukt lägga sig på konstiga stället ifall man har några tips vart man ska titta är välkommet


Även en Porsche kan rosta... även om man helst inte vill tro det. Gå in på www.porsche.nu och sök lite i forumet, finns massor av svar på det du söker. Angående rost, motoreffekterna, modellerna och så. Stirra dig inte blind på hästarna. Du kommer säkert finna vilken av 911orna du ska satsa på. För de pengarna du kommer lägga kommer du säkert finna en jättefin nioelva. Lycka till med ditt Porsche-köp!


Köp en -85 absolut den snyggaste modellen enligt mej!


Satt och läste om just 911orna här om veckan, nu minns jag inte allt som stod men här är några saker du borde kolla upp innan köp: Lyssna noga efter missljud från motorn, om den rasslar så är det säkerligen kamkedjan som är sliten. 1984 fick 911orna hydrauliska kedjesträckare vilket i stort sett eliminerade problemet, så satsa helst på en 84:a eller nyare. Se även upp för oljeläckage, främst vid kamaxelhusen. Kolla så att kopplingen greppar rätt. Greppar den när pedalen nästan är helt uppsläppt så är det ett tecken på slitna lameller. Kolla även hur avgaserna ser ut vid startögonblicket, blå rök tyder på slitna ventilstyrningar och tätningar vilket inte är så billigt att fixa antar jag.


Jag läste för länge sen att för att byta tändstift på en 911 turbo så var man tvungen att plocka ur motorn och porsche tog över 20000 för att göra det sen om det är sanning eller bullshit vet jag inte. Porschar som inte är galvade rostar ganska friskt och jag vet inte när dom började galva 911an


Om inte jag minns fel har Porsche 911 varit tillverkat i galvat plåt sedan 1976. Det är väl typ 10 år innan Volvo började med det.


okey läste du detta på någon sida eller i en bok??


det var inte dårligt då borde karosserna se fina ut då dom bara körs på sommaren eller nja någon kanske har körts under vintern med men säkert ovanligt


nu ska jag inte titta på någon turbomodel sedan så tar det c:a en timme att få ner motorn på golvet då det sitter monterad i en ram som går att skruva ner



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka