Köpråd subaru

Har funderingar på att knega ihop pengar till en Subaru, vad jag förstått är det WRX & STI (skillnad?) som gäller. Kan ingenting mer än att subaru oftast är blåa och 4wd haha Vad bör man leta efter för någon sedan (ej kombi) i prisklasser runt 60-90.000:- Hur är det med rost? Vilken årsmodell är vettigast? Är det någon modell som är strulig, sämre kvalla, motorstrul osv någon som är bättre än de andra Tack för visad nybörjarhänsyn /Kristoffer



Svar på inlägget: Köpråd subaru



Vad WRX och STI står för har jag ingen aning om, men jag tror att WRX är ett paket som kan toppas med STI? vartpå du får en värstingversion av Imprezan? Har ingen koll på begmarknaden för Imprezor (har fullt upp med att kolla chevor ) Men jag tror inte du har råd med en såpass ny bil (WRX STI tog väll över den äldre beteckningen GT?) Om det stämmer så skulle jag siktat in mig på GTn. Speciellt viktigt på en bil som överlag går så pass hårt är att ha koll på kondition i motor, drivlina samt upphängningen på den enskilda bilen istället för att bara snöa in sig på årsmod. Så åk runt och kolla, skaffa dig grundlig uppfattning om om skicket och du kan göra en hyffsad affär. Och kolla försäkringen innan, som jag har förstått det ska de vara svindyra att försäkra, med all rätt kanske? Lycka till! //Johannes


http://www.impreza.nu


Den prisklassen får du en Impreza gt med lite att laga på. En "wrx" eller "wrx sti" för det priset finns inte då är det från 130:- och uppåt som gäller. Även en fin GT med lite mys på ligger omkring 120-140k. Impreza gt heter även den wrx men inte här hemma i sverige om du skall kolla på en sådan så leta efter en faceliftmodell från ~98-00 de har bla nerlackade lister, ny agressivare front, annan inredning osv osv.


Okej, tackar. Vad är "lite att klaga på"? Har ingenting emot att mecka med bilen=) Hur vet man om drivlina och upphängning e bra? inte så att man litar på säljaren när han/hon säger att den e kanon:P edit: Några fler sidor än blocket att hitta något beggat på? Denna, vettigt pris, 93, ganska gammalt.. men med take på att det är ett företag som säljer och att den faktiskt kostar närmare 100.000:- så borde den inte vara en råttsoffa.. För mig ser den väldigt bra ut, inte gått långt heller. Det e väll bakhjulsdrift lr 4wd på den? Om den inte är något att ha varför? Ska tilläggas att jag inte kmr köpa just den för jag kmr inte ha råd förns efter sommaren minst anyway.


http://www.garaget.org/forum/viewtopic.php?id=75136



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka