Köpråd: Peugeot 206 GTI eller Audi A3 1.8T

Som rubriken lyder Peugeot eller Audi? Går i byta bil tankar och har fastnat för dom är modellerna, har ca 6o lax att röra mig med och har kollat på årsmodeller -98 till -02 ungefär! Men kan verkligen inte bestämma mig för vilken, för och nackdelar? eller kanske satsa på en helt annan modell? Vore kul om nån kunde dela med sig med tankar



Svar på inlägget: Köpråd: Peugeot 206 GTI eller Audi A3 1.8T



Eller varför inte Golf IV GTi, ligger i samma eller något under Audins prisklass. Samma typ av motor. Min Gti -99 fick jag för under 60 lax. Peugeoten är ju fräck, men har märkt lite kvalitetsbrister. Morsan har visserligen inte en GTi, men har fått byta motor en gång redan pga fel, och den har fortfarande inte rullat 3000 mil än. Annan som haft problem med ABS osv. Peggan har heller inte turbo. Står det medllan Peggan och Audin så hade jag valt Audin, dels för att den är lättare att plocka ut mer effekt ur, samt att den är mer gedigen. Lägger vi till Golfen av samma årsmodeller så hade jag hellre tagit den då jag tycker den är snyggare än de tidigare modellerna av Audi A3. Nyaste A3an däremot är riktigt snygg!


Har faktiskt inte ens tänkt på en Golf IV GTi, ska kolla upp det där! Är hima svårt de där med att välja bil, klart alla biler har väl sina brister! Har hört att audin har problem med bärarmar osv, nån som vet nåt om det?


Jo, det är helt klart svårt att välja bil! Volvo S40 T4 finns ju också, vet inte riktigt hur den ligger till i pris. En kompis har en och jeklar va den går! Helt hysterisk. Inte hört något om bärarmar dock.


varför inte en honda integra/civic type r, ligger ju i samma prisklass plus en vtekmotor är ju härlig


Peggan är en snyggare bil enligt mej,men audin har turbo också lättare att plocka ut effekt ur. Bägge är roliga original och det finns jävligt mycket styling till bägge.Men håller med edge här om det står mellan dessa hade jag nog tagit audin.Annars hade jag nog tagit en golf 4 gti:)


a3 har inte det problemet som a4 o passaten hade med bärarmar. dock har dom ofta fel på fönsterhissar o bromsar bak. men audin långt före peggan som känns som en budgetbil o gti känslan finns inte där som på ex civic o andra småbilar utan turbo


Alla bilar har/får problem förr eller senare med aktiv körning, så äre tyvärr! Men om jag skulle vart du skulle jag satsa på A3:an, snabbare iom turbo, och mkt snyggare!


Har inte ägt en 206 gti, dock en 206 xsi (110hk). Jag hade utan tvekan valt audin, men det beror på att jag avskyr peugeots plastiga och tråkiga interiör samt känsla av kvalitet (eller saknad av kvalitet).


206an är en rolig bil, den rör på sig pga att den inte väger så mkt och den är ju faktiskt jäkligt snygg. Sen testar man en bil med turbo och då är inte 206an lika rolig längre. Ska du ha bilen för att racea, trimma, som låter mkt (inte från avgassystemet=)) så ta bilen me turbo! Ska du bara styla bilen, glida så ta 206an. Den vet jag är otroligt prisvärd då du får en rätt så ny bil, som rullat under 10k för runt 50 tusen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka