Alla mc körare där ute. Vilken MC ska jag ha?

Hej.. jag håller på å tar MC kort nu (snart klar)... Men har 0 erfarenhet av MC. Så nu funderar jag på vad jag ska ha fö mc när jag är klar med kortet. Priset bör ju inte gå över 50 000 Sen så får den ju inte se hur fyrkantig ut som hälst.. å inga 125:or Jag har kollat runt lite på R1:or å dom ser ut att vara i min smak. Vet inte vad man bör kolla efter på cyklarna eller vad som bör bytas med tiden... Så snälla ni ge mig lite köpråd och tipps om nån grym mc. Mvh Kim



Svar på inlägget: Alla mc körare där ute. Vilken MC ska jag ha?



R1:or är ju ganska extrema hojjar, och som newbie så bör man nog börja med en snällare hoj, 500-600cc, kanske rent av den mycket populära hojjen bland nybörjare Kawasaki ER-5! Billig är den oxå pris från runt 20.000:-! såg en nästan ny på blocket för 28.000:-!


Yamaha R6 om du tycker R1 e för extrem


finns ju en hel del grymma sporthojjar yamaha R6 (som tidigare sagt) Triumph Daytona honda CBR Suzuki GSXR Aprilia RSV mille m.m


Buell Firebolt. Rimlig effekt och oslagbart ljud! (HD-motor) Att börja med en R1 är ingen höjdare, jag provade en sådan som 20-åring och jag insåg omedelbart att jag skulle tappa körkortet inom en månad och köra ihjäl mig inom ett halvår.


R6 och R1 är alldeles för uttjatade för att jag ens skulle fundera på att skaffa en. Alla skaffar R6 eller R1, dessutom ligger dom av den anledningen att alla har dom som förstahojar högre än dom flesta andra sporthojar i försäkring också. Hellre en GSX-R av årsmodell 01-03 någonstans, äldre och billigare finns också (sån som jag har t.ex). 600 eller 750 är nog lämpligast att börja med även om det är lika lätt att köra ihjäl sig på en sådan som på en 1000cc. Kawasaki ER-5 och ER-6 ska vara bra hojar med. Checka lite på blocket. Dom här t.ex: http://www.blocket.se/vi/16952215.htm?ca=16_s http://www.blocket.se/vi/16338048.htm?ca=16_s


Glöm snacket om att du skall ha en 600 eller liknande .. det blir bara så att du säljer skiten efter nått år och tycker att det är tråkigt .. Välj med hjärtat och hjärnan . en 1100cc är inte värre än en modern 600 att köra. fundera på vad du skall ha hojen till ! skall du köra 10 mil i stöten eller 30 mil ? Efter att jag haft ett antal hojar föll mitt val på en Suzuki RF900R (se bild på min sida) Den funkar att köra touring med och den funkar att köra bana med. framförallt den är billig att försäkra.


Först och främst måste du som sagt tänka på hur du kommer köra (vad du tror i alla fall). Kommer du köra långa långa sträckor där du behöver ha packning med dig? Då måste du också sitta bekvämt, vilket ofta betyder mer upprätt körställning. Om du gillar att köra fort och inte så långa sträckor så ska du såklart ha en sporthoj. Men innan du köper en motorcykel - kolla för guds skull upp försäkringen! Du kan få en riktig kalldusch om du inte gör det! Det finns ju många försäkringsbolag (länsförsäkringar, Trygghansa, folksam, bilsport & mc m. fl.). Lägg några timmar på lite undersökningar av rullande kostnader innan du köper. Sen önskar jag dig lycka till på vägarna! Med risk för att bli hängd här på garaget så finns det inget bättre än att köra motorcykel!


Ja det var ju en del bra förslag.. har inte hunnit kolla på mer än r6:an å GSX-R:en gillade dom båda. Men jag kommer ju att åka en hel del i staden, Men även åka 30 mil till Norge kom jag ju på.. äre bekvämt att åka med en t.ex. R6 då? Sen vad äre bra att titta på när man köper dom? t.ex. i motorväg å liknande. Vad äre som slits fort? (förutom däcken ) när har en hoj gått för långt?


Vill bara tillägga att bara för man köper en 1000cc eller mer så behöver man ju inte köra 300 knyck med den. Går ju köra lagligt med en sån också, men sen beror det ju på vad man har innanför pannbenet med det kan vara avgörande för ens livslängd Edit: Skulle jag skaffa hojkort, så skulle jag skaffa en Triumph Daytona 675.






Hehe tack för tippsen Jag kom ju på att jag ska ju åka 30 mil nån gång i månaden mellan sverige å norge. Men jag vill ju samtidigt köra en super sportig hojj... Vill ju inte ha en tok hög försäkring heller.. hörde att de kan gå på upp mot 10 i året för sport hojjar..


Allt går ju, men långturer på sporthoj är väl inget man gör varje dag precis. Man får nog stanna på en bensträckare minst var 10-15e mil i alla fall annars blir man mör. Sedan räcker ju inte tanken lika långt som på en bil heller Det är inte så mycket som slits men det man får tänka på är att drivpaketet är i bra skick, kedja och drev osv. "För långt" är en definitionsfråga Min har gått över 5000 men har inte en tillstymmelse till åldersproblem. Är hojen bara välskött så.


Ok tänkte inte på detdär med bensinen hur länge räcker en tank ca. i halv lungn körning Men jag tror nog jag köper mig en sportig hojj så får jag ta smällen med norgeresan dom få ggr jag åker Ska se på alla förslag jag fått och kolla vilken som passar min smak


Köp en strypt R6 eller cbr600, för har du inte kört hoj innan så kommer du att köra ihjäl dig.. Dessutom blir försäkringen billig.


Tycker exakt lika


åker buell xb12s funkar fint... inte så vanlig heller


Det är en sanning med modifikation det där .. Billigare försäkring är en myt .. 99% av försäkringsbolagen fulleffekts försäkrar samtliga hojar. då det har/förekommer visst fusk med just strypningar. Har tyvärr polare som kört ihjäl sig på både 125cc och 1000cc hojar så att det är lättare på en 1000cc är rent skärt skitsnack .. Kör med insidan av huvudet och räkna iskallt med att alla bilister vill "döda" dig så kommer det med största sannolikhet att gå bra för dig och du blir en erfaren/gammal hojpilot . Vad du än gör gå inte på skitsnacket om att en custumhoj är myyyyyycket säkrare att köra.!! dom som säger det har ingen aning om vad säkerhet är .. kolla bara på bromsarna, singel skiva kontra dubbel. det är även skillnad på att få hejd på 300kg hoj kontra 200kg hoj. Där den med 300kg har singel skiva ???? Allt hänger på föraren. dom som säger att jag skulle köra ihjäl mig direkt har ingen koll på läget och FÅR troligen inte skaffa hoj för sin mamma eller sambo .. För beror det på att de inte har självbevarelsedrift så har de ett gen fel och då är de otillräkneliga i andra sammanhang också .. Se till att du har bra skyddsutrustning tex ryggskydd, en bra hjälm mm så minimeras skadorna vid ev kullkörning. My 50Cent Edit : Jag kör ca 1000mil hoj på en sommar, sambon kör något mindre.


Ktm


Kolla vad olika årsmodeller kostar i försäkring. Jag köpte min första hoj nyss, Ninja ZX-9R -98 (143Hk /183Kg(torr)). Betydligt billigare i försäkring än en -00 av samma modell. När du ringer på försäkring kolla bl.a. följande(fyll gärna på ni som kommer på fler saker):Kan man ställa av hojen för att endast betala garageförsäkring 6mån/år? Vad kostar garageförsäkringen under vintern? (kan skilja från några 100.- till flera 1000.-/mån) Är du lång? Det påverkar ju din sittställning en del på hojen. Jag är 195cm och sitter helt ok på min(nästan exakt samma sittställning som Yamaha Thunderace 1000cc). De flesta hojar går att ställa i höjd men känn efter så benen ligger bra runt tanken.


Husaberg 650 är nice. http://www.johnmotors.com/Portals/41/Hu . %20650.jpg



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka