köpråd: Golf V gti vs skoda octavia rs

tja..ska köpa ny bil nu...men kan inte bestämma mig mellan golf gti -05 lr skoda octavia rs -06 båda kostar lika mkt... e skodan segare lr? lite råd skulle va bra..tackar



Svar på inlägget: köpråd: Golf V gti vs skoda octavia rs



Octavian skulle jag nog satsat på, snyggare.. lagom drag, eller ok för lite men båda är väl likvärdiga på den biten=) Men bensinen i golfen är fyyyy.. ta octavia=)


Är ju samma motor i båda för den delen. Men enligt mig så hade jag valt Octavian. Varför? Ja större utrymmen, riktigt rolig att köra(Har dock inte kört Gti, så kan inte uttala mig där) och ser riktigt bra ut.


Pröva båda två, jag gillade inte stolarna i den nya octavia rs så jag hade valt golfen direkt bara för ja satt perfekt i den..men de e ju samma prestandasiffror såvitt ja vet, eller väldigt små skillnader. Rostskydd bra på båda, kvalitet bra på båda, andrahandsvärde bättre på vw såklart..vad tycker du själv om de båda, designen skiljer ju sig så du bör ju luta åt nåt håll?


Octavian snyggare, större utrymme m.m, fast du borde testköra båda innan du köper, så du skaffar dig en egen uppfattning.


Jag kör Golfen (se min info om den: http://www.garaget.org/?car=101463) och kan garantera att det är sjukt mycket körglädje i den. Det är som att åka gocart. Den drar villigt på alla varvtal genom allla växlar. Grymt possitivt överraskad av den lilla bilen.


Golf V gti lätt!!..mkt snyggare än octavia tkr jag.En vit gti med svarta fälgar dom dära med de röda strecket runt fälgkanten!!! då har du en grym gti!!


Tänkte låna tråden litegrann. Är det nån stor skillnad väghållningsmässigt mellan GTI & RS? (IV/V I/II) Kanske sitter likadana stag & grejer på båda från början?


oj många som gillade rs. ska nog provköra båda...luat ltien nmer åt golf kanske..bättre andra handsvärde och det e en vw hehe..tack för alla svaren


köp GTI:n istället.. bak e bra skit dem där potionssnusarna är ju fan ekorrblöjor som vår fänrik i lumpen brukade ju säga.. det är ju trotts allt skillnad på skit och skit när men skämt å sido.. jag är lite av en VW fantast och hade absolut utan tvekan valt Golf GTI






Golfen är snyggare. Men Skodan mer praktisk och du får mer lull lull för pengarna i Skodan. alltså: Golfen tuffast Skodan vettigast


Octavian såklart Du blir inte besviken


Jag tror Skodan är billigare i drift. Sen så ser den väldigt modern ut!


Jag gillar Golfen mer. 2-dörrars i svart eller röd är assnyggt. köp den med DSG också ^^ Jag åkte Octavia RS igår. Den går som fan 160 km/h var kul.


Jag har kört båda två (dock 07:or, men skiljer inget), och jag hade valt Skodan. Såg att nån skrev att Golfen hade bättre andrahandsvärde. Kan jag inte hålla med om.. Procentuellt sett så är värdeminskningen högre på Golfen. Fastnade själv för Skoda efter att ha kört polarens Octavia. Haft bland annat Golf och Passat tidigare, men tycker det är mer körglädje i Octavian.. Billigare dessutom. Så jag beställde en ny en. Dock en diesel. : ) Hade innan dess en Octavia -99 som jag var helnöjd med.


Det enda som jag kan se till Golfens fördel är klädseln. Förstår inte att man envisas med att inte kunna erbjuda helskinn istället för den taskiga ljusa gråa skiten i mitten på RS. I övrigt kommer du få en bättre total ekonomi genom att välja Skodan, då både försäkring, service och all annan kringutrustning är billigare. Andrahandsvärdet står sig även det bättre då Skodan är billigare i inköp och därmed har mindre att tappa. Men du får se det ur din egna synvinkel, inget av dem är ett dåligt val. I grund och botten är det ju "samma" bil. Antingen väljer du en bil som är rolig - Golfen, eller så väljer du en bil som både är rolig och praktiskt - Skodan. Lycka till i valet. Mvh


Varför skulle förresten en golf gti inte vara praktisk? Den har ju stort bagageutrymme (halvkombi) och bra innerutrymmen? Förstår inte jag..visst de e ingen vanlig kombi, men enda coola kombisarna e väl isf RS4/6 av audi och bmws m5 typ, mercas nya såklart också



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka