Köpråd/frågor Peugeot 206

Tjena hejsan tja tja, osv. Jo det är så att jag funderar på att köpa mig en 206:a och tänkte fråga om lite råd från er som kan mer än mig. Eftersom jag inte har en aning om hur jag ska skriva så tänker jag bara punkta upp lite saker som jag har funderingar på. För det första. Vad ska jag tänka på vid köpet av en 206? Vart brukar det förekomma fel, osv? Är dom snälla att trimma? Stor skillnad på 1,6 och 2,0? (inte rc, för dyrt) Går 2,0:orna bra med sina drygt 140 häst? (med tanke på att bilen väger ju inte så mycket) Jag har provkört RC (180 hästar?) och blev grymt överaskad över hur bra den går (pappa har en Saab 9000 2.3 240hk som kändes slö i jämförelse). Visst att 140 är en del mindre än 180, men funkar 140h för att få bilen att röra på sig någorlunda? Montering av kjolpaket, lätt/svårt? Dyrt? Byte av avgassystem, svårt? (t.ex. japsare (jag vet att många hatar det men håll dom åsikterna till en annan tråd)) Sänkningsats, går det få ner dom någorlunda lågt? Känns som att dom flesta här på GORG har ganska höga 206:or (om man jämför med att alla andra bilmodeller är lägre än Glocalnet) Sportstolar, är det bara RC som har det? Sen har jag även hört att det inte är rekommenderat att smäcka dit ett öppet luftfilter, stämmer detta? Tacksam för svar Har du inte svar på allt så får du ändå gärna säga det du vet om något av punkterna, eller om du har något annat att tillägga! Ha det gött!



Svar på inlägget: Köpråd/frågor Peugeot 206



*Det går att chippa upp GTI till ca 153hp. och RC till strax under 200. Kommer inte ihåg om det var 195 eller nått liknande. Och ja det finns tonvis med styling och sånt. Byte av strålkastare bak te,x sitter med en vingmutter i plast och en kontakt sen är den väck.


GTI:n är 2,0:an?


Länkarmarna är gjorda av spagetti, ungefär. Så dessa byts ut ganska ofta, så det är en bonus om det är knäpp tyst ifrån framvagnen när du provkör bilen. Att trimma en GTi är i stort sett meningslöst. Kostnaden för ett chip är knappt värt det. En Peugeot är lätt att plocka isär, tro mig. Och som sagt, strålkastare, lampar och stötfångare sitter väldigt enkelt. Det enda som kan jävlas är att få loss grillen. Sänkning är lite krångligare än på vanliga bilar, fram byter man till andra fjädrar, men bak är det torosionsstavar som man får slå ut, ändra läge på och sen trycka dit igen. Går att göra själv om man är lite händig. GTi har en variant av sportstolar den också, dock inte lika sportiga som i RC. Men jag gillade stolarna i min GTi. Har du fler frågor så fråga på, ska svara så gott jag kan. Och behöver du reservdelar till din framtida Peugeot, så har jag ett lager. Mvh. David.


Då ska jag lyssna noga i framvagnen vid provkörning! Kanske lyssna lite extra upp/nerför trotoarkanter och liknande? Något mer att tänka på vid provkörning? Tar gärna emot fler tips och svar på frågorna från andra medlemmar också!


enda jag har som råd är att inte köpa någon fransk bil, dom får alltid dåliga resultat i prov om kvalitet... även jobbat en kort stund på peugeot verkstad, dom tog hand om hyundai också, vet inte vilken bil som va sämst kvalitet på, men hyundai kostar ju också knappt pengar... ena saken va bland annat att byta hela lamparmatur och glas på många nyare modeler för dom va rena akvarium när det handla om fukt och vatten... så dom grillades och det bildades sot på glaset = kasta och köpa ny... men som sagt köp om du vill, dom ser ju fräcka ut


Vet inte hur det är med GTIn men på min är väghållningen jävligt bra. Bästa jag haft. Kanske är kraftigare framvagn på RC.


Lamporna ska bytas så där försvann väll det problemet Jag blev lite varnad av en jobbarkompis som har haft en RC. Han hade fått byta länkarmarna och lite annat (å andra sidan så är han gammal rally-förare som bor ute i skogen och körde rally med RC:n till jobbet varje dag, så det kanske inte är så konstigt). Men jag tycker ändå att det känns som ett bra köp. Bilen i fråga är nyservad och verkar vara i bra skick. Ska åka och provköra den nu i veckan eller till helgen om allt går som det ska. Den har ägts av en tjej i några år så förhoppningsvis så är den inte buskörd allt för mycket. Angående säkningen så hade jobbarkompisen sänkt sin, så han kunde hjälpa mig med torosionsstavarna för att få det rätt. Sen så är det ju alltid ett plus att den går rätt billigt, lagom stor för mig som bor själv, och sen finns det ju en del (relativt) billig styling att få tag på. Någon mer här som har/haft en 206:a som har något mer att klaga på, eller kanske något att hylla med bilen?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka