Köpråd BMW 318is E36

Hej, tänkte köpa mig en 318is och ha som vinterbil, har en 325a (ickevanos) sen tidigare som jag vill skruva en del på nu i vinter, så tänkte bara höra mig för vad folk har för åsikt om 318is'n Har haft en e30is, den tidigare versionen med ~ 110hk, var riktigt kul att köra, allt som behövdes var lite väta på backen och sen så låg den på bredden konstant :-D är e36an lika lätt att smiska upp i ställ, eller är den så pass mkt tyngre än e30n att det blir svårt? (jag vet att det är halkigare på vintern men vägarna är praktiskt taget snöfia större delen av året här nere i oslo där jag bor..).. Iaf, hojta till om vad ni tycker och tror :-)



Svar på inlägget: Köpråd BMW 318is E36



Ska sjäv ev köpa en is, har hört att de är roligare än 320in, inte lika framtunga o mer pigg i karaktären, även om de e 10 hk mindre! jag tänkte kika in på autopower o kolla där med, de e hemsida för bmw tokarna!


Prövade en polares 320, upplevde den som sjukt slö så det får man ju hoppas Jo, är medlem där med.


E36an är ju lite tyngre än vad E30in är och är mycket roligare att köra E30in men du åker ju bra mycket skönare i E36an vill du ha en bil som är lätt att åka brett me än en 535 E34 att rekomendera min går med på bredden än rakt fram känns det som 211hk och 305nm bra vinterbil det och är ju i samma prisklasser som en 318 E36 är me jag hade nog kört på en E34a i vilket fall som helst


Hoppas inte för mycket..det är inte nån raket precis! Tror bara det skiljer 1/10 sekund 0-100 mellan is'en och 320'n.Fördelen är ju att den inte är lika framtung så väghållningen är jäkligt bra.Skitkul bil att köra med (om du håller varvet uppe vill säga!). Se bara till att hitta ett välskött exemplar där oljebytena är ordentligt gjorda.Min motor skar när den gått 23000 mil... Mina tips: * Har den eltaklucka? Kolla så den funkar felfritt,både att "tilta" och att öppna helt.Dyrt som fan att fixa och inget man fixar själv om man inte kan.. * Lyssna efter läckande avgasrör.Läcker det i en skarv i grenröret så är det samma där.Dyrt som fan att fixa och inget man fixar själv om man inte kan..(tunt och rostigt gods).Blev tvungen att köpa nytt då inte ens verkstan lyckades svetslaga det helt.Eftersom det är extractorgrenrör på is'en så blir det dyrt.... * Kolla så inte stötdämparna läcker.Speciellt de främre.Får byta hela fjäderbenet på coupén=dyrt... * Lyssna efter vinande ljud bakifrån "diffklumpen" (tror eg. det heter slutväxel).Kan vara slutkörd om den gått hårt (mycket drifting..) Är inte helt enkelt att få tag på beg. då det är stor efterfrågan på dessa (=dyrt). Är detta OK så är det en skitkul bil som går att köra hyffsat snålt om man har "normala" däck på. Med 225/45-17 däck på så drog min ca 0,85 l/mil.


Fantastiskt bra uppsummerat, tack! Läste just e36 köpguiden på autopower också, blir ett bra komplement. Hålla varvet upp är inga problem för mig ;-)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka