Köpråd: Pendlarbil max 25000:-

Ska börja pendla nu till hösten ca 7 mil om dagen och har då tänkt att köpa en pendlarbil. Det finns ju en del att välja på...men jag vill inte ha för stort eller för litet. Har läst lite om del bilar, dom jag är inne lite på är dessa: Audi a4 Volvo s40 Saab 900 Peugeot 406 Nissan Primera Jag vill ha en hyffsat ny typ runt årsmodell 95-, jag vill ha en säker bil och ganska billig i drift. Jag skulle vilja veta för- och nackdelar med de jag räknat upp och gärna tips på andra också.



Svar på inlägget: Köpråd: Pendlarbil max 25000:-



Skulle nog valt en Citroën Xantia (Helst Activa) då dom är sjukt härliga på långfärd, hyfsat snål och även hållbar jämfört med föregångarna


Hade kört på en A4 1.6 eller 1.8 motorn för att det är en skottsäker bil med kvalité sen så slukar inte någon av dessa motorer bensin, men självklart beror det hur man kör och hur tung högerfot man har. Enda problemet jag vet med tidigare Audi A4 är framvagnen, men det finns köpa uppgraderingskit för inte så dyr peng. Kolla så att bilen är servad med jämna mellanrum


volvo 940 ?


hade nog köpt mig en golf 3:a med 1.8 8v motorn, går hyfsat snålt och finns mycket reservdelar! ingen 7 och 940 dricker onödigt med soppa!


mazda 626? dom bara går och går


Jag körde en MB200 med 50000+ mil på mätaren under 1 år i tjänst. Den var väl typ värd 0kr och jag tjänade 40000 på milersättningen. Dessutom åkte jag tystare och skönare än i de äckliga tjänstebilarna som andra körde.


håller med, golf är en billig bil och inte ful eller dålig kvalitet för de heller


en golf 3a med 1,6 eller 1,8 liters motorn!! men titta efter rost i skärmarna, och se till att den är vällservad..


eller en skoda fabia/octavia med 1.6 motorn går o går o går tills de rostar sönder men billiga i inköp och drift, dock lite bullriga.






Golf/Vento Mk3, 1.6 eller 1.8 som tidigare rekommenderats. Annars är ju Audi 80/A4 trevliga och någorlunda billiga bilar de med. Hade man gått upp c:a 10000 i prisklass hade man kunnat få en Golf/Bora 1.6 (Mk4), där pratar vi riktigt trevliga och billiga bilar. Min ligger på 0.6 landsväg.


passat?


passat är nog för stor men vento eller golf kan ju vara nåt. får ta titta närmare på dom. vad är de vanligaste felen med dom?


Ingen volvo om du vill åka soppa snålt.. Mazda 323 kanske.. går billigt.. toyota celica.. gammel bmw/audi/merca.. Eller en skattebefriad diesel bil..



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka