Köpråd. Stylngvänlig förstabil.

Hej alla. Ny medlem på communityt idag faktiskt. Jag är väl en drömmare kan jag tro, men om vi säger såhär. Jag ska köpa min första bil, och jag vill ha nån som är smidig (och inte svindyr) både att köpa och styla. Jag har tittat lite på Civic, calibra, Galant, och om jag nu kommer att köra stock så får det nog bli en supra MK3. Saken är att jag är ganska kass på bilar i allmänhet, men har motorkunniga i min bekantskapskrets. Dock ej folk som kan styling. Min fråga är väl kort och gott: Skulle jag kunna få lite tips på bilar som blir snygga stylade, och som inte kostar skjortan? Jag är inte så noga med trim för jag ska inte köra race. Det räcker om den ser bra ut. ;D Har eventuellt funderat på att köpa en billig bil (runt 10000) t.ex en Mitsubishi galant. Och kjola upp den och lackera om den. Men om någon kommer med nåt bättre förslag (gärna med lite bilder på färdiga resultat och ca-prislapp) är jag jätteglad. Tack på förhand //Kalle.



Svar på inlägget: Köpråd. Stylngvänlig förstabil.



Lägg på 60 000 så kan du få min


Haha, jag har sett din bil på blocket. Den är snygg, men jag har inga 60 lök just nu tyvärr. 40-50 nånstans är väl vad jag rör mig med. Inget ont om din bil, men frontkittet är inte riktigt min grej. Helheten är skitsnygg, men jag är mer av en... hm... "fyrkantig" frontnisse. Däremot gillar jag skarpt att du kör cleant. Är inte mycket för dekaler och blandade färger.


fyrkantig? då borde en volvo 240 vara ultimat!


Okej.. jag kanske uttryckte mig lite dumt. Om jag säger såhär... Volvo, Saab, Golf... över min döda kropp. ;D


köp en ful calibra då? helt kassa bilar men dom kan verkligen bli snygg;)


Satsa på en mx-3 dom är riktigt pigga med den lilla v6'an och ser ganska bra ut redan som original. Dom har mkt bra väghållning och är riktigt roliga att köra. Finns även en uppsjö av eftermarknadsdelar till dem. // Tidigare Ägare av 2


Jo jag lurar på calibra. De kan se helt galna ut när man har fläskat upp dem lite. Dock finns det bodykit till den som gör att de ser ut som de har cancer. *edit Ja jäklar.. Mx3an var ju fin och inte jättedyr. Får supravibbar av den på nåt sätt. Du har inga bilder på tidigare ägd, så jag kan se lite vad man kan göra av stockmodellen?


Hade jag letat bil i din prislappen hade jag försökt hitta en 200sx turbo bakhjuldrift. Kanske inte lätt att hitta ett exemplar som e frisk.


hahaha. Nu fastnade jag för Mx-3an Har hittat en svart för 24000 hos handlare via blocket, som ser ganska välvårdad ut. Är 24000 ett bra pris för en 94:a på typ 16.000 mil?






Ja det är ett bra pris faktiskt, spec för en svart då dom är lite ovanligare. Här är lite bilder på mina 2 som du efterlyste, den ena är ganska billigt stylad den andra lite extremare.


nissan 200, eller ford probe e fina bilar och hyffsat billiga. Probe blir riktigt snygga med rätt kjolpaket.


Stiligt Den röda är ju myyysig.. även om rött inte är min färg ;D Svart tycker jag om . Har kollat runt lite på bodykits och de är jäääääääävligt mycket billigare i USA. Nån som har erfarenhet från utlandsimport av bodykitdelar. Om det lönar sig i med frakt och sånt i slutändan *edit Kanske dum fråga, men jag kan ju inte så mycket... Ponera att jag köper ett bodykit till "min svarta bil" Efter det är monterat, slipat, spacklat et.c Är det vanligt (om bilen inte är jävligt solblekt/sliten) att det blir färgdifferens om man bara lackerar bodykittet? Är det mer regel än undantag att man får lackera om hela bilen efter att man monterat ett bodykit på en stock-modell? :x


Izual, du har bra smak märker jag Jag kan tyvärr inte ge så många tips på den bra stylingvänlig bil. Men några av dessa kanske vore något att kolla in? Audi Coupe eller A4, Peugeot 206, Ford Fiesta?


9/10 ggr lönar det sig att leta bildelar utomlands. Kan även kolla på tex tuningzone.pl eller jeroentje.nl Handlat från båda ställena till mina mx-3'or, ganska snabb leverans och mkt billigare frakt.


civic säger jag bara. delar finns hur mycket som helst och billigt från amerikanska ebay.


Ska kolla upp. Ingen som har svar på min fråga om lackering? Det skulle jag gärna vilja veta lite mer om. Tack på förhand


När jag hade ett kjolpaket på min förra bil så var det ingen större skillnad på lacken på kjolpaketet och övriga bilen.


Nissan 200sx S13 Tokfina och klockren linjer,stilren som satan dem ligger även i rätt prisklass med Dock fåru kolla - Helst nyrenoverad motor - rost vid vingen och vid hjulhus samt balkarna vid dörren.. Men är dem bara bra skötta så ska det inte va några problem alls Sen fåru en sjuhelvetes massa körglädje med Dock rekommenderar jag dig investera i en ny större intercooler än den som sitter där,kan även va bra investera i en setrab oljekylare och nya vev/ramlager Sen ska vi inte ens börja snacka om alla delar som finns till dem + all kunskap..


Och var någonstans är en Calibra kass? För att de rostar? Kommer från killen som åker Toyota.. Sattsa på en Calibra eller en Galant



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka